Gyurkity Péter

Még októberben jön a 40 GB-os PlayStation 3

Immár biztos, hogy még a hónap vége előtt jön az újabb PS3 változat, ám az alacsonyabb ár azt jelenti, hogy lemondhatunk az eddig legalább szoftveres úton meglévő kompatibilitásról.

A hét elején több forrás is közzétette az időközben napvilágra került újabb bizonyítékokat, amelyek a 40 GB-os változat közeli megjelenésére utalnak. Példaként hozzák fel az UPC adatbázisban található bejegyzést, az Engadget pedig maga közölte a Best Buy dokumentumát, amely szintén világosan mutatja az olcsóbb változat meglétét. Biztosnak tűnik, hogy a készülék még októberben megjelenik - legalábbis a tengerentúlon.

Az amerikai üzletekben ugyanis október 28-án rajtol el a 40 GB-os PlayStation 3, mégpedig egészen pontosan 399 dolláros áron, a Blu-ray korongon érkező Spider Man 3 mozifilmmel kiegészülve. A készülék Európában szintén megjelenik, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor és milyen áron - nyilván lesz némi eltérés az eredetihez képest, ahogy azt (sajnos) korábban megszokhattuk. Az október végi időpont azért is megfelelő a Sony számára, mivel saját számításaik szerint nagyjából ekkorra fogy el a meglévő észak-amerikai készlet, amely még a 60, illetve 80 GB-os modellekből áll.


Érdekes, hogy a brit Play.com oldalán találunk egy megjegyzést a visszafelé való kompatibilitásról, pontosabban ennek teljes hiányáról. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint ugyanis úgy tűnik, hogy a Sony az eredeti hardveres megvalósítás, vagyis a PS2 chip mellékelése után a korábban szidott szoftveres megoldást is lehagyja a gépekről, így lemondhatunk az előző generációra megjelent játékokról. A 40 GB-os változat emellett mindössze 2 USB-bővítőhellyel érkezik. Azt nem tudni, hogy a cég miért döntött a kompatibilitás elhagyásáról, hiszen ez önmagában még nem csökkenti a gyártási költségeket, főleg ha a szoftveres megoldásról van szó.

Észak-Amerikában tehát még októberben érkezik a legújabb PS3, Európában pedig egyelőre tovább várunk és reménykedünk abban, hogy a készülék még az ünnepek előtt megérkezik az öreg kontinensre - fogyasztható áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #11
    nekem igen, pláne képjavító effektekkel..PC-n is sokkal szebb a ps1es progi 128*960ban élsimítással :D
  • Vers #10
    kinek kell ps2 kompatibilitás, nekem ugyan nem
  • NEXUS6 #9
    Amúgy határozott fejlődést érzek a PS3 hírek lekommunikálásában a média részéről. Pár hete még kb. ez lett volna a címe a cikknek: A PS3 teljesen elveszti a kompatibilitását ;)
  • NEXUS6 #8
    Mondjuk eredetileg gyak. egy teljes PS2 be volt építve az alaplapra, aztán az EE-t eltávolították és leemulálták, de a GS maradt. Ha ezt is eltávolítják, akkor az egész alaplap méretét is tudják csökkenteni kb az 1/3-ával. Ez jelentősen olcsóbbá teheti a gyártást, csökkenti a fogyasztást és a hőkibocsájtást.

    És azért szerintem még mindíg fenn áll a lehetősége, hogy végül csak összehoznak valami full szoftveres PS2 emulációt.
  • Ronny #7
    *régi játék fele
  • Ronny #6
    az x360-on legalább a top 25 régi játék elfut, ha ezt meglépig már elég röhelyes lesz a helyzet.
  • dez #5
    Szal a CXD2972GB egy (új) GS, és még azt is kihagyják?
  • bomlat #4
    ha nincs gs,nincsen bc.
    Az EE könnyen elmulálható,de a GS már nem
  • dez #3
    Nem tudom, milyen megjegyzésről beszél a cikkíró, most már legalábbis nincs ott a play.com-on semmilyen megjegyzés a PS2 kompatibilitás hiányáról. Amúgy is hülyeség.
  • Yfel #2
    Hmmmmm... asszem megvan a kovetkezo konzolom. Ket USB port boven eleg (egy eger, egy billentyuzet, ha majd kell es ha tamogatja a USB Hub-okat, annal jobb), a 40GB-os merevlemezt lazan ki lehet cserelni 250-esre ha kell a regi jatekokat meg majd jatszom a PS2-n...

    Meger C$450-et... (relative... igy ugyanannyiba fog kerulni mint az X360 elite. Ugy tunik, hogy vegre elkezdodik a verseny.

    Y