Gyurkity Péter

Bejött a Microsoftnak az Xbox árcsökkentése

Legalábbis a szoftvercég közleménye szerint, amelyben kiemelik, hogy alig néhány nap alatt megduplázódott a forgalom egyes tengerentúli forgalmazók esetében. A Sony saját magát dicséri.

Ázsiai források arról számoltak be, hogy a Microsoft szerint nagyon kedvezően alakultak az eladási mutatók a napokban bejelentett árcsökkentés hatására. Emlékezhetünk arra, hogy ez Japánból indult ki, ahol egyes modellek ára harmadával esett, ezzel pedig a Nintedo Wii szintje alá merészkedett a redmondi cég, amely az elemzők szerint is az álomhatárt jelenti a vásárlók érdeklődésének felkeltését illetően. A lépést később az USA-ra is kiterjesztették és a jelek szerint ezt nagyon is jól tették.

A cég részéről elhangzott kijelentésekből kiderül, hogy egyes forgalmazók a forgalom megduplázódását jelentették szeptember 5. és 7. között, vagyis a hétvégén, összehasonlítva az egy héttel korábbi adatokkal. Ezt egyértelműen az árcsökkentés számlájára írják, mivel az éppen 5-én lépett életbe, ennek eredményeként pedig a merevlemez nélkül érkező Arcade modell 200, a 60 GB-os változat 300, a 120 GB-os háttértárolót kapott Elite verzió pedig 400 dollárba kerül az üzletekben. A szoftvercég ezzel kiküszöbölte a csorbát, az idei évben ugyanis nem voltak megelégedve az eladásokkal, nem sikerült igazán átütő eredményt elérniük.

Amint az a hozzászólásokból is látható, az eladási mutatók nem mindenhol ugrottak meg látványosan, a döntő szót e tekintetben nyilván majd az NPD Group megbízható adataira támaszkodva mondhatjuk ki. Addig is marad a Microsoft-fanfár, illetve Redmond reménye, hogy igazán megszorongathatják riválisaikat - ha a Wii megközelítésére egyelőre nem is mutatkozik nagy esély, a Sony számára igencsak kellemetlen pillanatokat szerezhetnek. Amennyiben ez mégis elmarad, az árat nem hozhatják majd fel kifogásként.

Utóbbi részéről egyébként a napokban maga Howard Stringer elnök-vezérigazgató nyilatkozott, kiemelve, hogy végre ismét a régi, innovatív oldalukat mutatják. Beszédében különös hangsúlyt helyezett az OLED-fejlesztésekre, amelyek egyértelműen a cég egyik nagy dobásaként értékelhetők, ám számunkra most inkább a PlayStation családdal kapcsolatos újdonságok az érdekesek. Azt Stringer is elismeri, hogy a PlayStation Home online platformot azért indították útjára szép csendben, mert a céget nagyon sok kritika érte a szoftverfejlesztésekkel kapcsolatban. Ez azonban már a múlté, a következő lépés pedig a Vaio készülékek, a Sony walkmanok, valamint a mobiltelefonok bekapcsolása a platformba. Ezzel gyakorlatilag kiváltják majd a hordozható PSP-t, ugyanazon tartalmakat téve könnyen elérhetővé a hálózaton.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mollaka #83
    jaja, baromság...MPEG-2 dekóder formátum jogdíjat csak videó DVD-k után kell fizetni.
  • narumon #82
    "Meg előfordul, hogy ha pl. egy újabb gép nem javítható, küldenek helyette egy javított régit, vagy akár raktáron maradt, eredeti állapotban lévő régit, amik "

    Vagy mint forumon olvastam a régi szar helyett egy teljesen új HDMI-s változatot.

    "nagyobb eséllyel romlanak el. Meg ugyebár a gariidő sem indul újra javításnál."

    Természetesen ha nem a saját készülékedet kapod vissza hanem bármilyen másikat akkor a garanciaidő újraindul. Magyar jogszabály.

    Corollából nem tudom mennyi szarik be. (lehet hogy minden második? :)) Szerencsére nem kell toyotával járnom :)
  • dez #81
    Szerintem az az 1-2 hét inkább tőlünk nyugatabbra érvényes. Meg előfordul, hogy ha pl. egy újabb gép nem javítható, küldenek helyette egy javított régit, vagy akár raktáron maradt, eredeti állapotban lévő régit, amik nagyobb eséllyel romlanak el. Meg ugyebár a gariidő sem indul újra javításnál. Privát javítás 10-20e...

    Most ezt ne hasonlítsd egy egyedi hibához. Mert gondolom, nem minden Corollára igaz, amit írtál, még csak nem is minden 10.-re.
  • narumon #80
    Az a néhány hét (ami állitólag inkább 1 max 2 - ami töredéke a Sony garanciális ügyintézésének) gondolom kibirható annak fényében hogy mennyibe kerül a konzol. [Valaki nem tud meglenni 2 hetet konzol nélkül? Annak már úgyis mindegy, küldjenek neki egy pisztolyt is mellé :)]. De mint emlitettük is itt többen, évek óta hiba nélkül mennek tehét én ilyen miatt nem is izgulok. Ha izgulnék akkor nem is vennék semmit a világon. pl: A toyota sokak szerint egy megbizható autó. Ismerős 0km-esen vásárolt garanciás toyota corollája eddig többet volt a szervizben mint nála. No ez a méreg nem a cián. Ez nem 40e forint volt.
  • dez #79
    MS-t
  • dez #78
    Az meg a MS nem érdekli, mit csinálsz az alatt a néhány hét alatt, amíg ők javítják a gépedet, vagy mit csinálsz a gariidő lejárta után. (Ja, no problem, a gépek egy része privát szervízben is javítható, csak a többit kell kidobni.)
  • narumon #77
    Hát ez meg engem végképp nem kell, hogy izgasson. Az MS pénze nem az enyém :D
  • dez #76
    Én is mondok egy mágikus számot: 1 milliárd... Dollárban... Azt hiszem, az nem olyan kevés pénz... Ennyibe került a MS-nak az RRoD hiba.
  • Cortex #75
    Én sem találkoztam még elromlott 360-al. Úgy néz ki, hogy én is a "mágikus statisztikai átlagot" növelem.
  • Cortex #74
    Nem, itt arról volt szó, hogy nem is ajánlják. Akinek moddolt az esetleg, ha akar tegyen bele, mert neki már mindegy (,de nem fog vmi sokat segíteni).