Gyurkity Péter

Másolásvédelem nélküli EA-játékok a Steamen

Az Electronic Arts újabb címeit tette elérhetővé az online platformon. A Spore, a Warhammer Online, illetve több más játék is immár mindenféle digitális másolásvédelem nélkül beszerezhető.

A hivatalos bejelentésben a steames kínálat kibővítésére koncentrálnak, itt a DRM mellőzéséről érdekes módon nem esik szó. Ebből mindenesetre megtudhatjuk, hogy a Crysis, a Crysis: Warhead, valamint a SiN Episodes: Emergence mellett további játékok beszerezhetők az oldalon a kiadótól, mégpedig nemcsak Észak-Amerikában, hanem Európában is.



Eszerint tehát mától a meglehetősen negatív visszhangot kiváltott Spore, a Warhammer Online, a Need for Speed Undercover, a Mass Effect, valamint a FIFA Manager 09 is elérhető a Steam szolgáltatáson keresztül, mégpedig mindenféle digitális másolásvédelem erőltetése nélkül. Az Ars Technica legalábbis az egyes játékokat ismertető aloldalak alapján állítja, hogy az EA ezúttal mellőzi a SecuROM névre hallgató megoldást, amivel nyilván sokaknak okoznak örömet. Azt is tudni vélik, hogy további fejlesztések megjelenése várható a portálon, amelyek között megtalálható lesz a Mirror's Edge, a Dead Space, valamint a Command and Conquer: Red Alert 3 is.

Emlékezhetünk arra, hogy a Spore megjelenésének idején finoman szólva vegyes fogadtatásra talált, mind a játék tartalmát, élvezhetőségét, mind pedig a felhasználás feltételeit illetően. A beépített másolásvédelem eleinte 3 (majd később 5) számítógépre korlátozta a telepítést, maga a megoldás (SecuROM) pedig kérdéses módszerekkel igyekszik garantálni a kalózmásolatok visszaszorítását. Minden bizonnyal a kedvezőtlen fogadtatás láttán döntött az EA úgy, hogy nem erőltetik a megoldást.

Ami a Steam portálon való megjelenést illeti, az egyes játékok ára nem változik, vagyis ugyanannyiba kerülnek, mint a hagyományos, dobozos változatok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kingfisher #19
    Én is csak weekend dealből vásároltam eddig. De igazán jó címeket:)
  • Magnificat #18
    legalábbis az eurós árak óta, illetve ha meg lehet kapni boltban is. akkor valóban jócskán drágább... ezért néztem mindig csak hétvégenként, hogy épp mi az akciós :) a stalker -75% tetszett :)
  • Kingfisher #17
    A mostani akció és a Weekend dealek jók. De a fullprice dolgok, főleg új játékok már nem érik meg.
  • Magnificat #16
    én is elnézést kérek, hogy vettem bioshock-ot a már említett 1380-ért, portal-t egy ezresért, counter strike-ot 2k-ért (boltban már nem is kapni), team fortress 2-t még a multkori akció keretében 2300-ért, stalkert szintén 1300-ért, és day of defeat-et egy ezresért... ~10k, és vettem 6 olyan játékot, ami egyenként is hosszú időre leköt... de biztos mi vagyunk a hülyék :)
  • horthy #15
    Elnézést hogy ebbe a forumba irok . De ki tud telepités nélküli játékokat ? 2 gb-os pentdrivom van csak azzak tudom elvinni a munkahelyi adminjoggal védett számitogépre ahol se cd-rom se dvd-rom nincs csak a vinyo-ja van ( tehát nem lehet telepiteni ) . Olyan játékok tömkelege kéne amit csak felmásolok a gépre és már indithatok . Remélem valaki tud segiteni ötleteket adni ! webcimek stb bármi érdekel .
  • False #14
    Én is csak a cikkiró bulváros hülyeségét nem, értem,miért kell iylen szar cimekel kitalálni?Ha nem megy az újságirás abba lehet hagyni...
  • Zsoltika 007 #13
    A cím meg elég nagy hülyeség mert a steam is használ drm-et csak az a kliensbe van építve. Kliens nélkül egy steames játékot se lehet elindítani.
  • 00 Blue 00 #12
    Az életben nem lesz olyan másolásvédelem, amit ne lehetne kijátszani, mert amit ember tervez azt a másik ki tudja játszani. :)
  • Zsoltika 007 #11
    Azért a karácsonyi akciókkal már normális árakon van sok jó játék. pl Bioshockot megvettem 1380ft-ért. De biztos hülye vagyok mert steamen vettem...
  • Cleawer #10
    Az Unreal Deal Pack az egész jó árban van.Azokhoz meg nekem kell a doboz is uhgyhogy inkább marad a bót.