Gyurkity Péter

200 dollárra eshet az Xbox 360 ára

Belső források szerint a Microsoft a nemrégiben végrehajtott árcsökkentés után újabb akciót tervez, ezúttal a teljes vonalon. Az új árral a konzol fontos küszöböt léphet át.

Az Ars Technica munkatársa saját forrására hivatkozva ír a szoftvercég terveiről, az információ állítása szerint egyenesen a cégen belülről származik. A részletekből kiderül, hogy Redmondban újabb jelentős árcsökkentést terveznek, ezúttal pedig minden modell kedvezőbb címkét kapna, valamikor az ősz folyamán, minden bizonnyal szeptemberben.

Emlékezhetünk arra, hogy a vállalat közvetlenül az E3 megnyitása előtt jelentette be a változásokat, akkor a 20 GB-os modell ára 350 dollárról 300 dollárra csökkent. Ezúttal a sokak által álomhatárnak tartott 200 dolláros küszöböt lépnék át, mégpedig egy merevlemez nélküli változattal, amely a tervek szerint egészen pontosan 199 dollárt kóstálna. Közvetlenül felette helyezkedne el a 60 GB-os háttértárolóval érkező modell 300 dollárért, az Elite néven jelzett profi verzió pedig - a maga 160 GB-os merevlemezével - 400 dollárba kerülne. Különösen a 200 dolláros ajánlat ragadta meg az elemzők képzeletét, hiszen ezzel fontos előnyre tehetnének szert.

Meglehetősen népszerű teória ugyanis a konzolpiacot figyelők körében, hogy a 200 dolláros álomhatár szinten mindegyik szereplő számára nagy előrelépést jelent. Amennyiben egy cég ez alá merészkedik, a termék iránti kereslet hirtelen megugrik, ez pedig nagy előnyt jelent a riválisokkal szemben, gyorsan növelve az adott gyártó részesedését. Fontos megjegyezni, hogy a Wii is elsősorban ára (és az általa nyújtott játékélmény) miatt kiemelkedően népszerű, ez utóbbi készülék pedig 250 dollárt kóstál. Az új, ennél is olcsóbb Xbox 360 modellnek így jó esélyei lennének a piacon, még a merevlemez nélkül is. A Microsoft azonban hivatalosan nem kívánt reagálni a hírre, így egyelőre mindez spekulációnak minősül.

Japánban egyébként tovább nyomul előre a Wii, amely júliusban ismét háromszorosan haladta meg a PS3 eredményét. A Nintendo 171 ezer készüléket tudott értékesíteni, míg a Sony kénytelen volt megelégedni 55 ezer példánnyal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sirpalee #22
    Nem installál de használ egy 4 giga körüli cache filet, és azt a gta4 is pörgeti rendesen. Ami töredezni szokott, mindig le kell törölni kézzel stb...

    Ha lemenne 60 környékére a 120 gigás elite, akkor lehet érdekelne, mert nemsokára fel lehet copyzni a dvd-ket a vinyóra és onnan futtatni. Csak a még egy potenciális hőforrás riaszt el a megvételétől...
  • Rage47 #21
    mi volt a kérdés?
  • Glutamin #20
    Nem bánom, a jobb oldali is jöhet:D
  • narumon #19
    No akkor már lehet hogy lesz értelme. Van itthon pár Xbox360 vinyo egyet majd rádugok. :P
  • Zsoltika 007 #18
    De fog. A köv update után. :)
  • narumon #17
    "Meg nem árt némi install is...
    GTA4 pl. állandóan tölt lemezről ha nincs HD a boxban."

    X nem installál a vinyóra.
  • narumon #16
    "Merevlemez nélküli változat - semmi értelme az user szopatáson kívül."

    Ezt nem teljesen értem. Direkt vettem HDD nélküli változatot mert, hogy a vinyot pont semmire nem használnám.
  • Adamul #15
    "elette helyezkedne el a 60 GB-os háttértárolóval érkező modell"
    Ez eddig nem 20Gb-os volt?
  • LOTR|Atocha #14
    Skacok, skacok. Mind a két csaj jöhet, amúgy meg PSP a király. :) Moh játék a buszon. :D Multi a parkban wi-fi-el. Full képernyős film a vonaton. :) Zene, képek stb. stb. :)) ÁÁÁ rulez. Nem bántam meg hogy eladtam a Wii-t. :D Pedig állat volt az is, de csak haverokkal nyomtam, havonta 1x.
  • Fbn Lx #13
    ha baloldalit grátiszba csatolják hozzá, talán kidobok érte 200-at