55
  • dez
    #55
    Ha jobban megnézed, hol fölötte van, hol alatta. Ezért írtam, hogy átlagban egyforma.
  • dez
    #54
    Ne félj, csak átmeneti.
  • narumon
    #53
    NEm próbálok csúsztatni igazából a Ps3nak egy kiugró eredménye van az eu megjelenés, utána szépen visszamászott az x alá, és ezt az általad linkelt kép is nagyon szépen mutatja.
  • narumon
    #52
    Hát a vége igen jól néz ki.
  • dez
    #51
    heti eladások
  • dez
    #50
    Csúsztatni próbálsz... Miért pont az előző hónapot akarod nézni, kizárólag? Csak nem azért, mert most az árcsökkentés miatt több X fogyott? Most hogy jelentősen csökken a PS3 ára, ez szépen megfordulhat. Az sem igaz, hogy mindig több X fogy kicsivel (előzőleg).
  • NEXUS6
    #49
    Nyáron meg amikor bejelentették az árcsökkenést, akkor meg a PS3-ból fogyott jobban!
    Tény Amcsiban átlagban jobban fogy, de Japánban meg kriminális a Box teljesítménye. Elvileg most mindkét fél ezért Európára koncentrál itt dőlhet el a dolog.
  • narumon
    #48
    Nem kell dramatizálni, nézd meg, hogy egy hónapban (mondjuk az előzőben) mennyi xbox360 kelt el és mennyi Ps3. Az xboxból bár kevéssel de mindig több fogy. Ergo, nemhogy csökken a különbség eladott darabszámban hanem nő. Ez ennyire egyszerű.
  • dez
    #47
    Inkább az a kérdés, te mire alapozod a nemedet? A propagandára?
    Nézd meg pl. az hsz-edet eggyel megelőző hsz-ben a linket...
    Heti eladásokat is lehet közvetlenül hasonlítani.

    De nézhetjük máshogy is: ameddigre a PS3 kijött, kb. 5 millió Xbox360-at adtak el. Most, rá kb. egy évre a PS3-ból van kb. 5 millió, és az Xbox360-ból kb. 10. A többi már megy, vagy segítsek?
  • narumon
    #46
    Hát a sok programnak nem is az az előnye hogy sok mindennel játszik az ember hanem az, hogy sokból tud választani igy biztosabban talál olyat ami neki tetszik.
  • NEXUS6
    #45
    Igen, a lista alján levő progik olyanok, amivel valami gond van (pl francia változat;))). De azért több mint 50 játék így is van (+ a storeból letölthetők).

    Szal igen, az X-re már dömpingszerűen érnek be a fejlesztések, reméljük nemsokára a PS3-at érintően is hasonló "problémával" kell szembenézni.
    De azért már ezekből is lesz egy csomó progi, amivel nem fogok játszani, pedig nem rosszak (Pl. DiRT), csak van helyette más, ami jobban teccik.
  • narumon
    #44
    Wow itt tényleg elég sok van (bár megtévesztő mert van amelyik többször is szerepel a listán csak más kiszerelésben). [Azt már csak halványan jelzem meg hogy x360-ra ehhez képest csak szeptemberben huszonegynéhány játék jött ki][Persze erre szoktátok azt irni hogy ps3-on csak zavarna a sok program] :))
  • NEXUS6
    #43
    Parancsolj!
    ;)

    Itt még rendelned sem kell, ez az aktuális kínálat.
  • narumon
    #42
    "Hát akkor csak így tovább, hidd el ott van még az az 1-2 tucat játék is!
    Sok sikert a kereséshez!;) "

    Hmm keresés helyett mondhatnál egy linket vagy felsorolást, mert én sehol nem találok többet, az ismert rendelős helyeken is csak úgy van több, hogy előrendelést vesznek fel néhány még el nem készült játékra.
  • narumon
    #41
    Ps2-höz képest mindegyik levan maradva, és egyik sem fog annyit eladni...
  • narumon
    #40
    "Hányszor kell még leírni: heti szinten átlagosan ugyanannyi PS3 kel el, mint Xbox360."

    Hogy is számoltad ezt ki? Merthogy nem.
  • NEXUS6
    #39
    És ha a PS2 PS3 X360 eladásokat jellemző grafikonokat a kiadási időpont kezdésével egymásra rakjuk akkor itt az elején tökre letakarják egymást.

    Az X viszont mióta kiadták a másik két konzolt is, kezd lemaradni a PS2-höz képest, szal valszeg nem fog elérni olyan sikereket. Idén karácsonykor fog kitünni, hogy a PS3 melyik vonalat követi inkább.PS2-PS3-X360
  • onimusha
    #38
    azt birom a konzollal kapcsolatos commentekbe, hogy kb. a hozzászólók közül alig van 1-2 embernek olyan konzolja amiről épp szóvan de azért mindenki nagyon hozzáért :D
  • dez
    #37
    Jahh, jut eszembe, az eddig eladott Xbox360-asok számát meg kell szorozni 0,66-tal, hogy megkapjuk a működő gépek számát...
  • dez
    #36
    Ezek nem a heti eladások, hanem a fullos összesítés. Az nem tűnt fel, hogy kb. 2x annyi ideje van az Xbox360 a piacon, és érdekes módon ugyancsak 2x annyi van belőle? A többit a fantáziádra bízom.

    Ha a számtan már megy, akkor egy kis geometria: mond az valamit, hogy párhuzamos?
  • NEXUS6
    #35
    jajjajajajajaj!

    Már megint ez a nextgenwars! Lüke csákó ír egy szkriptet, ami meghatározott idönként hozzáad 1-et a számokhoz (úgy értem az ő általa meghatározott időközönként)! Na ez aztán űberbrutál hiteles!

    Amúgy a számokat elnézve az is probléma lehet, hogy a Wii-nél, meg a PS3-nál az eladotthoz van közelebb ez a szám, az X-nél meg a leszálítotthoz, kicsit nem ugyan arról van szó. Masztizni mindenesetre erre is lehet, akinek erre van ingerenciája.
  • MasterChief
    #34
    Ha egy kisit jobban megnézted volna, vagy beleolvastál volnál a Blogba, akkor rájöhettél volna, h lehet, h a blog bejegyzés régi, de a belinkelt statisztika folyamatosan frissül a nextgenwars.com-ról
  • Indigo
    #33
    Régebbi statisztikát nem sikerült találnod? Mondjuk úgy a PS3 megjelenése előtti időkből egyet... Az valószínűleg még naprakészebb :)
  • MasterChief
    #32
    Bocs, h így beszólok, de ezt az infót melyik kisujjadból szoptad? Vagy netán tudsz mutatni megbízható forrást? És szerintem nem kell leírnod többször ezt a baromságot, ugyanis jelenlegi állás szerint mind Wii-ből mind X360-ból többet adnak el hetente mint PS3 -ból.
    Forrás: http://www.gamepro.com/community/profile.cfm?login_name=pastorek94&blog_id=1781
  • onimusha
    #31
    ez a vinyó nélküli dolog arra jó, hogy az átlag hülye vásárlót jól átb@sszák, nemtom ,hogy hogyan gondolta ezt az MS ? jópár húzócímnek 20-40mb-s save-je van, egész játék alatt nem nagyon változik de gondolom autosave feature miatt elején levesz egy X helyet, namost akkor vagy veszel még 1 memo cardot 10e-ért a géphez, hurrá 2007-be 10k egy 64mb card :) vagy a mégjonn üzlet 25 000-ért egy 20gb-s vinyót :), mikor kb. 20e különbség van a premium és a sima között a vezetéknélküli joy+headset ne is vegyük figyelembe, Wii-t kicsit félrekéne rakni, sztem nem illik ide, mellesleg jó kis gép haverom is vett egy x360 mellé aztán 1 hónap után eladta, nincs rá játék, zelda monoton, ami meg kijött azok nagyrésze tényleg társasjáték és "Wii"(2 vagy több) mennyiségű ember kell hozzá :)
  • dez
    #30
    Mert késve jelent meg, és ahhoz túl drága, hogy annyian vegyék, mint pl. a Wiit.
  • dez
    #29
    Hányszor kell még leírni: heti szinten átlagosan ugyanannyi PS3 kel el, mint Xbox360.
  • MasterChief
    #28
    Ha a PS3 ilyen rohdt jó dolog, akkor miért kullog az utolsó helyen messze a töbi konzol mögött?
  • Benedicht
    #27
    Ha a minoseggel sincs semmi gond, akkor megis miert nem veszik?
  • NEXUS6
    #26
    Ha arra célzol, hogy a PS3 progik tendenciózusan alacsonyabb pontszámot kapnak, mint monnyuk az X360-asak, mégha multiplatformról van is szó, ráadásul még fejlesztettek is rajta, akkor tényleg.

    Más kérdés, hogy valójában milyenek is ezek? (A minőséggel sincs semmi baj!)
  • Seth
    #25
    Inkább a minőséggel van a gond, nem a mennyiséggel
  • NEXUS6
    #24
    Hát akkor csak így tovább, hidd el ott van még az az 1-2 tucat játék is!
    Sok sikert a kereséshez!;)
  • narumon
    #23
    "Ha 50 PS3 játékból nem tudsz választani akkor csak sajnálni tudlak!"

    Huszonegynéhányat tudtam összeszámolni összesen, ezek nagyrésze is fifa, nba, nhl...
  • narumon
    #22
    "xbox tetszik/ett míg elnem kezdtek lelépni tőlük a nagy ágyusok:S"

    Milyen nagyágyúsok léptek le? Inkább egyre többen vannak az X mellett. Szvsz a jelenlegi egyetlen normális választás az X360.
  • NEXUS6
    #21
    Azonkívül a Linux alatt fut az xmame szal azok a retró kis "gagyi" játékok, amik a letölthető tartalmak nagyrészét teszik ki X360-on, meg PS3-on simán eredeti játéktermi gép minőségben elérhetők, ingyen. Meg még 1-2 ezer egyéb játéktermi gép. Ha az eredeti gép nem volt túl igényes akkor még a 3D-is megy olyan PS1 szintig.
    Szal aki PS3-on jáccani akar az jáccik.;)

    Ezt a "nincsenek rá játékok"-at már el kéne felejteni! Ha 50 PS3 játékból nem tudsz választani akkor csak sajnálni tudlak!
  • dez
    #20
    Jahh, újfent megkérdezném: nemrég említettél egy olcsó touchscreen modult, leírnád a típusát, beszerzési forrását?
  • dez
    #19
    "Nagyobb az eselye, hogy a pc-s kinalatbol talal maganak valami jot az ember."
    Nem feltétlenül, mert ezek nagy része szemét és/vagy egy kaptafára készült (bevallott dolog a sémáktól való eltéréstől való félelem).

    "Egyebkent ha vesz az ember egy wii-t akkor az is lehet, hogy nem jatszani hanem csak internetezni vagy medialejatszonak veszi, ugyanis arra is jo. (a ps3 is, csak az erre azert draga)"
    A Wii kissé drága DVD lejátszónak, a PS3 viszont az olcsóbb HD-s Blu-ray lejátszók közé sorolható.

    "Ezert a nintendo nem tud veszteni a jelenlegi helyzetben, ugyanis a hasznuk nem fugg a jatekeladasoktol. (egyebkent ezert is hagyjak feltorni a konzolt, vagy kulsos cegeket medialejatszot irni ra, ugyanis a masolt jatekhoz is venni kell egy eredeti wii-t, ami nekik csak tiszta haszon)"
    Állítólag év végén eléri a PS3 a nullszalldót, és utána a gépen is lesz nyereség. (A veszteség-becslés amúgy is eltúlzott volt.)

    "A ps3 pedig jelenleg csod, sem jo jatekok (ami van az keves), sem rendes operacios rendszer nincs ra (linux alatt nincs 3d tamogatas es keves a memoria)."
    Van már néhány jó játék, ha nem is olyan szupernagy nevek (már akit csak az érdekel, ami a csapból is folyik); webezéshez, emailezéshez, stb. meg nem kell 3D.
  • kvp
    #18
    Szerintem ha valaki jatszani akar es fontos neki hogy sok jatek legyen, akkor a legjobb platform a pc. Egy pc-n fut az osszes eddigi pc-s jatek es az osszes regebbi konzolos jatek. Egy next gen konzolon pedig fut par tucat, jobb esetben par szaz jatek. Nagyobb az eselye, hogy a pc-s kinalatbol talal maganak valami jot az ember.

    Verseny szempontjabol a nintendonak teljsen mindegy, hogy hany konzolt vagy jatekot ad el, mivel minden eladott keszulek nyereseges. Ezert ha nem nyerik meg a versenyt, akkor is jol jarnak, ha nem adnak el egy jatekot sem csak a hardvert akkor is jol jarnak. Egyebkent ha vesz az ember egy wii-t akkor az is lehet, hogy nem jatszani hanem csak internetezni vagy medialejatszonak veszi, ugyanis arra is jo. (a ps3 is, csak az erre azert draga) Ezert a nintendo nem tud veszteni a jelenlegi helyzetben, ugyanis a hasznuk nem fugg a jatekeladasoktol. (egyebkent ezert is hagyjak feltorni a konzolt, vagy kulsos cegeket medialejatszot irni ra, ugyanis a masolt jatekhoz is venni kell egy eredeti wii-t, ami nekik csak tiszta haszon)

    Az xbox360-nak jelenleg instabil a hardvere es amugy is zart a platform, tovabba nem fer hozza a nyilt internethez. A ps3 pedig jelenleg csod, sem jo jatekok (ami van az keves), sem rendes operacios rendszer nincs ra (linux alatt nincs 3d tamogatas es keves a memoria).
  • oasis UK
    #17
    Azért ez tök vicces,h erölködik a 2 nagy,közben a kicsi csak röhög a markában!!!:)
    Kiváncsi vagyok miután levonult a nagy hype-al vert játékok Halo 3 kezdte,Gran Turismotol kezdve MGS-en át PGR4-UT3ig..és utánna ????
    Mi a fasz lesz utánna?
    Még mindig qrvára nem tudom melyiket vegyem meg a 3 közül:S
    Talán a Wii ad 1 kis megnyugvást,de a másik 2?
    xbox tetszik/ett míg elnem kezdtek lelépni tőlük a nagy ágyusok:S
    Playstationék meg azt se tudják mit akarnak,nincs egy értelmes stuff,engem egyedül a Heavenly Sword érdekelne /God Of War RULEZ/,de az meg állítólag nagyon rövid..:S
    Fingom sincs mit hoz a holnap,de nem akarok rossz lóra tenni!!!

  • zola2000
    #16
    Hát én megvagyok elégedve a wiivel, amerikai terméket nem veszek (így x360at sem)talán majd ps3 talán ha lesz rá játék, bár arra már itt kopogtat a wii2.