83
  • Mollaka
    jaja, baromság...MPEG-2 dekóder formátum jogdíjat csak videó DVD-k után kell fizetni.
  • narumon
    "Meg előfordul, hogy ha pl. egy újabb gép nem javítható, küldenek helyette egy javított régit, vagy akár raktáron maradt, eredeti állapotban lévő régit, amik "

Vagy mint forumon olvastam a régi szar helyett egy teljesen új HDMI-s változatot.

"nagyobb eséllyel romlanak el. Meg ugyebár a gariidő sem indul újra javításnál."

Természetesen ha nem a saját készülékedet kapod vissza hanem bármilyen másikat akkor a garanciaidő újraindul. Magyar jogszabály.

Corollából nem tudom mennyi szarik be. (lehet hogy minden második? :)) Szerencsére nem kell toyotával járnom :)
  • dez
    Szerintem az az 1-2 hét inkább tőlünk nyugatabbra érvényes. Meg előfordul, hogy ha pl. egy újabb gép nem javítható, küldenek helyette egy javított régit, vagy akár raktáron maradt, eredeti állapotban lévő régit, amik nagyobb eséllyel romlanak el. Meg ugyebár a gariidő sem indul újra javításnál. Privát javítás 10-20e...

Most ezt ne hasonlítsd egy egyedi hibához. Mert gondolom, nem minden Corollára igaz, amit írtál, még csak nem is minden 10.-re.
  • narumon
    Az a néhány hét (ami állitólag inkább 1 max 2 - ami töredéke a Sony garanciális ügyintézésének) gondolom kibirható annak fényében hogy mennyibe kerül a konzol. [Valaki nem tud meglenni 2 hetet konzol nélkül? Annak már úgyis mindegy, küldjenek neki egy pisztolyt is mellé :)]. De mint emlitettük is itt többen, évek óta hiba nélkül mennek tehét én ilyen miatt nem is izgulok. Ha izgulnék akkor nem is vennék semmit a világon. pl: A toyota sokak szerint egy megbizható autó. Ismerős 0km-esen vásárolt garanciás toyota corollája eddig többet volt a szervizben mint nála. No ez a méreg nem a cián. Ez nem 40e forint volt.
  • dez
    MS-t
  • dez
    Az meg a MS nem érdekli, mit csinálsz az alatt a néhány hét alatt, amíg ők javítják a gépedet, vagy mit csinálsz a gariidő lejárta után. (Ja, no problem, a gépek egy része privát szervízben is javítható, csak a többit kell kidobni.)
  • narumon
    Hát ez meg engem végképp nem kell, hogy izgasson. Az MS pénze nem az enyém :D
  • dez
    Én is mondok egy mágikus számot: 1 milliárd... Dollárban... Azt hiszem, az nem olyan kevés pénz... Ennyibe került a MS-nak az RRoD hiba.
  • Cortex
    Én sem találkoztam még elromlott 360-al. Úgy néz ki, hogy én is a "mágikus statisztikai átlagot" növelem.
  • Cortex
    Nem, itt arról volt szó, hogy nem is ajánlják. Akinek moddolt az esetleg, ha akar tegyen bele, mert neki már mindegy (,de nem fog vmi sokat segíteni).
  • narumon
    Szerintem minden dvd olvasó hangos, legalábbis amikor pörög mint az állat. Egyébként meg ha valakit ez zavar annak gratulálok. Ha már minimális hangerővel játszol (értsd ezt úgy hogy hallod a játék hangját / szövegét) akkor már nem hallatszik a dvd (annyira hangos ám)
  • narumon
    Láttam a belsejéről fényképet mindkettőnek. Csak ugye mint beszéltünk én elég sok nyákot / alaplapot láttam már. Belenézel egy sony hifibe annak is ilyen futurejólkinéző alaplapja van de bármelyik dzsunka-alap kinézetű kínai erősítő lezenéli akármelyiket. Az, hogy hogy néz ki egy nyák az szerintem kurvára mellékes. Azt meg már annyiszor megbeszéltük, hogy nekem minden havernak xboxa van és érdekes módon még egyiik sem halt, mi a mágikus statisztikai átlag emelői vagyunk :)
  • dez
    Mellesleg a DVD olvasó hangossága is spórolás következménye.
  • dez
    "Én nem látom rajta azt a hűde minőségi kidolgozást (vagyis nem jobban mint egy xboxon)."

Én nem igazán a külső kidolgozásra gondoltam, hanem a belsőre. Azt nem látod kívülről, de fényképeket sem láttál a két gép alaplapjáról? Meg persze ha a saját gépeddel szerencséd is volt, csak hallottál a RRoD hibáról, amit megint csak minőségi probléma okoz: melegedésre anyagfáradás miatt elváló forrasztások. (Amit tetézett a hűtőbordával való spórolás.)
  • dez
    Igen, csak itt nem arról van szó, hogy a moddoltak (hackeltek) jobban romlanak, hanem arról, hogy a hűtésmod által is elvész a garancia, és nem is csökkenti 0-ra a hibaarányt, így akinek nem sérült a garijegy, inkább hagyja békén.

Ugyanakkor a gari lejárta után megint csak ajánlottá válik a hűtésmod.
  • dez
    Valóban az, de attól még így van. Az nem tudom, hogy a MS-nak kell ezt fizetni, vagy a DVD szabvány dolgait kezelő DVD Forumnak, vagy esetleg mindkettőnek.
  • dez
    "viszont 2007 évvége után gyártott boxoknál ez teljesen felesleges beavatkozás"

Ezt nem mondanám. Igen, nagyobb lett a GPU hűtő felülete, így lecsökkent a hibaarány a harmadára, 30%-ról 10%-ra, de még ez is minden 10. gép. De még mindig nem tértek át a hűvösebb 65nm-es GPU-ra, az még ugyanaz a kazán 90nm-es.
  • Voltan
    "Ha elkezdik butítani a játékokat Xbox360-on, hogy ráférjen egy DVD-re, mert DVD-nként kell jogdíjat fizetni,"

Már ne haragudj, de ez egy orbitális marhaság :DD
  • peat666
    Az új hdmi-s gépek óta ez a hiba nagyon lecsökkent. Moddolni nem kell, ezt nem értem honnan veszed...szerintem még életedben nem is használtál hosszabb ideig xboxot. Mostanában én a fórumokon ahol olvasok sehol nem láttam hogy sorra halnának be a gépek, pedig már egyre többen mellőzik a flesselést. Mivel olcsók a játékok és kurva sok van már, illetve mert a mostani boxokat már nem lehet flesselni. Hoppácska nincs warez és így is jól elindultka az eladások? Na most milyen eszement kifogás megy majd. Arról nem is beszélve hogy a most eladott, halkabb, olcsóbb, minőségileg már elfogadható gépekre is ugyanúgy érvényes a 3 éves garancia a 3 ledre, a microsoft gari ügyintézése meg k 10x-er gördülékenyebb mint a ps3-nál, ahol az olvasófejjel már pár embernek volt problémája és hihetetlen szívás volt a garanciával. Mindkét gépnek vannak előnyei és hátrányai.

Az meg a másik dolog, hogy mindig feltűnsz az eladási híreknél, állandóan csak falme-t keltesz és lehet még ps3-ad sincs. Szerintem ez elgondolkodtató.
  • Nagy01
    Inkább fizetek 2x annyit de az legalább működik és nem csak napokig/hónapokig,mint általában a boxok..jó tudom az úúúj "generáció" már nem ilyen, biztos igaz, ez ugyanolyan mint az autóknál...régen szar volt , mostmár javítottunk rajta, már jó. Csak mostmár f*szomnak se kell ha először nem tudták rendesen összerakni;).Aztán a hűtésmod se rossz, havernál olyan érzést kelt bennem mintha vmi reptéren lennék:D.Aztán a live-ért fizetni kell,hát kössz^^...nah majd most jönnek a psfanboy szövegek..pedig nem , volt 1.gen boxom (1hónapig , nem volt vele baj csak megúntam), de ez a x360 szvsz vmi hihetetlen szánalmas hogy nem tudnak összerakni egy gépet ami kibírja 1évig.
  • Cortex
    Teljesen egyetértek veled. Sztem is felesleges a BD. Majd a következő generáció(várhatóan 2010-2011 környékén)...
  • Cortex
    Érdekes, én meg azt olvastam, hogy akinek nem moddolt, az ne tegyen bele semilyen hűtésmodot, mert általában nincs szükség rá, ha mégis lenne, akkor meg van garancia a gépre... Csak olyanoknak ajánlják a hűtésmodot, akiknek amúgy is moddolt (nekik a garancia már úgy sem számít).
  • Cortex
    Nem arról volt szó... Sztem még mindig nem jó az installálás konzolon. Arról volt szó, hogy akinek túl hangos lenne a gép installálja fel, s nem lesz az (nem fog egyáltalán működni a DVD olvasó). Bár sztem így sem az, s én biztos nem fogok felinstallálni egy játékot sem, bár megtehetném, mert Elitem van 120 Gigával...
  • narumon
    Hát akinek ez kell az fizessen érte kétszer annyit. Én nem látom rajta azt a hűde minőségi kidolgozást (vagyis nem jobban mint egy xboxon). Egyelőre annak is örülnék, ha azt a dvdt megtöltenék normális tartalommal, nemhogy egy BD lemezt. Mire meg ez tényleg aktuális probléma lesz addigra remélem itt lesz az új x. Én ugyanis nem akarok 10 évig ugyanazzal a konzollal játszani, bárhogy verik itt rá a mellüket ps2 tulajok. 2009 max 2010-re remélem itt lesz egy új xbox az akkori kivánalmak technológiájával. 4-5 év bőven elegendő szerintem egy konzolélettartamnak. Most lehet fikázni, de a ps2 nálam kb 2004ben leáldozott amikor egy akkori pc nagyságrendekkel verte. Persze van aki még most is használja én néhány éve feldugtam egyet egy tévére és gyorsan ki is kapcsoltam. Hát mit mondjak ha finoman fogalmazok akkor is elrepült felette az idő (már akkor amikor az xbox1 megjelent).
  • narumon
    "Mindegy, szerzies oldalakon olvasható, hogy erősen ajánlott a hőtésmod (nem külső hűtés, az sem sokat számít), mert lecsökkenti a RRoD hiba bekövetkezési esélyét."

Az en tapasztalataim szerint viszont ezt azok terjesztik akik ezzel foglalkoznak (jo kis pénzt húznak le a népről), viszont 2007 évvége után gyártott boxoknál ez teljesen felesleges beavatkozás. Egyébként ha olvasod itt a fórumokat akkor kb igy szoktak kinézni a beírások "Három piros ledem lett az xboxon pedig direkt hűtésmódosítottam meg hűtőt szereltem rá és még kinaiak is hűtötték folyamatosan", ehhez képest a nem moddolt gépek nagyrésze (újabb kiadások) gyönyörűen mennek minden modding nélkül. Bár nekem a 2005 év végén gyártott x premium is gyönyörűen megy minden modding nélkül még mindig.
  • narumon
    Nálam az ideális az az amivel most is rendelkezem. Xbox360 a hirtelen játékoknak, vagy ha haverok átjönnek és nyomunk egy kis focit. PC a manager progiknak és stratégiáknak, illetve internetezni és dvd írásra. Az asztali lejátszóm dvdt nézni és zenét hallgatni, a psp meg ha megyek valahova akkor egy kis játék meg rengeteg zene van rajta. Mass Effect egyébként best, nekem boxra meg is van eredetiben, pcre ezért már nem kell :P
  • narumon
    Először tök furcsa fpst kontrollerrel játszani de hidd el nagyon gyorsan meg lehet tanulni, egyéb játékoknál meg a kontroller sokkal jobb mint a bill egér. PS2nél sem döglött be attól a gép hogy kicsippelték csak ha chippelik, flashelik akkor nyilván nincs rá garancia. Ugyanez igaz xboxra is. Ha flashelsz akkor eleve nem tudsz multizni (illetve ideig óráig megy mig ki nem lőnek), ps3ra meg nincs is warez. Egyelőre.
  • dez
    Ezt amúgy beszéld meg Roli012-vel, én csak neki válaszoltam.
  • dez
    Nem én szajkózom, hanem konzolos fórumokon olvasható jótanács, és szervizes oldalakon is írják.

Ha elkezdik butítani a játékokat Xbox360-on, hogy ráférjen egy DVD-re, mert DVD-nként kell jogdíjat fizetni, még meggondolod ezt... Mellesleg nem a BD a "főbűnös", hogy ennyivel drágább, hanem egyrészt a Cell proci sem olcsó, és az egész kivitelezés sokkal minőségibb, a PS3-ak nem hullanak, mint a legyek, évek múlva sincs gond.
  • dez
    Már a piacra dobás után közvetlenül jelentkezett ez a probléma, szép nagy számban (~30%), amikor még semmilyen hack nem volt. Aztán a belső GPU hűtőborda gyári kiegészítése némileg csökkentette a hiba-rátát (~10%). Az lehet, hogy ezt némileg újra növeli a modding, de minden 10. gép eleve igen sok.
  • dez
    Sok gép csak félig romlik el, ilyenkor a hőtágulástól csak időleges érintkezési hiba keletkezik, amitől csak fagy a gép egy idő után, és kihűlve újra jó. Illetve van még az az eset is, amikor kevesebb hővezető paszta jutott a GPU, CPU, és a hűtőborda közé, ilyenkor simán a melegtől fagy.

Mindegy, szerzies oldalakon olvasható, hogy erősen ajánlott a hőtésmod (nem külső hűtés, az sem sokat számít), mert lecsökkenti a RRoD hiba bekövetkezési esélyét.
  • dez
    A DVD olvasó minimálisan növeli csak a hőt. A fő gond a GPU hőtermelése, és az emiatti hőtágulás.
  • dez
    A hűtőventi sem éppen halk, és a magasabb fordulatra állítás után kimondottan hangos.
  • Voltan
    Én a magam részéről nagyon meg vagyok elégedve a Boxommal. Pont azt nyújtja, amire szükségem van. DVD-t, zenét nem azon nézek/hallgatok, a BR marhára nem izgat (úgysincs HD TVm), a Boxos játékok pedig nekem sokkal jobban bejönnek, ráadásul nekem a kontrollere is jobban fekszik, mint a PS3-é. Ráadásul sokkal olcsóbb volt. Innen számomra nem volt kérdés, hogy melyik kell. Túl sokat nem szoktam hajtani, afféle kocajátékosként használom.

Nem mintha bajom lenne a SONY-val (PSP-m is van), de számomra a Box jobban megfelelt.
  • Ginos
    nekem pl megvan még a crt-m de aszem az eb-óta volt a televiziózás miatt bekapcsolva utoljára..Mivel konzolom nincs,csak pc,így amig nem lesz feltétlen szükséges addig nem is veszek.A törlesztésben meg igazad van
  • NEXUS6
    Tök jó az Eye of Judgement kártyajáték, vagy az autoversenyes gámék is onlineban. De a GTA4 online is tök jó, kár hogy marhára nincs rá időm, a többi kúl progi miatt.
  • NEXUS6
    Ja és hogy a cikkhez is hozzászóljak, kössük össze az Ensemble, Bungie, Bizarre elvesztésével és akkor azt mondjuk, hogy ez nem árcsökkentés, hanem végkiárusítás!
  • wolruf
    Ezt még nem hallottam, jó infó, köszi :) Bár inkább egyéb progik miatt lehet érdekes, FPS-t nem komálom :)
  • NEXUS6
    Holnap asszem megveszem a Mass Effectet, jó lesz a gyik PC-men 2X felbontásban nyomni!;)))

Az én szempontomból PS3 + PC az ideális. Ps3 exkluzívok királyak, az X exkluzívok nagyrésze meg kijött PC-re. Ráadásul bárki bármit mond, konzolon jobb online-ban FPS-ezni, jáccani. Az optimalizált progik miatt ugyanis nincs belassulás, sokkal kevesebb a lagg, a szétesés.
  • NEXUS6
    "Nem a gép hangos, hanem a DVD lejátszója. Amúgy meg most ősszel fog jönni a dashboard update, ami lehetővé teszi majd, hogy felmásold a játékokat a HD-ra, ha akarod."

De attól kezdve nincs köpködés amiatt, hogy a PS3 játékok mennyit installálnak!