Gyurkity Péter

A konzolokon túl terjeszkedik a PlayStation Network

A Sony első embere jelezte, hogy a webszolgáltatási platformmá alakuló PS3 saját hálózata egyéb hardvereken is elérhető lesz, ahogy fokozatosan megnyitják azt.

Howard Stringer vezérigazgató a japán Nikkei Electronics Asia oldalnak adott interjúban beszélt a PlayStation Network névre keresztelt online platformról, amely - az Xbox Live szolgáltatással szembehelyezkedve - lehetővé teszi a konzolok egymáshoz csatlakoztatását, valamint különböző tartalmak megvásárlását és letöltését. Elmondta, hogy fontos változások várhatók ezen a téren.

A Sony ugyanis úgy döntött, hogy fokozatosan megnyitják a platformot, ennek keretében pedig a PlayStation 3 konzolok mellett hamarosan egyéb hardverekről is elérhető lesz a hálózat. A cég szeretné a jövőben webszolgáltatási platformmá átalakítani a konzolcsaládot, valamint az ahhoz kapcsolódó egyéb fejlesztéseket, ez azonban nem lesz könnyű, mivel korábban erősen bebetonozták saját pozíciójukat. Erősen bíznak azonban abban, hogy a platform megnyitása, egyéb hardverek bevonása jóval nagyobb közönséget hoz majd elérhető közelségbe, ami a bevételek megugrását eredményezi majd.

Stringer szerint a jelenleg mintegy 20 millió felhasználót tömörítő PlayStation Network kifejlesztése és üzembe helyezése túl sokba került a cégnek, a jelenlegi vásárlói bázissal pedig igencsak nehéz lenne növekedési pályára állítani azt, legalábbis ami a bevételeket illeti. A filmek, játékok és egyéb tartalmak letöltése pedig jóval nagyobb közönséget érdekelhet, vagyis a platformnak igenis van létjogosultsága a konzolok szegmensén kívül. Azt ugyan nem tudni, hogy pontosan mely hardvereket vonnák be a támogatottak körébe (a PC nyilván nagy lehetőséget jelentene), de az biztos, hogy a PS3 konzolok száma itt erős korlátozó tényezőt jelent.

Azt nem tudtuk meg, hogy mikor kezdődne meg a platform megnyitása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #15
    Kivancsi vagyok mi lesz a nyitott plattformos halozatbol...
  • Renátó1985 #14
    Jesszus te még mindig itt tartsz?
  • tenkenorman #13
    Sztem a psp kifelyezetten jó netezésre. Egy két kivételtől eltekintve.
  • Julius Caesar #12
    mondom győzködnek
  • NEXUS6 #11
    Max magadat győzködöd!

    Vegyél átalakítót, vagy FragFX-et, mondjuk azzal sem lesz olyan xuper, de ha valaki kisállatokhoz van szokva, akkor még mindíg jobb.
  • Julius Caesar #10
    akarok ps3-mas kontrolleres tf2-esek ellen PC-ről csipázni. látni ahogy szenvednek a kontroller bugyuta célzási képességeivel, miközben győzködnek mindenkit, hogy ugyanolyan precíz mint egy razer egér. a nagy szart
  • 5c0rp330n #9
    psp-t legalább egy éve bevonták, sebaj.
  • FuryAlpha #8
    En hasznaltam sokat neten-jatekra a PStwo slimemet eleg sokat az elmult par evben.
    Kedvencek: Battlefield MC 2,Killzone,Burnout 3,Resident Evil Outbrake,Socom,Hardware Online Arena..
  • cateran #7
    Hat nem tudom....embert nem lattam meg netes PS2-vel es hat a PSP sem az a legjobb netezos keszulek..nem mondom, lehet vele (es meg csak nem is nagyon kenyelmetlen)de nem a fo profilja....
  • FuryAlpha #6
    Mikor utottek lovagga ezt az idiotat?