Gyurkity Péter

Folytatódik az Xbox 360 áresése

Japán után az Egyesült Államokban is árat csökkent a Microsoft, mégpedig mindegyik meglévő változat esetében. A 200 dolláros álomhatárt itt is sikerült átlépni.

Emlékezhetünk arra, hogy augusztus elején még bizonytalan jóslatok jelentek meg a konzol várható árcsökkentéséről, amelynek eredményeként a Microsoft elsőként érné el a piaci elemzők által bűvösnek tartott 200 dolláros tartományt. Nos, ez a napokban bekövetkezett, igaz a Japánból korábban befutott hírek némileg elterelték a figyelmet az amerikai helyzetről.

A szigetországban ugyanis drasztikus lépésre szánta el magát a szoftvercég, bízva abban, hogy ezzel végre hazai pályán szorongathatja meg első számú ellenfelét. Az árcsökkentés mértéke itt bizonyos esetekben elérte a 30-35 százalékot, ennek eredményeként pedig a merevlemez nélkül érkező Arcade modell mindössze 183 dollárnak megfelelő jent kóstál a japán üzletekben - ez már bőven a PS3 szintje alatt van és a Wii-t is megelőzi. A Sony erre az augusztus végén bejelentett újabb variációkkal tud válaszolni, és jóllehet ők árat továbbra sem csökkentenek, a kapacitás fokozatos növelésével és a meglévő változatok "lefokozásával" hasonló hatást érhetnek el.


A tengerentúlon most meglépett csökkentés azt jelenti, hogy a legolcsóbb változat egészen pontosan 200 dollárt kóstál, vagyis itt is sikerült elérni az álomhatárt. Ennek a közleményben is nagy jelentőséget tulajdonítanak, játékra hívva minden érdeklődőt és laikust. Kiemelik, hogy az Arcade modell és az egy évre szóló Xbox Live Gold és Netflix tagság 100 dollárral olcsóbb a 12 hónapig fizetett hagyományos kábeltévé díjánál - ezt külső források azzal egészítik ki, hogy a szövegezés itt-ott megtévesztő lehet, a konzol és egy esetleges ingyenes tagság nem kerül egy bundle csomagba, ezek továbbra is külön beszerezhetők. Ugyanezen idő alatt a 20 GB-os merevlemezzel szerelt változat ára 300 dollárra, a 120 GB-os példánnyal érkező Elite modell ára pedig 400 dollárra csökken.

A Xbox 360 esetében tehát már csak Európa maradt hátra - remélhetőleg az öreg kontinenst nem kárhoztatják mostohaszerepre az árstratégiában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #31
    Aha, 1-2 üzletben. :P
  • dez #30
    Anglia azon kevés helyek egyike, ahol kevésbé jól megy a PS3, ki tudja, miért.
  • 0ckH4M #29
    Hehe kiárusítást tart a Microsoft? ^^
  • gyuri12 #28
    Bejött ez az árcsökkenés, duplájára nőttek az eladások!
    Emellé még a sok exkluzív cím+őszi dömping,szerintem szép kis eladások lesznek itt.
  • cateran #27
    Azt nem tudom mennyire mennek az eladasok ps3-bol (mindenfele klassz adatokat en is tudok irogatni..:P) de eppenseggel tegnap shoppingolas kozben lattam 1 konzolos boltban (anglia) az alabbi hirdetest: Ps3 80Gb-os gep 210 font (vagy vmi ilyesmi) ha adod az xbox 360-at is melle,130 ha elitet adsz....nem ugy tunik, hogy nagyon menne.....(persze szubkulturambol kiindulva se megy,leven ismeretsegi koromben van 2 xbox360 es nincs ps3....persze ha vmi akkor ez nem mervado,hisz nintendos cuccok sincsenek,handheldbol csak psp,abbol viszont enyemen kivul vagy 5)
  • Tinman #26
    Elit-es jöhetne
  • n3whous3 #25
    1. a kép valószínűleg egy japó bemutatóról készült
    2. Japánban meg egy halom reklámban "fura arcú" (komoly) fehér emberek szoktak lenni.
  • n3whous3 #24
    ingyér van már lassan a gép
  • Glutamin #23
    Nekem megfelel a balról jobbra sorrend Játékra biztos nem maradna idő.
  • narumon #22
    Nekem is a jobboldali, bár nekem hozhatná azt is ami a kezében van. Valamivel el kell ütni az időt utána is :D :D