Gyurkity Péter

30 millió Xbox 360 konzol a piacon

A Microsoft jól teljesít a konzolpiacon, hiszen második generációs fejlesztéséből eddig 30 millió darab kelt el. További nagyágyúkat jelentenek be az E3 alatt.

A szoftvercég hivatalos közleményben jelezte, hogy a közelmúltban átlépték a 30 milliós példányszámot, legalábbis ami az Xbox 360 konzol hardvereladásait illeti. Ezen a téren az NPD Group felmérése szerint minden vetélytársukat megelőzték, hiszen a tavalyi, igen sikeres év után idén eddig 28 százalékkal tudták növelni a forgalmat, ami az első helyet jelentette számukra.



Ez az első hely persze relatív, hiszen az abszolút példányszám terén a Nintendo Wii magabiztosan vezet, előnye akkora, hogy a Microsoft egyelőre nem is álmodozhat ennek ledolgozásáról. Az mindenesetre megnyugtató lehet számukra, hogy a PlayStation 3 jelenlegi 22 milliós eredményéhez képest nagyon is jól állnak. Ezzel kapcsolatban az ilyenkor szokásos tiszteletköröket is megfutották a közleményben, miszerint a cég után a vásárlók is úgy látják, hogy az Xbox 360 szolgáltatja számukra a legtöbb lehetőséget, a legjobb élményt.

A jelenlegi generáció esetében egyébként egyedül az Egyesült Államokban lévő vásárlók több mint 14,5 milliárd dollárt költöttek a konzol különböző változataira, az Xbox Live Marketplace platformnál pedig 1 milliárd felett jár a letöltött alkotások száma, amiben számos hagyományos, illetve nagy felbontású mozifilm és televíziós műsor is helyet foglal. Az Xbox Live közösség ráadásul immár átlépte a 20 millió főt, ami szintén szép eredménynek számít. A játékok esetében a cég partnerei, a konzolra különböző címeket piacra dobó kiadók csaknem 6 milliárd dollár bevételre tettek szert, a vásárlók pedig fejenként átlagosan 8,3 játékkal rendelkeznek.

A cég az E3-kiállítás alkalmából újabb nagyágyúkat ígér, legalábbis a játékok terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #97
    Nem mondom, hogy sok de azért a konzolosok nagyrészének legalább 1-2 eredeti játéka van a PC-nél ez akár 0 is lehet.
  • narumon #96
    Igen, de megint oda jutottunk, hogy ez fikció és ennek jelenleg az ellenkezője történik. Ha valaki játszani akar akkor nem azt várja, hogy az ő gépére majdcsak lesz valami, hanem vesz egy olyan gépet amin ezt megteheti.
  • Balumann #95
    Ez akkor fog megtörténni, ha az emberek nem hitetik el maguknak és egymással, hogy valóban a konzollal jár a legjobban, és arra vesznek meg minden játékot, hanem megvárják míg lesz PC-n is olyan amit érdemes megvenni, és megveszik. Vagy akkor, ha a játékkészítők gondolják úgy, hogy jobb pc-re fejleszteni, és elkezdenek mindent jól kiadni gépre is (már akkor nagyrészt visszatérnek pc-re a vevők, és egyre inkább megéri nekik kiadni ;) ).
    És most megint oda jutottunk, amit eddig magyaráztam ;)
  • tibsa #94
    "Azért a PC-sek nagyrészének megnézném hány játéka van eredetiben"
    Ezt azért megnézném a magyar konzolosok között is.
  • narumon #93
    Jah a rajtunk múlikból a magam részéről a közeljövőben egy SCII-vel kiveszem a részem, más most hirtelen nem jut eszembe amit a PCs megjelenés esetén rögtön rohannék megvenni.
  • narumon #92
    "Ez az egy amit szeretnék megértetni mindenkivel, hogy ez RAJTUNK múlik, mennyien várjunk és fogjuk megvenni PC-re"

    Ez igy van. Ezért tolódik folyamatosan a konzol felé a folyamat. Ahhoz, hogy megforduljon az kéne, hogy hirtelen a PC-s játékból több fogyjon. Azért a PC-sek nagyrészének megnézném hány játéka van eredetiben, új kiadású (nem ilyen sales kiadás vagy újságmelléklet). Mi tehetünk róla, mármint mi közösen az emberek, de amig konzolra 3x-4x annyit adnak el egy adott játékból addig nem fog változni. PC marad a Blizzard-ra :)
  • narumon #91
    Én nem mondtam, hogy csak netezek rajta :o Sőt azt is írtam, hogy én PC fan vagyok egy bizonyos szintig. Az erős processzor azért kell mert sokat videozok (vágok, tömörítek), illetve zenélek ahol a sok sáv miatt kell a power.
    Hát ki kell, hogy ámrándítsalak, ezzel az összeállítással ami nekem van (ezzel a videokarival), a legtöbb modern játék csak erős kompromisszumokkal döcög el.
    Egyébként haverok között vannak olyanok akiknek pl Core2Quad, 2x4850 vga kártya meg egyéb szörnyetegek vannak a gépében és panaszkodik, hogy nagyon sok játék röcög, be beakad.
  • Balumann #90
    "Ennek ellentmond az összes egyszerre megjelenő játék. Semmelyik nem tud felmutatni PC-n nagyobb eladást."
    Az az összes egyszerre megjelenő játék nem elég ahhoz, hogy mindenki könnyen el tudja dönteni, hogy konzolt vegyen, vagy gépet fejlesszen. Ha az ÖSSZES játék megjelenne egyidőben és jó minőségben PC-re, akkor sokkal többen vennék PC-re is a játékokat. De mivel sok az excluzív, konzol only játék, rá vannak kényszerítve, hogy konzolt vegyenek. Ha már azt vettek, akkor inkább azon fogják végigjátszani, mert ahelyett nem gépet fejlesztettek, amin rendesen elfutna az a játék. Én sok emberről tudom, akik nagyon ritkán vesznek játékot, hogy a GTA 4 -et mindenképpen meg akarták venni pc-n. Ebből 1 konzolt vett az miatt, de rábeszéltem, hogy fejlesszen gépet is, azóta eladta a konzolt :-P (rengeteg játékkal együtt)

    Ez az egész egy olyan folyamat, minél több silány átirat, vagy egyáltalán nem megjelenő játék jelenik meg PC-n, annál többen térnek át konzolra, és ott veszik meg a játékokat. HA nem az excluzívok miatt döntenének, és konzolon kevesebben veszik meg, akkor jobban odafigyelnének a PC-s eladásokra. Ez az egy amit szeretnék megértetni mindenkivel, hogy ez RAJTUNK múlik, mennyien várjunk és fogjuk megvenni PC-re. A rosszakat meg nem kell megvenni, adjanak igényesebb játékokat, a szarokat amiket meg nem tudnak eladni azokat meg adják csak konzolon :-P
  • tibsa #89
    Az aláírásodban ez szerepel: PC: "Asus P5K, Intel E8500,4GB RAM, Sapphire HD3870 Ultimate" Ez nem kimondottan egy netezős gép. Nekem ehhez képest van 1 Asus P5Q, E2140 @ 3.2 Ghz, 2 Gb ram és 1 8800GT-m. És még ezen is elég szépen "eldöcögnek" a játékok.
  • narumon #88
    He? Ne haragudj de nem értem ezt a hozzászólást.