Dojcsák Dániel

Ingyen Halo 3 Xbox360-ra

A Microsoft ingyen Halo 3 példányt ajánl fel minden új Xbox 360 vásárlónak az idei karácsonyi szezonban, de persze az apróbetűs részt is érdemes átböngészni.

Ahhoz, hogy az akció vonatkozzon valakire, ahhoz az illetőnek rendelkeznie kell egy eredeti (a régi fajta) Xbox-szal és egy Live hozzáféréssel, ami ebben a párosításban ritka, mint a fehér holló, hiszen kevesen vannak, akik még a régi Xbox géppel próbáltak meg online közösségben nyomulni. Az Xbox tulajoknak tehát annyi feladata van a karácsonyi időszak során, november 21. és december 21. között, hogy vásárolnak egy Xbox 360-at, átváltanak a sima Live előfizetésről Xbox Live Gold-ra - ami a 360-hoz tartozó Live szolgáltatás fizetős változata -, illetve ha még nem ment fel bennük a pumpa, akkor regisztráció után máris várhatják a jézuskát az ingyen Halo 3-mal.

Az akció persze már csak azért sem kerül sokba a Microsoftnak, és inkább egy jól megtervezett marketing-hecc, mivel az akció egyelőre csak az észak-amerikai vásárlókra vonatkozik - még az Egyesült Királyság Xbox-osai sem vehetnek részt benne, nemhogy hazánk fiai, hiszen itt még az Xbox Live szolgáltatás sem elérhető. Ráadásul valószínű, hogy a regisztráltak a példányukat csak januárban kapják majd meg, ami kicsit ciki, de nem nagyobb, mint ha egy vérbeli konzol harcos eddig még nem vásárolta meg a Halo 3-at.

A konzol világ túlfelén pedig talán éppen a Halo 3 sikereit ellensúlyozva a Sony bejelentette, hogy hamarosan Playstation 3 platformon is megjelenik majd a Half Life 2 "The Orange Box" változata,. Miután a játék PC-n és Xbox360-on bizonyított, a kiadó úgy döntött megméretteti azt a kisebbik nextgen konzol piacán is. Az ehhez hasonló másodhegedűs szerepek viszont nem tesznek jót az egyébként is rossz passzban lévő PS3 eladásoknak, egészen addig, amíg egy bomba húzónév nem pártol kizárólag a PS3 mellé. A Gears of War után a Halo 3 és a Call of Duty 4 is a Microsoft malmára hajtja a vizet, akkor is, ha a PS3 hardvere puszta számadatok alapján erősebbnek tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #33
    Ez elég Lol, pláne annak fényében, hogy itthonról hivatalosan még mindíg nincs Live!, de legalább letiltanak ha kiderül, hogy nem vagy Osztrák vagy Angol, mint ahogy a kamu reg.címedben írtad. :D
  • partizan182 #32
    "ami talán még fontosabb, még annyi hangja sincs, mint a 60-asnak. "
    Mivel már a 60-as is tök kussban volt (pláne a porszívó 360-hoz képest), ez nem különösebben fontos fegyvertény. A 400 dolláros ár inkább.
  • partizan182 #31
    Mint ahogy a Gears of wart sem XNA-ban fejlesztették. Mindegyiknek megvannak a fejlesztési tool-jai, csak a 360 könyebben kommunikál a Pc-vel, így kényelmesebb a fejlesztés, mint mondjuk egy Studio max-os modellt rángatni ide-oda a Max és a Ps3 devkit között.

    De mindegy is, nem ezen ment a vita.
  • Rena11 #30
    látom itt keményen megy a melyik ajobb miből ment el több vita :)
    én csak annyit mondok van mind a 2 konzolom 360 ps3 és mindegik jó és magasról leszarom mennyit adnak el belőle a halo 3 meg 2 éve is szar lett volna ha a grafikát tekintjük
    peace
  • dez #29
    PS3-ra nem épp úgy fejlesztenek, hogy PC-n is futtatják fejlesztés közben legtöbbször kényelmességből, aztán egy gombnyomásra kiesik a konzolos kód (ami olyan is). Hanem normális esetben PS3 devkiten, ami egy felhízlalt PS3.
  • dez #28
    Hülye az te vagy, és még alulinformált is. A 40 gigás szinte fele annyit fogyaszt (már a 65nm-es Cell van benne), és ami talán még fontosabb, még annyi hangja sincs, mint a 60-asnak. Egy csendes szobában nem mindegy. A vinyónál nem azon a 20 gigán múlik, hogy kicseréled-e pl. egy 160-asra. A PS2 komp. hiánya érvágás, monjduk csak annak, akit érdekelnek; mellesleg a 60 gigás is félig szoftveresen vitte, így nem mindent. Plusz tudtommal csak gyári lemezeket......
  • dez #27
    Nem olyan biztos, hogy csak azért nyert a PS2. Egy csomó hangulatos játék volt rá, nem csak ilyen PC-s FPS-ek, mint pl. a Halo 3.

    A számokról annyit, hogy világszinen nagyjából egyformák az eladások (PS3 vs. Xbox360), azaz párhuzamosan emelkedik a szám, így ami most 13,3 vs. 5,9 millió, az később pl. 50 millió vs. 45 millió lesz. Hacsak meg nem fordul az arány időközben.

    A PS2 110 milliónál járt, amikor a MS lehúzta a vécén az XBoxot, ami akkor 24,2 millión áll. Szóval nem egészen ugyanaz a helyzet, ami az arányokat illeti.

    "A Microsoftról meg csak annyit", hogy nem azért használja "mindenki", mert annyira szereti, vagy annyira jó, hanem kénytelen.
  • partizan182 #26
    Akinek kell a Blu-ray és nem akar 576i-t bámulni a vadiúj HDTV-jén annak szerintem simán megéri a 40 gig verzió. Az USB a wireless kontroller miatt nem létkérdés, a +20 giga sem fog senkinek hiányozni. Esküszöm a 2006-os E3 óta az első okos lépése a Sony-nak a 40 gigás verzió bevezetése.
  • partizan182 #25
    "Ez hülyeség, nálunk is elérhető Live."
    Ja, fake címmel. Amivel egyébként licenszszerződést szegsz (nem beszólni akarok, én is azt szegek, de akkor sem szép dolog).

    A 360 max amerikában nyomhatja le a Ps3-mat (bár ott sem valószínű). Többi helyen 2-3 éven belül beelőzi (bár nem fog több tízmillióval elhúzni mint azt tette a Ps2-vel). Persze ez mind spekuláció.
  • partizan182 #24
    "ne a neve adja el a játékot, hanem amit tud... "
    Jujj, nagyon nem vagy képben... Segítek: igen, a neve adja el a játékot. Különsen ha egy folytatás. Nem szép, de ez van.