Gyurkity Péter

A Microsoft is lecseréli konzolját

Hardveres változás nem várható, mindössze a mellékelt játékok számát növeli a Microsoft, amely még több játékost szeretne elhódítani a riválisoktól a Nintendo Wii-hez közeli áron.

Erre utal az X-bit Labs cikke, amely az Amazon.com azóta már eltávolított oldalára hivatkozva állítja, hogy a szoftvercég még októberben lecserélné az Xbox 360 legolcsóbb változatát. Remondban a jelek szerint abban reménykednek, hogy a szélesebb kínálattal és egy nagyobb csomaggal életképes alternatívát tudnak nyújtani a Wii-vel szemben, amely alaposan elhúzott és szinte állva hagyta a két nagyot.

Amennyiben beigazolódik a hír, az Xbox 360 Core helyett október 23-án érkezik az Arcade elnevezésű változat, amely hardveresen tökéletesen megegyezik a jelenleg kapható készülékekkel. Az igazi változás a konzol mellé csomagolt játékok számában lesz, hiszen a cég a hír szerint 5 árkád játékot mellékel az új változathoz, amelyet egy 256 MB-os memóriakártya, valamint Xbox Live Silver előfizetés egészít majd ki. Mindez nyilván nem a fanatikusok, hanem az átlag játékosok nagy tömegének meghódítására szolgálna, hiszen ebben rejlik a nagyobb piaci részesedés és méretesebb bevétel lehetősége.



Ez a lehetőség valós, hiszen az ár nem változik, vagyis az Arcade az augusztusban bevezetett 280 dolláros áron jelenik meg, amely már igen közel van a Nintendo üdvöskéjének árszintjéhez. Ezzel egyértelműen a Microsoft a második az árversenyben és a jelek szerint gyorsabban reagál a konkurencia lépéseire. A Sony ezen a téren igen lassan mozdul, és bár szintén még októberben ők is próbálkoznak egy 40 GB-os olcsóbb változattal, ám ennek ára 400 dollár lesz - ezzel még mindig nem hódíthatják meg a tömegeket.

Szakértők egyetértenek abban, hogy a mellékelt játékok számának növelése jótékony hatású lehet a forgalomra, ám azt még nem merik megjósolni, hogy ez mennyiben lesz elegendő a Wii dömpingjével szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #55
    Ha jobban megnézed, hol fölötte van, hol alatta. Ezért írtam, hogy átlagban egyforma.
  • dez #54
    Ne félj, csak átmeneti.
  • narumon #53
    NEm próbálok csúsztatni igazából a Ps3nak egy kiugró eredménye van az eu megjelenés, utána szépen visszamászott az x alá, és ezt az általad linkelt kép is nagyon szépen mutatja.
  • narumon #52
    Hát a vége igen jól néz ki.
  • dez #51
    heti eladások
  • dez #50
    Csúsztatni próbálsz... Miért pont az előző hónapot akarod nézni, kizárólag? Csak nem azért, mert most az árcsökkentés miatt több X fogyott? Most hogy jelentősen csökken a PS3 ára, ez szépen megfordulhat. Az sem igaz, hogy mindig több X fogy kicsivel (előzőleg).
  • NEXUS6 #49
    Nyáron meg amikor bejelentették az árcsökkenést, akkor meg a PS3-ból fogyott jobban!
    Tény Amcsiban átlagban jobban fogy, de Japánban meg kriminális a Box teljesítménye. Elvileg most mindkét fél ezért Európára koncentrál itt dőlhet el a dolog.
  • narumon #48
    Nem kell dramatizálni, nézd meg, hogy egy hónapban (mondjuk az előzőben) mennyi xbox360 kelt el és mennyi Ps3. Az xboxból bár kevéssel de mindig több fogy. Ergo, nemhogy csökken a különbség eladott darabszámban hanem nő. Ez ennyire egyszerű.
  • dez #47
    Inkább az a kérdés, te mire alapozod a nemedet? A propagandára?
    Nézd meg pl. az hsz-edet eggyel megelőző hsz-ben a linket...
    Heti eladásokat is lehet közvetlenül hasonlítani.

    De nézhetjük máshogy is: ameddigre a PS3 kijött, kb. 5 millió Xbox360-at adtak el. Most, rá kb. egy évre a PS3-ból van kb. 5 millió, és az Xbox360-ból kb. 10. A többi már megy, vagy segítsek?
  • narumon #46
    Hát a sok programnak nem is az az előnye hogy sok mindennel játszik az ember hanem az, hogy sokból tud választani igy biztosabban talál olyat ami neki tetszik.