97
-
#97 Nem mondom, hogy sok de azért a konzolosok nagyrészének legalább 1-2 eredeti játéka van a PC-nél ez akár 0 is lehet. -
#96 Igen, de megint oda jutottunk, hogy ez fikció és ennek jelenleg az ellenkezője történik. Ha valaki játszani akar akkor nem azt várja, hogy az ő gépére majdcsak lesz valami, hanem vesz egy olyan gépet amin ezt megteheti. -
#95 Ez akkor fog megtörténni, ha az emberek nem hitetik el maguknak és egymással, hogy valóban a konzollal jár a legjobban, és arra vesznek meg minden játékot, hanem megvárják míg lesz PC-n is olyan amit érdemes megvenni, és megveszik. Vagy akkor, ha a játékkészítők gondolják úgy, hogy jobb pc-re fejleszteni, és elkezdenek mindent jól kiadni gépre is (már akkor nagyrészt visszatérnek pc-re a vevők, és egyre inkább megéri nekik kiadni ;) ).
És most megint oda jutottunk, amit eddig magyaráztam ;) -
tibsa #94 "Azért a PC-sek nagyrészének megnézném hány játéka van eredetiben"
Ezt azért megnézném a magyar konzolosok között is. -
#93 Jah a rajtunk múlikból a magam részéről a közeljövőben egy SCII-vel kiveszem a részem, más most hirtelen nem jut eszembe amit a PCs megjelenés esetén rögtön rohannék megvenni. -
#92 "Ez az egy amit szeretnék megértetni mindenkivel, hogy ez RAJTUNK múlik, mennyien várjunk és fogjuk megvenni PC-re"
Ez igy van. Ezért tolódik folyamatosan a konzol felé a folyamat. Ahhoz, hogy megforduljon az kéne, hogy hirtelen a PC-s játékból több fogyjon. Azért a PC-sek nagyrészének megnézném hány játéka van eredetiben, új kiadású (nem ilyen sales kiadás vagy újságmelléklet). Mi tehetünk róla, mármint mi közösen az emberek, de amig konzolra 3x-4x annyit adnak el egy adott játékból addig nem fog változni. PC marad a Blizzard-ra :) -
#91 Én nem mondtam, hogy csak netezek rajta :o Sőt azt is írtam, hogy én PC fan vagyok egy bizonyos szintig. Az erős processzor azért kell mert sokat videozok (vágok, tömörítek), illetve zenélek ahol a sok sáv miatt kell a power.
Hát ki kell, hogy ámrándítsalak, ezzel az összeállítással ami nekem van (ezzel a videokarival), a legtöbb modern játék csak erős kompromisszumokkal döcög el.
Egyébként haverok között vannak olyanok akiknek pl Core2Quad, 2x4850 vga kártya meg egyéb szörnyetegek vannak a gépében és panaszkodik, hogy nagyon sok játék röcög, be beakad. -
#90 "Ennek ellentmond az összes egyszerre megjelenő játék. Semmelyik nem tud felmutatni PC-n nagyobb eladást."
Az az összes egyszerre megjelenő játék nem elég ahhoz, hogy mindenki könnyen el tudja dönteni, hogy konzolt vegyen, vagy gépet fejlesszen. Ha az ÖSSZES játék megjelenne egyidőben és jó minőségben PC-re, akkor sokkal többen vennék PC-re is a játékokat. De mivel sok az excluzív, konzol only játék, rá vannak kényszerítve, hogy konzolt vegyenek. Ha már azt vettek, akkor inkább azon fogják végigjátszani, mert ahelyett nem gépet fejlesztettek, amin rendesen elfutna az a játék. Én sok emberről tudom, akik nagyon ritkán vesznek játékot, hogy a GTA 4 -et mindenképpen meg akarták venni pc-n. Ebből 1 konzolt vett az miatt, de rábeszéltem, hogy fejlesszen gépet is, azóta eladta a konzolt :-P (rengeteg játékkal együtt)
Ez az egész egy olyan folyamat, minél több silány átirat, vagy egyáltalán nem megjelenő játék jelenik meg PC-n, annál többen térnek át konzolra, és ott veszik meg a játékokat. HA nem az excluzívok miatt döntenének, és konzolon kevesebben veszik meg, akkor jobban odafigyelnének a PC-s eladásokra. Ez az egy amit szeretnék megértetni mindenkivel, hogy ez RAJTUNK múlik, mennyien várjunk és fogjuk megvenni PC-re. A rosszakat meg nem kell megvenni, adjanak igényesebb játékokat, a szarokat amiket meg nem tudnak eladni azokat meg adják csak konzolon :-P -
tibsa #89 Az aláírásodban ez szerepel: PC: "Asus P5K, Intel E8500,4GB RAM, Sapphire HD3870 Ultimate" Ez nem kimondottan egy netezős gép. Nekem ehhez képest van 1 Asus P5Q, E2140 @ 3.2 Ghz, 2 Gb ram és 1 8800GT-m. És még ezen is elég szépen "eldöcögnek" a játékok. -
#88 He? Ne haragudj de nem értem ezt a hozzászólást. -
#87 "A gépfejlesztésről annyit, egyébként szerintem 150 bőven elég egy jó gépre másfél-2 évre, ha jól fejleszti az ember."
Magyarul közben költök még rá.
"Másrészt, lehet használtan venni (mivel úgyis csak 2-3 év használatról van szó),"
Hát használtan én sok jó gépet nem látok eladni. Elavultat meg minek venne az ember. Persze itt jön a másik oldal, hogy tatámnak most használtan vettünk egy gépet: 2Ghz Celeron, 1GB RAM, 160GB HDD, 15e forint volt. Netezni (amire neki kell) teljesen tökéletes.
"vagy ha újonnan vetted, akkor el is lehet adni később. Így olcsón meg lehet úszni a bővítést is."
Hát én ebben dolgozom, és túl sok olcsón megúszott fejlesztést még nem láttam. -
#86 "De nem veszed észre, hogy magadnak is ellentmondasz több mindenben? A x360 előtt a PS2 volt az igazán elterjedt konzol, mégis jött nagyon sok játék PC-re, és tovább is fejlődött."
Én nem így látom, szerintem abban az időben kezdtek el FOGYNI a PCs játékok.
"Mostmár a PC-s játékok elhagyják az X360-at is, fejledtebb hardverek vannak, és a játékokban sokkal több lehetőséget biztosít a sok hely lehetőség, a több rendelkezésre álló gomb, stb. Lehetőségek terén még mindig azokat értem mint eddig (irányítás, bővíthetőség, testreszabás)."
De ez az elmélet. Gyakorlat meg nem ez, hanem az, hogy örül az ember ha egy olyan jól működö verziót kap mint az X változat. Olyanról meg hirtelen nem is tudok ahol az irányitást is átvariálták volna.
"De az eladások a játékoktól függenek, ha nem lenne konzol, PC-re vennék meg azokat akik konzolra veszik."
Ez ugyanaz a sok ha. Jelenleg VANNAK konzolok. Nyilván ha 1 platform lenne a világon akkor kénytelen lenne mindenki arra fejleszteni és arra venni a játékokat, de ez (sajnos vagy szerencsére) nem igy van.
"Ha párhuzamosan jönne minden, akkor nagyjából arányban lenne (én szerintem PC-re kicsivel TÖBBEN! vennék, ha jól kiadják, és kihasználják az előnyöket"
Ennek ellentmond az összes egyszerre megjelenő játék. Semmelyik nem tud felmutatni PC-n nagyobb eladást.
"Grafikailag csak nagyjából vagyunk ugyanott, volt amikor lejjebb, volt mikor ugyanaz volt majdnem, már pc-n jobb, és lesz mégjobb."
Persze ez mindig igy megy, csak nemsokára jön a köv konzol generáció, akkor meg megint a háttérbe kerül a PC. Ez ilyen liftezés.
"Mindenesetre a lényeg, hogy PS2-es játékok is jöttek egyidőben ugyanúgy pc-re, mint most x360-asok."
Ezzel nincs is gond. Ezért veszik sokan az X360-at mert, hogy jön rá az a játék, és olcsóbban, egyszerűbben játszik vele.
"pl. a GTA 4 sem belső fejlesztés tudtommal, mégis timed excluzív ;)"
Ez csak pénz kérdése. Egyébként meg a nagy játékoknál nagyon kevés cég teheti meg, hogy egyszerre jelenjen meg minden platformon. Iszonyatos pénz, energia, emberi erőforrás ám egy játék elkészítése.
"Amit nem adnak ki PC-re, abban nagy valószínűséggel a konzolgyártók beleszólása van."
Vagy egyszerűen úgy van vele a kiadó, hogy ez kerülne neki még mondjuk 10M dollárba, és számolgat. Vajon PCn elmegy annyi, hogy visszahozza? Nem mindenki kockáztatja ám szívesen a pénzét. Ha 10M dollár neki az, hogy Pcre is megjelentesse az azt jelenti, hogy legalább 15-20M-nak be kell jönnie ahhoz, hogy ne bukjon rajta. -
tibsa #85 "Így van, én is hasonlóra használom a PC-t, de ehhez elég egy egyszerű és olcsó gép is." És te ehhez egy kb 120 ezer forintos gépet használsz ?
A "megrögzött" konzolosnak jobb pc-je van mint a pc "fan-nak". Gratula. -
#84 És az sem mellékes, hogy nem kell egyszerre megvenni a cuccokat. -
#83 A gépfejlesztésről annyit, egyébként szerintem 150 bőven elég egy jó gépre másfél-2 évre, ha jól fejleszti az ember. Másrészt, lehet használtan venni (mivel úgyis csak 2-3 év használatról van szó), vagy ha újonnan vetted, akkor el is lehet adni később. Így olcsón meg lehet úszni a bővítést is. -
#82 De nem veszed észre, hogy magadnak is ellentmondasz több mindenben? A x360 előtt a PS2 volt az igazán elterjedt konzol, mégis jött nagyon sok játék PC-re, és tovább is fejlődött. Mostmár a PC-s játékok elhagyják az X360-at is, fejledtebb hardverek vannak, és a játékokban sokkal több lehetőséget biztosít a sok hely lehetőség, a több rendelkezésre álló gomb, stb. Lehetőségek terén még mindig azokat értem mint eddig (irányítás, bővíthetőség, testreszabás).
Most te is állítod, hogy régen PC volt a fő játékplatform (játék alternatívák MINDIG is voltak!). Most nem az a játékkínálat miatt, amit az eladásokra fogsz, hogy jobban megéri rá. De az eladások a játékoktól függenek, ha nem lenne konzol, PC-re vennék meg azokat akik konzolra veszik. (talán kicsivel kevesebben, de mivel olcsóbb is, lényegesen kevesebben). Ha párhuzamosan jönne minden, akkor nagyjából arányban lenne (én szerintem PC-re kicsivel TÖBBEN! vennék, ha jól kiadják, és kihasználják az előnyöket).
Grafikailag csak nagyjából vagyunk ugyanott, volt amikor lejjebb, volt mikor ugyanaz volt majdnem, már pc-n jobb, és lesz mégjobb.
WII valóban messze áll a géptől, bár én úgy tudom már a wii kontrollert rálehet kötni gépre is, és valamivel lehet használni. Bár én csak trackIR -ként láttam, a távirányítóját 60 fps-es infrakameraként lehet használni, fejen 1 vagy 3 led lámpa, eredmény fantasztikus nézelődés sok játékban :D
Mindenesetre a lényeg, hogy PS2-es játékok is jöttek egyidőben ugyanúgy pc-re, mint most x360-asok.
A konzol gyártó cégeknek meg elég nagy beleszólásuk van, pl. a GTA 4 sem belső fejlesztés tudtommal, mégis timed excluzív ;) Amit nem adnak ki PC-re, abban nagy valószínűséggel a konzolgyártók beleszólása van. -
#81 "150 -ből össze lehet állítani olyan gépet, amivel vszínűleg 2 év múlva is tökéletesen lehet játszani (persze nem max grafikán, de x360-asnál jobb minőségben)."
Na ezt erősen kétlem. Egyébként talán mostanában lehet hogy már össze lehet valami ilyesmit, de én az X-et 2006 év elején vettem. Akkor ahhoz a grafikához és teljesitményhez minimum 200e forintos gép kellett de inkább 250. És az akkori 250e forintos gép most mennyit ér? 100-at? Annyit nem hiszem, mondjuk 60-at reálisan.
"Az előbb világosan azt állítottad, hogy nem éri meg PC-re kiadniuk,"
De nem azt mondtam, hogy semmit nem éri meg. Egyszerűen csak nézd meg egy hónapban mennyi PCs játék jelenik meg és hány xbox360-s. Ez a valóság valami miatt mégis.
"Ezeket megérte kiadniuk PC-re, és a többit is megérné. Ez kizárólag a konzol gyártó cégeknek kevésbé érdeke."
A konzolgyártó cégek nem nagyon tudnak beleugatni a játékkiadók dolgába, csak a belső fejlesztések esetén.
"Ez valami orbitális hülyeség. Ha nem lenne X360, akkor a többszörennyi játék lenne, és jobbak mint a konzolos játékok."
Ezt levezethetnéd mert szerintem meg igy van. Konzol attól még lenne (lásd Wii, PS3) de azok egyike sem áll olyan közel a PC-hez mint az X. Szóval ha most csak PS3 lenne és az fogyna nagyon akkor arról sokkal kevesebb portolást kapnál az tutifix.
"Ezt most nem fogom levezetni, történelem bizonyítja"
A történelem azt bizonyítja, hogy mivel X közel van a PChez (Dx és más hasonlatosságok ugye), nem kell töviről hegyire újraírni a játékot ha ki akarják adni PC-re, ergo kevesebb anyagi ráfordításból kijön, így nem akkora rizikó (hiszen az X eladások már úgyis vissza hozták az árát)
"A hardverek és játékok is fejlődnek, grafikailag többesetben lehagyják már a konzolt, és hamarosan többmindenben lefogják."
Ezzel megint nem értek egyet. Sajnos PC-n még mindig igénytelenség rulez :(
Grafikailag kb ugyanott vannak most mint a konzolok, a többmindent meg nem tudom mire érted.
"Akikkel beszéltem a játékról, mind többször végigvitték, és még több időt elvoltak a letöltött pályákon."
Embere válogatja abba ne menjünk bele ki milyen játékstilust szeret, mert az tök szubjektiv. Mondjuk én mostanában akartam valami új PCs játékkal játszani hát Sims3-on kivül nem is találtam semmit.
"PC közel sem haldoklik, és van OK amiért érdemes azon játszani"
hát én nem tudom. Régen AZ volt a játék platform. Minden Pc-re jött. Most meg jó ha van olyan hónap hogy megjelenik valami értelmes cim PC-re. Ez nálam kicsit haldoklás, de persze nem halt meg és soha nem is fog ebben egyetértünk, de haldoklik.
"ha nem lenne, és a játékokat sem érné meg kiadni pc-re, akkor MÁR meghalt volna a pc-s játékpiac"
Továbbra is azt mondom, meg kell nézni az eladásokat. Pcn van néhány játék ami nagyon megy és ennyi. Nyáron a munkámból kifolyólag többet tudok játszani. Hát ha PCn akarnék akkor nagyon erősen kell vakarnom a fejem, hogy mivel. inkább a konzol előtt ülök ilyenkor többnyire. -
#80 -
#79 Az az egyetlen 1 baj, hogy ha igaz lenne amit mondasz, tényleg nem lenne PC-re játékfejlesztés és kiadás. Persze utólag nehéz portolni és optimalizálni, ez biztos, és láthatjuk is az eredményét időnként
Ha csak a játékok szempontjából nézzük, mi az amiben jobb lenne mégis a konzol?! HDTV teljes értékben használható monitorként (tehát én is a TV elé ülök), az asztalt meg széket kurva kényelmesen ki lehet alakítani, de van már vezetéknélküli bill, egér, gamepadot is lehet, milió féle képpen ki tudod alakítani (nem drágán), ahogy a lehető legkényelmesebb. Játékok terén negatívum, hogy fel kell telepíteni, meg 1x be kell állítani grafikát meg irányítást is vszínű. De utána mégis mi? Semmi.
"Ebben nagyon sok a ha."
Annyira sok ha nincs ebben, ha logikusan átgondolod.
"Figyi, ha most veszel 150-ért egy gépet akkor azzal 1-2 év múlva már nemigen játszol akkori játékokkal."
150 -ből össze lehet állítani olyan gépet, amivel vszínűleg 2 év múlva is tökéletesen lehet játszani (persze nem max grafikán, de x360-asnál jobb minőségben).
"Mitől lenne jobb? A mostani tendencia nem ezt mutatja."
Talán mert a konzolok hardverei nem tudnak annyit, mint egy már fejledtebb PC-k. Az optimalizálás miatt előnyben voltak, már nincsenek, ha megnézel 1-2 játékot szebb PC-n (pl. AC, Far Cry 2, stb.), és lehetőségekben is több.
"Nem, te érted félre. Amiket felsorolsz azok önmagukban (csak PC-re kiadva) valószinűleg nem hozták volna vissza a fejlesztési költségeket, de legalábbis rezegne a réc. Túl rizikós a PC ez a baj vele. Lehet rá sokat eladni, meg lehet hatalmasat bukni is."
Az előbb világosan azt állítottad, hogy nem éri meg PC-re kiadniuk, vagy csak silány minőségben, kevés energiával. Ezekre hoztam ellenpéldának ezeket, jó minőségben, jól optimalizálva kiadták PC-re. Ha jól tudom, többüket csak részben portolták, tehát nagyrészt párhuzamosan fejlesztették. Ezeket megérte kiadniuk PC-re, és a többit is megérné. Ez kizárólag a konzol gyártó cégeknek kevésbé érdeke.
"Ha nem lenne most az x360 a piacon akkor szerintem már felennyi játék sem lenne PC-re."
Ez valami orbitális hülyeség. Ha nem lenne X360, akkor a többszörennyi játék lenne, és jobbak mint a konzolos játékok. Ezt most nem fogom levezetni, történelem bizonyítja (különben PS2-es játékoknál ma sem lenne jobb ;) ). A hardverek és játékok is fejlődnek, grafikailag többesetben lehagyják már a konzolt, és hamarosan többmindenben lefogják.
"Az alapot bőven elég végigjátszani addigra szarrá is unja az ember."
Akikkel beszéltem a játékról, mind többször végigvitték, és még több időt elvoltak a letöltött pályákon. Én csak 1x, letöltötteken több ideig elvoltam. Nem próbáltál letöltött pályát, azok tényleg kihívásnak számítanak és izgalmasak (persze azokat lehet nem lehet egér nélkül :P) :)
Engem se fog soha meggyőzni, hogy külön gépet kellene vennem játékokra. PC közel sem haldoklik, és van OK amiért érdemes azon játszani (ha nem lenne, és a játékokat sem érné meg kiadni pc-re, akkor MÁR meghalt volna a pc-s játékpiac). -
cateran #78 Ja es mielott vki azenditene,hogy "ez se jon erre es erre,meg az se jelenik meg"leszarom...jelenik majd mas meg (pl SC2,Diablo 3 pc-re..ezekkel hogy allnak a konzolok?es ugyanigy konzolgammak,amik nem jonnek pc-re mas konzolokfra,vagyis exkluzivok..nincs GT sorozat pc-re? nagy kar,de van helyette mas...stb) -
cateran #77 Elbeszelunk egymas mellett:) Engem nem zavar ha vmi nem jon pc-re (maximalisan egyetertek veled ebben:"Az ilyen játékra ott a konzol, a második felére meg ott a PC."Csak sajnos a gyartok mashogy gondoljak,azert epitenek belejuk tucsok-bogar featuret...)Csak azt mondom,hogy ha nem lenne ertelme pc-re kiadni,akkor nem adnak ki pc-re a jatekokat...ennyi:)Es hat szvsz ezen bukik meg minden olyan erveles,ami arra utalna,hogy a pc,konzol haldoklik..ha adott dolog haldokolna,akkor nem adnanak ki ra semmit..a kiadok/fejlesztok nem jotekonysagi intezmenyek,hanem profithajhasz semmirekellok:D -
#76 Nah ez mégsem lett rövid :D
A konklúzió szerintem továbbra is az, hogy mindenki vegyen amit akar.
Engem nem tudsz meggyőzni, hogy egy Mirrors Edge-t, Assasins Creed-et vagy GTA4-et Pcn kéne játszanom az asztalnál ülve, mint ahogy a PS3 tulajok sem tudnak meggyőzni, hogy nekem a konzolon kéne filmet néznem meg neteznem.
Az ilyen játékra ott a konzol, a második felére meg ott a PC. Egylakásba a kettő. Pont. -
#75 Na most tényleg röviden mert ez egy parttalan (és párttalan? :D) beszélgetés.
"Tegyük fel, hogy minden játékot kiadnak egyidőben konzolra (normálisan optimalizálva, olcsóbb dualcoreos procikkal)."
Látod az a baj, hogy ez egy feltevés. PC-re nagyon nehezen lehet optimalizálni mert rengeteg féle gép van. Történetesen több programozó ismerősöm van olyanok is akik játékot fejlesztenek. Az optimalizálás a legdrágább legidőigényesebb. Azt mondta haver, hogyha tudná, hogy azt a játékot csak x fajta processzorral és leginkább x fajta videokártyával használják akkor feleakkora teljesítmény is elég lenne az optimallizáció miatt (mint ahogy konzolon ez igy is van), de mivel a PC nagyon sokféle igy szinte lehetetlen normálisan optimalizálni, kénytelenek megoldani erőből.
"Hogyha lehet tudni egyből, hogy kiadják a GoW -ot, GTA 4-et, megmég 1-2 dolgot, rohadtul sokan nem vesznek konzolt."
Szerintem ezt azért nagyjából lehetett tudni, de ez megint nem összefüggő. Szerintem ezeket sokkal jobb konzolon játszani. Nekem a Mass Effect iszonyatosan bejött a tévén, fotelből és mire kijött PC-re már réges régen végigjátszottam. Másik ilyen amit megjelenés pillanatában iszonyatosan élvezve toltam végig a Fable2. Vagy jön Pc-re vagy nem, de én már játszottam vele, megvettem. Ennyi.
"Többen megvárták volna gépre, többen fizettek volna érte, és jobb minőségbe portolták volna át."
Ebben nagyon sok a ha.
"És ez tényleg jó, hogy 40-50 -ért megveszel egy gépet, amit csak játékra használsz, ....jóval drágábban a játékokat, amiket pár nap, vagy max 1 hónap alatt megunsz (kivéve ha szereted a szerepjátékokat)."
Hát ugyanazokat a játékokat tudom megunni mint amit pcn is megunnék. Ebben nincs különbség. Az árat meg mondtam. Nem igazán drágább a konzolos változat, max 1-2e forinttal az meg lótúró.
"Akik engem kérdeztek PC-n én mindig tudtam nekik játékokat ajánlani szinte."
Ezt nem teljesen értem, eddig erről nem volt szó. Nyilván mindenki azzal játszik amivel akar. Nálam a PC az a football manageré ha játékról van szó vagy stratégiájé, az összes többi abszolút konzol.
"De miért kéne minden évben folyamatosan költeni? Az én gépemet 150-ért vettem még (tvtunerrel együtt),"
Figyi, ha most veszel 150-ért egy gépet akkor azzal 1-2 év múlva már nemigen játszol akkori játékokkal. Most egyébként valami jobb a helyzet (vagy rosszabb?) mivel nem jön annyi játék, így nincs mi miatt fejleszteni.
"De a PC-s változat sokkal jobb lesz vszínűleg, mint a konzolos,"
Mitől lenne jobb? A mostani tendencia nem ezt mutatja.
"Azért szépen fogyott, sőt a Warhead még szebben"
A szépen fogyott azért nem jelenti azt hogy kaszáltak, és itt ez a cél.
"Igen, de ha jól tudom a LIVE -ért kell fizetni külön. A játékok 2-3ezerrel drágábbak a pc-snél, ami hosszú távon nem keveset jelent."
Még így is jóval kevesebb mint a PC TCO-ja.
"Ezekszerint amiket konzolra és PC-re is kiadtak benga fércmunkák"
Nem, te érted félre. Amiket felsorolsz azok önmagukban (csak PC-re kiadva) valószinűleg nem hozták volna vissza a fejlesztési költségeket, de legalábbis rezegne a réc. Túl rizikós a PC ez a baj vele. Lehet rá sokat eladni, meg lehet hatalmasat bukni is. A konzol kiszámíthatóbb. A cégeknek csak ez számít a játékos másodlagos.
"abba nem egyeztek bele, hogy pc-re ne adják ki, csak a késleltetésbe :-P)"
Ez nem beleegyezés kérdése. Ezt hivják Timed Exclusive-nak. Ebből van a legtöbb konzolon.
"Az hogy nem éri meg kiadniuk, az biztos, hogy NEM IGAZ, különben már tényleg nem készülne PC-s játék."
Az Xboxot egyébként neked istenitened kéne mert ez miatt van még jórészt életben a PCs gaming. Mivel az MS mindkettőt akarja tolni (érthető okokból). Ha valamit megirnak X-re azt nem olyan nagy munka portolni PC-re mintha csak PS3 lenne. Ha nem lenne most az x360 a piacon akkor szerintem már felennyi játék sem lenne PC-re.
"Egyébként ezek a statisztikák szerintem közel sem megbízhatóak, nem számolnak össze mindent (PC-n pl. sokan vesznek Steam-en, meg netes letöltős rendszereken)"
A Call of Dutynál közölt számban benne van a steam is.
"a másik, hogy ezekben nicns benne, hogy sokan akkor veszik meg, ha lejjebb megy az ára."
Ezzel meg az a baj, hogy az a kiadónak már nem biznisz. Csak az számít amit promt megjelenéskor teljes áron megvesznek.
"Csak egy példa, Portalhoz sokkal jobb (és nehezebb) pályákat letölteni, amikkel sokkal több ideig el lehet lenni, mint alapokon."
Az alapot bőven elég végigjátszani addigra szarrá is unja az ember. -
#74 narumon: Tegyük fel, hogy minden játékot kiadnak egyidőben konzolra (normálisan optimalizálva, hogy azért egy sm3 -as felsőbb kártyákon is elfussanak, olcsóbb dualcoreos procikkal). Akkor akinek te végül a konzolt ajánlottad, melyik érné meg jobban? (hiszen montad is, ő először videókártyát meg ramot vett)
Hogyha lehet tudni egyből, hogy kiadják a GoW -ot, GTA 4-et, megmég 1-2 dolgot, rohadtul sokan nem vesznek konzolt. Többen megvárták volna gépre, többen fizettek volna érte, és jobb minőségbe portolták volna át.
"Ez miért baj? Hiszen játékról beszélünk. Nekem tök természetes, hogy egy játékgép csak játékra jó (ezért vettem pl xboxot és nem PS3at). Nem is akarok vele mást csinálni. Nekem nem kell se multimédia bele meg semmi hiszen arra ott a pc ahogy te is mondod."
És ez tényleg jó, hogy 40-50 -ért megveszel egy gépet, amit csak játékra használsz, arra még elő kell fizetni LIVEért ha neten szeretnél (ami nélkül ugye demokat se tudsz kipróbálni), megvenni jóval drágábban a játékokat, amiket pár nap, vagy max 1 hónap alatt megunsz (kivéve ha szereted a szerepjátékokat).
Akik engem kérdeztek PC-n én mindig tudtam nekik játékokat ajánlani szinte. Korábban amíg nem voltam szimulátoros, akkor is mindig tudtunk valamivel játszani multiban, single-ben sem vittem még végig egy csomó játékot. Persze, GoW 2 húdeszép, azzal kell játszani, meg Killzone meg Silent hill, meg mittomén...
PS2-vel is ugyan ez volt, gyakorlatilag mikor már PC-n sokkal jobb játékok voltak, többség elkezdte fejleszteni, utána x360 jött és ahogy készültek az excluzívok meg késleltetések, egyre többet áttértek. Igen tudom, akkor is sokan vettek volna ha mindenre kijönnek a játékok, de teljesen más lenne az arány!
"Ha meg mégis akkor bőven ráérek majd akkor venni hozzá egy adott PCt, és nem költöttem rá minden évben folyamatosan."
De miért kéne minden évben folyamatosan költeni? Az én gépemet 150-ért vettem még (tvtunerrel együtt), és alig van ami nem fut el játszhatóan (mostmár azért van 1-2, ideje lenne rákölteni egy 40-50-et, ez tény). van egy ismerősöm, aki úgygondolta, hogy elég lesz neki egy 1000 Mhz-es körüli, integrált videókrátyás gép, mostmár zavarja, hogy nem tud normálisan lejátszani vele hd videókat, akad a photoshop, videót se tud normálisan szerkeszteni, és még sok mindent, amit szeretne, most próbálja eladni, hogy tudjon újat venni...
"Biztos lehetsz benne, hogy a következő játékuk ami multiplatform lesz sokkal nagyobb példányszámban fog konzolra elfogyni. Innen már csak egy lépés (vagy max kettő) lesz az, hogy az azutáni konzolra készül el először majd sokkal később (vagy soha) PC-re."
Biztos vagyok benne, hogy párhuzamosan ki fog jönni konzolra is (a legjobban akkor járnak, ha mindenre kiadják, jól). De a PC-s változat sokkal jobb lesz vszínűleg, mint a konzolos, és nem fognak elpártolni a pc mellől. Azért szépen fogyott, sőt a Warhead még szebben (és az, hogy ingyenessé tették 2x is kis időre a multit, sokan megkedvelték és megvették), a VÁRTNÁL GYENGÉBB eladásokat a sima Crysis után mondták, ami elég bugos és nagy gépigénnyel jött ki.
"Netet fizetni a PCre is kell, a játékok meg nem szignifikánsan drágábbak legalábbis nyugaton ahol a forgalmat generálják."
Igen, de ha jól tudom a LIVE -ért kell fizetni külön. A játékok 2-3ezerrel drágábbak a pc-snél, ami hosszú távon nem keveset jelent.
"És nem ezek a játékok szoktak bukni, hanem a sokmillió, sokszázmillió dollárt felemésztő fejlesztések ahol tényleg nem mindegy mennyit adnak el belőle. Ha olyan nagyon megérné másokat kiadni akkor ki lennének adva. Bármilyen meglepő de a studiók nem ellenségük a saját pénzüknek"
Ezekszerint amiket konzolra és PC-re is kiadtak benga fércmunkák, amiknek nem volt költséges fejlesztésük (pl. Far Cry 2, Assassin's Creed, Call of Duty 4-5, Mirror Edge, Armed Assault 2, Burnout Paradise, Quantum of solace, Rainbow Six Vegas 1-2, GRAW 1-2 (ennél ráadásul más is a PC-s és konzolos teljesen, nem átirat!), Stranglehold, Gears of War) -> nagyjából ezek azok, amik azért elég jó minőségben át lettek írva. Melyek azok konzolon, amik ezeknél sokkal költségesebb fejlesztések voltak, annyira, hogy nem érte meg kiadniuk pc-re? Ezer oka lehet, hogy miért nem adnak ki valamit pc-re (függ a kiadóktól - határidő, illetve mit hajlandóak kiadni, a konzolos cégek befolyása - én pl. biztos vagyok, hogy a GTA 4 pc-s verzióját nem önszántukból tartották teljesne titokban, abba nem egyeztek bele, hogy pc-re ne adják ki, csak a késleltetésbe :-P). Az hogy nem éri meg kiadniuk, az biztos, hogy NEM IGAZ, különben már tényleg nem készülne PC-s játék.
Egyébként ezek a statisztikák szerintem közel sem megbízhatóak, nem számolnak össze mindent (PC-n pl. sokan vesznek Steam-en, meg netes letöltős rendszereken), a másik, hogy ezekben nicns benne, hogy sokan akkor veszik meg, ha lejjebb megy az ára. Szerintem a régebbi játékok PC-n jobban fogynak (pl. Arma 2-t gépre biztos, hogy 4-6 év mulva is fognak venni, konzolra nem), ez nem csak szimulátorokra igaz.
Módokkal kapcsolatban annyi, hogy lehet nem érdekelnek, de szerintem hülyeség így hozzáállni. Nagyon meg tudják hosszabbítani egy játék élvezhetőségét + dolgokkal meg állításokkal. Csak egy példa, Portalhoz sokkal jobb (és nehezebb) pályákat letölteni, amikkel sokkal több ideig el lehet lenni, mint alapokon. Multiban ez szitne minden játéknál alap. FC2 -t is tudnám élvezni ha lehetne konfigolni a fegyvereket, lehet az lenne ArmA mellett a másik kedvenc, alapból nekem játszhatatlan (hogy 2 lövés kelljen mesterlövészből valakibe, ráadásul úgy, hogy meglövöm és utána simán el tud rohanni fedezékbe és fullra meggyógyítani magát..., meg a többi fegyver is kurvagyenge). -
#73 Hát pont azt támasztod alá amit én mondok:
Egy érdekesség:
"Of the overall figure, North American sales of the Xbox 360 version accounted for 3.04 million. The PC version, meanwhile, only sold 383,000 units at North American retailers Still, it's obvious that Infinity Ward is upset with the sales performance of the PC version, having already expressed amazement at the unexpectedly high level of piracy. "
1. Call of Duty 4: Modern Warfare
Összeladás: 13,5M az Activision szerint.
VgaChartz szerinti megosztás
X360 - 7,350,000
PS3 - 4,273,000
DS - 555,000
Console össz: 12,178,000
Számold ki mennyi maradt a PCre
2. Halo 3
X360 Exclusive
8M
3. Guitar Hero III: Legends of Rock
PS2 - 4,500,000
X360 - 4,212,000
PS3 - 1,867,000
csak tippelni lehet hogy mennyi a pcs.
Madden NFL 08
X360 - 2,372,000
PS2 - 2,195,000
PS3 - 904,000
Megint lehet osztani, szorozni.
Egyébként néhány példa fogyás konzolon:
Halo Wars (x360) - 1,259,800
Left 4 Dead (X360) - 2,205,981
Gears of War 2 (X360) - 4,896,458
Halo3 (X360) - 9,671,159
Lego Indiana Jones (X360) - 3,328,434
Ezek azok a számok amiket PC mellett is látni kéne és akkor nem volna olyan gond, hogy nem jön PC-re. -
#72 Part 3:
"A módokat nem feltétlenül kell csinálni, mások is csinálhatják (mezei felhasználók, akiknek van idejük)."
Pl engem abszolut nem érdekel semmilyen mod. El tudom képzelni hogy sokan vannak még igy vele.
"300-as gépen alig csinál valamit, már belassul - feltéve ha Windowst használ, már a 2400-es gépemen is idegbajt kaptam sokszor. Addig tudja használni szerintem, amíg nem próbál ki egy jól összerakott, gyorsabb gépet, és látja mennyivel jobb olyat használni ;)"
Szerintem lát ő elég jól összerakott gyors gépet, bármikor vehetne is magának, de felfogta, hogy neki nem kell. Minek vegyen kurvagyors procit stb. Mp3-at ugyanúgy játszik le. Emailezés ugyanolyan. DVD-t ugyanúgy ír. Azt a pénzt ami itt megspórolt ráköltötte tévére. Jobban járt mert többet használja. -
#71 Part2:
"Az a vicces, hogy tudom, ha megfordulna a tendencia (ahogy sztem meg is fog 1-2 év múlva), hogy PC-re jobb játékok fognak kijönni,"
Mitől fordulna meg a tendencia? Én ezt nem igazán látom, inkább egyre inkább a konzol felé fordul és eddig vérPC-sek is konzolokat vesznek. Környezetemben ez nagyon jól megfigyelhető egyébként.
"Én állítom, hogy sokkal jobb egy PC-t összeállítani, mint venni egy konzolt ami gyakorlatilag CSAK játékra jó (plusszban néhány multimedia funkció, de úgyis pc-n csinálja mindneki)"
Ez miért baj? Hiszen játékról beszélünk. Nekem tök természetes, hogy egy játékgép csak játékra jó (ezért vettem pl xboxot és nem PS3at). Nem is akarok vele mást csinálni. Nekem nem kell se multimédia bele meg semmi hiszen arra ott a pc ahogy te is mondod.
"és arra még netet fizetni, és drágábban megvenni a játékokat..."
Netet fizetni a PCre is kell, a játékok meg nem szignifikánsan drágábbak legalábbis nyugaton ahol a forgalmat generálják.
"Nem annak, aki hazamegy fáradtan és leül egy kicsit játszani, hanem az, aki leül PC elé ugyanúgy mindenfélét csinálni meg szenvedni a szar gépen, utána meg külön átülni másikra játszani utána vissza gép elé mert megunta meg ilyenek"
Ezt nem is értem. Ha játszok akkor leülök a tévé elé és játszok. Ha eszembe jut hogy most akkor netezek akkor oda megyek a PC elé. Nehogy már érv legyen az, hogy ha PC előtt játszok akkor nem kell arébb mennem 15 lépést (és akkor sokat mondtam). Ennyire ne legyünk már bengák.
"Nemhiszem el, hogy aki PC mellett dönt, valaha is megbánná."
Én rengeteg kiábrándult emberrel találkozok. Legutolsó ilyen unokatesóm volt aki tavaly nyáron bejött hozzám, hogy mi legyen. Én mondtam neki, hogy szerintem neki a PC-je feljesztése helyett jobban megérné egy XBox360. Akkor nem fogadta meg a tanácsomat és csak vett új VGA kártyát és plusz memóriát. Most év elején megint bejött, hogy valamelyik játék már nem ugy szuperál ahogy kéne meg mikor jelenik meg a Gears of War2 PC-re meg a Halo3? Hát egy ideig még nem. Na ezen nagyon becsalódott és a mostani aktuális VGA kártya csere helyett xboxot vett. Azóta köszöni szépen jól van. A PC-t sem dobta ki, ott van működik úgyanúgy mint eddig.
"Az hogy kinek mi az igénye, nem állandó, az hogy most nem akar videót szerkeszteni, nem akar szimulátorozni, nem jelenti hogy soha nem is fog (persze konzol mellett már biztos nem)."
Konzol mellett miért nem? Én ilyenre használom a PCmet pl, de ehhez nem kell bika videokártya. Meg azért ha tudom hogy 30 évig nem akartam szimulátorozni akkor nem hiszem, hogy most jönne rám. Ha meg mégis akkor bőven ráérek majd akkor venni hozzá egy adott PCt, és nem költöttem rá minden évben folyamatosan. -
#70 No szétdarabolom a válaszaimat szerintem, hogy ne legyen túl hosszú:
"De miért nem lehet azt megérteni, hogyha NEM lenne konzol, akkor PC-n lennének ezek az eladások."
Értjük ezt, de ez a "ha a kutya nem szarna szétesne" tipikus esete. Volt időszak amikor nem volt konzol az is jó volt. Most van konzol ez is jó.
"(illetve ha többen PC-re vennék továbbra, akkor az arány változna, és a játékkínálat+minőségek is)"
Nah ez teljesen igy van. Csak hát hol vannak azok az eladások?
"Néhány excluzívval indult, PC-re nem jelentették be, késleltették (nagyon sokan a GTA 4 miatt döntöttek a konzol mellett, mert azthitték nem jön, legalábbis ez volt a döntő játék)."
Szerintem semmi szin alatt nem ez volt a döntő játék, lévén, hogy ez egy mostani nem túl régi játék. A konzolosodás meg már a PS2 korszakban megfigyelhető volt. A példa negativ példának jó. Nézd meg mit produkált a GTA4 PC-ken és akkor rögtön érthető, hogy miért inkább konzolon játszik az ember ilyen játékokat.
"Hour of victory -t megérte kiadniuk (ami még a CoD 1 szintjét sem éri el közel sem), akkor másokat nem érné meg?"
POnt ez a baj a PCs játékiparral, hogy 0 benga fércmunkák tömkelegét adják ki rá. És nem ezek a játékok szoktak bukni, hanem a sokmillió, sokszázmillió dollárt felemésztő fejlesztések ahol tényleg nem mindegy mennyit adnak el belőle. Ha olyan nagyon megérné másokat kiadni akkor ki lennének adva. Bármilyen meglepő de a studiók nem ellenségük a saját pénzüknek. Ezért is van az, hogy a konzolos játékot portolják PC-re és nem forditva.
"Szerinted a Call of Duty 4-et nem érte meg kiadniuk (lásd az eladásokat), vagy a Crysist és C. Warhead-et?"
Hát a Crysis kapcsán megint a negativumokról lehet beszélni (lásd a vezetők nyilatkozatait a silány eladásokról), aminek az lett a vége, hogy az új Crysis engine az már multiplatform tehát konzolos is. Pont te hozod fel nagyon jól az élő példákat. Egy olyan cég ami csak PC-re akart fejleszteni jól befürdött igy kénytelen nyitni a konzolok felé is. Biztos lehetsz benne, hogy a következő játékuk ami multiplatform lesz sokkal nagyobb példányszámban fog konzolra elfogyni. Innen már csak egy lépés (vagy max kettő) lesz az, hogy az azutáni konzolra készül el először majd sokkal később (vagy soha) PC-re.
"Az mondjuk igaz, hogy pc-n kevesebben rendelnek elő ész nélkül, és átlagban olyanokat vesznek, amiket nem unnak meg 1 hét után."
Ez a baja a PCs játéknak. Én nagy PC fan vagyok, meg nagy PC játék fan, de PCre kb egy-két tucat eredeti játékom van (annak is nagyrésze már leértékelt volt) az évek, évtizedek alatt. Xbox360-ra 2-3 év alatt összeszedtem ugyanennyit. -
cateran #69 Na mégse voltam teljesen lusta:D lássuk csak 2008 közepe táján az elmúlt 12 hónaplegjobbjait az edge online szerint: az 1. 5 gamma:
1. Call of Duty 4: Modern Warfare
X360/PS3/PC/DS
8.3M
94%
4! platformon
2. Halo 3
X360 Exclusive
8M
94%
1 platformon
3. Guitar Hero III: Legends of Rock
PS2/PS3/X360/Wii/PC
7.5M
82%
5!! platformon
4. FIFA Soccer 08
PS2/PS3/PSP/X360/Wii/DS/PC
5.7M
83%
7!!!! platformon
5. Madden NFL 08
PS2/PS3/PSP/X360/Wii/GC/DS/PC/XBX
5.7M
78%
és végül az impressziv 9 platformon... -
cateran #68 Errm linkelnél vmi listát please,ami lebontja a multiplatformos játékokat platformonkénti eladásra?(lusta vagyok keresgélni) Mert a legtöbb játék -mit ad isten- több dologra is megjelenik....kevés a pc only...mint ahogy kevés a xy only is...pontosabban fényévekkel kevesebb a ténylegesen exkluziv játék mint a multi...
Aztán jöhet a melldöngetés,hogy húú wazzeg konzolon (ps3,xbox,wii,gba,psp,anyámkinja) több fogyott adott játékból mint pc-n..hát klassz,hogy 6x annyi platformon több fogyott,mint 1-en...
-
#67 "Nyilván ez miatt tolódott el a fejlesztés is konzol irányba, hiszen nem mindegy, hogy az adott cég szinte biztos lehet benne hogy 1M körül elmegy a játékból, vagy izgulnia kell, hogy meglegyen a félmillió."
De miért nem lehet azt megérteni, hogyha NEM lenne konzol, akkor PC-n lennének ezek az eladások. (illetve ha többen PC-re vennék továbbra, akkor az arány változna, és a játékkínálat+minőségek is) Néhány excluzívval indult, PC-re nem jelentették be, késleltették (nagyon sokan a GTA 4 miatt döntöttek a konzol mellett, mert azthitték nem jön, legalábbis ez volt a döntő játék).
Mint már más is írta, egy játékfejlesztőnek az éri meg, hogyha PC-re, és konzolra IS kiadja, gondolod hogyha a Hour of victory -t megérte kiadniuk (ami még a CoD 1 szintjét sem éri el közel sem), akkor másokat nem érné meg?
Szerinted a Call of Duty 4-et nem érte meg kiadniuk (lásd az eladásokat), vagy a Crysist és C. Warhead-et?
Az mondjuk igaz, hogy pc-n kevesebben rendelnek elő ész nélkül, és átlagban olyanokat vesznek, amiket nem unnak meg 1 hét után.
Az a vicces, hogy tudom, ha megfordulna a tendencia (ahogy sztem meg is fog 1-2 év múlva), hogy PC-re jobb játékok fognak kijönni, legtöbben eladnák a boxot, vennének egy jobb gépet, és állítanák hogy sokkal jobb egy PC-t használni. Én állítom, hogy sokkal jobb egy PC-t összeállítani, mint venni egy konzolt ami gyakorlatilag CSAK játékra jó (plusszban néhány multimedia funkció, de úgyis pc-n csinálja mindneki), és arra még netet fizetni, és drágábban megvenni a játékokat... Nem annak, aki hazamegy fáradtan és leül egy kicsit játszani, hanem az, aki leül PC elé ugyanúgy mindenfélét csinálni meg szenvedni a szar gépen, utána meg külön átülni másikra játszani utána vissza gép elé mert megunta meg ilyenek. Nemhiszem el, hogy aki PC mellett dönt, valaha is megbánná. Az hogy kinek mi az igénye, nem állandó, az hogy most nem akar videót szerkeszteni, nem akar szimulátorozni, nem jelenti hogy soha nem is fog (persze konzol mellett már biztos nem). Rálehet kapni nagyon könnyen :D
A módokat nem feltétlenül kell csinálni, mások is csinálhatják (mezei felhasználók, akiknek van idejük). Egyszerűen csak lehet, hogy később jönnek ötletek, hogy mivel lehetne feldobni egy játékot. Sok játékom kb. 2x annyi helyet foglal mint az alap a módok meg pályák miatt, és úgy lett sokáig élvezhető. Remélhetőleg még jövőben is sok fogja támogatni.
300-as gépen alig csinál valamit, már belassul - feltéve ha Windowst használ, már a 2400-es gépemen is idegbajt kaptam sokszor. Addig tudja használni szerintem, amíg nem próbál ki egy jól összerakott, gyorsabb gépet, és látja mennyivel jobb olyat használni ;) -
#66 Egyetértek. Kb erről beszélek én is. -
#65 "Játék előtt állandóan beszélgetek, forumot olvasgatok, zenét hallgatok, ha kedvem akad elidnítok valamit, stb. Nem lennék kibékülve a konzollal."
Figyelj! Nem mondja senki, hogy ezeket konzollal csináld. Erre a konzolosok 95%-nak van PC-je. Csak ezt meg lehet tenni egy ótvarszar géppel. Nekem van olyan haverom aki Celeron 300A procis géppel nyomja még mindig, és tökéletes elég neki amire használja. (Chat, internet, dvd írás, mp3 hallgatás, stb). Ha játszani akar akkor meg beül az X elé és a nagytévéjén játszik egy jót.
Egyébként ahogy a te hozzászólásaidat olvasom neked nem is ajánlanék konzolt, márcsak amit leírtál (moddolhatóság, szimulátor, stb). Csak fogadd el, hogy az emberek nagyrésze nem akar moddolni, ennél még kevesebben játszanak szimulátorokkal nap mint nap. Az átlagember hazamegy a munkából, suliból és ha játszani van kedve berak egy aktuális játékot (most komolyan nézted már, hogy PC-re mennyivel kevesebb A cim jelenik meg?) és játszik vele egy kicsit. Ennyi. -
#64 "Na itt lepadlóztam...kb annyit értesz az egészhez, mint nyúl a tojásrakáshoz..."
Ebbe a részbe igazán nem akartam beleugatni, de ez tényleg így van. Hasonlítsd össze a PC-s és a konzolos eladási adatokat. PC-n már kiugróan jó eredmény ha valami 1M eladott példány fölé megy, konzolon ez meg az átlag. Nyilván ez miatt tolódott el a fejlesztés is konzol irányba, hiszen nem mindegy, hogy az adott cég szinte biztos lehet benne hogy 1M körül elmegy a játékból, vagy izgulnia kell, hogy meglegyen a félmillió. -
muerte2 #63 Imadom az ilyen fightokat. Tok ertelmetlenul mindenki szelmalom harcot viv. De legalabb a jobbak mindent beleadnak. Elmondom normalisabb helyeken hogy nez ki, ott ahol a piac meg szamit is a cegeknek. Egy csalad nem valaszt PC PC vagy XBOX kozott hanem van mind3, ha tesok a gyerekek akkor lehet masis van vagy valamibol tobb estlek huginak egy WII. Az a tuti.
EN mivel nem olyna orszagban elek jelenleg pedig torekszem ra, igen szeretnek elhuzni innen. Na nem gondoltatok, hogy majd hungarisztan valaha is lesz olyna szinten. :)
Na a lenyeg, nekem valasztani kellett es azaz osztani szorozni. Sokat jatszottam anno PC-n sokat is oltem a gepbe, szerettem kompromisszumok nelkul jatszani, nem volt olcso. Ha jol kiakartan jonni anyagilag nehany havonta videokartyat csereltem. Aztan nem volt mar annyi idom jatszani es nem fejlesztettem a gepemet, idovel egyre tobb kompromisszumot kellett kotnoim ami zavart. Ekkor eladtam az akkori meg egesz eros konfigomat, aminek arabol vettem egy olcso gepet ami netre zenere filmre jo es egy Xbox360 at. Idegenkedtem tole, sosem voltam konzolos, aztan ahogy megszoktam egyre inkabb rajottem hogy jo dontes volt. Mindezek utan vettem egy nagy LCD TVt amit egyebkent is vettem volna mert az elodje feleve megadta magat es itt ert a megvilagosidas hogy abban a kis idomben amit jatekr tudok szanni nekem a legjobb ha a Konzolt bekapcsolom, es a kanapebol nyomogatok valamit, igy a leheto legnagyobb kenyelemben kapcsolok ki. Persze HD filmket meg PCrol lovom ki TVre, de jatekra mar csak a BOX ot hasznalom. A PC nem lesz fejlezstve,majd ha behal lesz helyette egy bika laptop aztan annyi. kompakt es jo dolgokat akarok magam korul en mar megjottem a szerelesbol, installbol vizhutesbirizgabol, tuningbol, ezt csinalja mas. Nekem maximalis konfort es kenyelem kell amit perpillanat a Konzolok tudnak megadni felem. Ennyi.
Ja hogy a Konzolon nem tudok programozni, nem erdekel, nem arra van. Amire van arra jo, sott meg tobbre is. Lassan ugye IPTV belteri kent is jo lesz es most is lehet kulonbozo media anyagokat elerni pl LIVE on. egyebkent meg teljeserteku DVD lejatszo is, de ez mind csak extra. Sok minosegi es jo jatek jon ki ra, ami enfem erdekel. Ennyi. Szeretem a szinet formajat, menujet az egesz gep tetszik, nagyon jo kis dolog. Sott be fogok szerezni egy ket retro konzolt is. :) -
cateran #62 Háá a másik agyhalott.... Csak igy tovább,ez a komment bearanyozta a napom....főleg ez a rész:"A 360-ra kiadott játékok milliós nagyságrendben fogynak, míg PC-re a WoW-ot kivéve, alig megy el valami."
Na itt lepadlóztam.....kb annyit értesz az egészhez, mint nyúl a tojásrakáshoz.... -
#61 Sry ez így tényleg túlzás volt, az általam érdekelt műfajokból ismerek szinte mindent (fps, tps, akció, kaland, ügyességi). -
Sir Ny #60 "Az összes játékot ami konzolra megjelent, ismerem legalább képek, videók alapján (ingame)"
ezt azért nem hiszem el, ha nem zavar. -
#59 Egyébként az ArmA -nál meg IL-2-nél nemhiszem, hogy jobban élveznék bármilyen játékot is (persze ezeket is csak multiban, bár singleben is). IL-2 -vel van aki már 7-8 éve is játszik neten, hamar bele lehet jönni alapjában és több év mire igazán mindenben jó leszel. ArmA -ban meg a küldetésszerkesztő, scriptek, addonok (AI -t vezérlő addonokkal) coopban 6-8-an szintén eszméletlen, kb. 4 hónapja játszunk majdnem minden este, és közel sem unalmas még. Arma-ban és IL-2-ben is használom a bill-egeret, joystickot, freetracket, arma-ban plusszban a gamepadot is. CoD, VEgas 2 szintüek még élvezhetőek, de közel sem annyira mint ezek. Arma 2-t megnézheted milyen a pc-shez képest :P
Persze ezek már szubjektív vélemények.
Máshoz kapcsolódóan. Én nem lennék meg gyengébb géppel, rengeteg minden hiányozna (korábban p4-es gépem volt), hdfilmezés, videószerkesztés (pl. tvtunerrel felvenni anyagot és módosítani), és még sorolhatnám. Meg úgy eleve kényelmeseb egy gyorsabb gépet használni ami pillanatok alatt bekapcsol, és bármit csinálhatok vele. Játék előtt állandóan beszélgetek, forumot olvasgatok, zenét hallgatok, ha kedvem akad elidnítok valamit, stb. Nem lennék kibékülve a konzollal. -
#58 És konzolon hogyan csinálsz módokat (pl. fegyver módosítások, textúrázgatás, új játékmódokat), pályát még el tudom képzelni, bár egy unreal editor szintüt nem).
Az egér támogatásáról én úgytudom, hogy nem támogatja szinte minden, akkor lehet ezt rosszul tudtam, persze FPS-ek egy része biztos támogatja (multiban is?). Mindenesetre amit látok, hogy 24000 Ft majdnem egy adapter amivel egeret+billt tudsz rákötni, kormány is csak 20 felett van (nincs túl sok választék) - és játékok sem állnak olyan mennyiségben rendelkezésre amikkel jól ki lehet használni. Pl. kiváncsi lennék Colin Dirt -hez letölteni realisztikus módot, amivel tényleg szimulátor lesz. Ráadásul freetrack-el hihetetlen nagyot dob a hangulaton, hogy fejjel lehet nézelődni, és ehhez nem kell csak egy 2-3ezer Ft-os webkamera meg egy, vagy 3 ledes lámpa (3 ledessel még kihajolni is lehet)... Az irányítást is sokkal jobban testre lehet szabni.
"Jóval olcsóbb, mivel, ha PC-n az új játékokakkal akarsz játszani, akkor fejleszteni kell, azaz többször veszedem meg a "játékgépedet", míg a konzolért cssak egyszer fiztzetsz, és ma a konzol már jóval olcsóbb, mint egy PC."
Ez tény, viszont vannak dolgok amik miatt megéri fejleszteni :) Akárhogy erőltetitek, PC sokkal több mindenre jó, nagyobb szabadsága van minden téren.
"Az, és macerás az is, amíg elindítod. Gép bekapcs, ami ugye percek, míg a win feláll, aztán játék indítás, már amelyik lemez nélkül is megy. Konzolon, sokkal egszerűbb."
Persze, egy lassabb gépnek percekig tart, nálam nem tart 1 percig sem, míg feláll (és az enyémnél már jóval gyorsabb gépek vannak, amit viszonylag olcsón össze-lehet állítani). Régebbi hardvereket el is lehet adni, fokozatosan is lehet bővíteni, és lehet ésszel vásárolni, hogy még egy darabig elfussanak tűrhetően. Játékot elindítod, 1x beállítod és kész, vígan játszol.
"Ebből is látszik, hogy nagyon nem vagy képebn a konzolos játékok terén. Konzolra sokszínűbb, és milliószor nagyszerűbb játékok vannak."
Az összes játékot ami konzolra megjelent, ismerem legalább képek, videók alapján (ingame). Amit kiadtak PC-re is nagyrészt próbáltam, szinte egy sem jött be, vagy valami miatt nagyon gyorsan kifulladt. Csak 2 példa, RSVegas2 - nagyon jó lenne, ha lenne pályaszerkesztő és módkészítés lehetőség, talán megunhatatlan lenne, szörnyű találati rendszertől eltekintve, Far Cry 2 is ezerszer élvezhető lehetne fegyvermódosításokkal - ezt még a forumán is többen kérdezték.
"Egy játékgépet azért vesz az ember, mert óriási a játékkínálata."
És ha ugyanaz lenne a játékkínálata (1-2 excluzívon kívül)? Gondolkoztál azon, hogy a játékok nem csak úgy teremnek a konzolra...?
"PC azért haldoklik a játékok terén, mert a nagy része silány, és nem elég sokszínű. A 360 oda-vissza veri."
Mert a PC már alkalmas játékra, csak szar játékok teremhetnek rá, jó már nem, 360-re bezzeg húúú... Mintha nem a fejlesztőkön múlna, hogy mennyire játszható egy játék PC-n, és milyen minőségü. Hidd el, PC-n is ugyan úgy lehet, sőt VANNAK igényes jó játékok.
"A 360-ra kiadott játékok milliós nagyságrendben fogynak, míg PC-re a WoW-ot kivéve, alig megy el valami. Nem véletlen, hogy az eddig csak PC-re fejlesztő stúdiók már többet fejlesztenek konzolra."
Fogynak azok PC-re is, ha igényesen vannak megcsinálva (persze ha kihagyják azt, amik miatt PC-n érdemesebb... had ne soroljam fel megint).
"Igen, és gondolom, hogy 3 évig, mindig a legújabb játékokkal játszol, legjobb minőségben."
Mert PC-n mindent legjobb minőségben kell játszani, másképp nem lehet élvezni (tökmind1 hogy már mediumon is jobb mint konzolon 1-2). Te komolyan annyira... nem folytatom.