Dojcsák Dániel

Rekord eladások elé néz a Halo 3

A játéktörténelem legjobban fogyó címe lehet az USA-ban a Halo 3 Xbox360 kiadása, amit többek közt a Burger Kinggel és a Pontiac-kal együtt reklámoznak a tengerentúlon.

A májusi pletykák még arról szóltak, hogy közel négy millió Halo 3 előrendelés érkezett csak az amerikai forgalmazóhoz, ami azért érdekes, mert az egész világon összesen közel 11 millió darab kelt el a Microsoft konzoljából. A pletykák terjedtek, az MS nem cáfolt, inkább örült az újabb ingyen reklámnak, ami jó fényt vetett a gépre és a programra is.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Most viszont megtört a jég és a Microsoft bejelentette hivatalosan is, hogy mekkora érdeklődés övezi előre a játékot. Habár a valós számok jóval kisebbek, de az egymilliót meghaladó előrendelés még akkor is rekordot jelent. Amennyiben minden normálisan alakul, akkor valóban ez lesz minden idők leggyorsabban fogyó játéka, hiszen az első Xboxra megjelent Halo 2 - jóval kevesebb előrendeléssel - a megjelenés utáni első 24 órában 2,38 milliós darabszámban fogyott az USA-ban és Kanadában. Ez 3 évvel ezelőtt november 16-án 125 millió dollárt, azaz 23 milliárd forintot hozott a redmondi cég konyhájára.

A megrögzött fanatikusok egy része viszont biztosan szomorú lesz, hiszen a Halo 3: Legendary Edition deluxe csomag már most, az előrendelési fázisban elfogyott, így komoly presztízs lesz a jenki gyerekeknek, ha megkaparintanak egy ilyet. Néhány brit online boltban már előre tudható, hogy kifogyott még a normál verzió is, pedig közel 25 ezer forintot kell fizetnie annak, aki nem szeretne várni a vásárlással.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A hype-ot pedig csak erősíti, hogy számos amerikai gyártóval lepaktálva a Microsoft úgynevezett co-branding hirdetéseket vetett be, melyeket általában a legnagyobb hollywoodi filmek engedhetnek csak meg maguknak. A Pepsivel kötött megállapodás értelmében például a Halo 3 játék "üzemanyaga" a Mountain Dew, de a gyorséttermekben is feltűnik ősszel egy hónapra a Halo 3 téma. A legmeglepőbb viszont, hogy egy amerikai óriás rock/hip-hop fesztivál, a Projekt Revolution egyik főszponzorává is válik a játék. A fesztivál fellépői között lesz többek között a Linkin Park, a HIM, a Placebo és a My Chemical Romance.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • onimusha #28
    pedig nem nehéz, 1-2 óra és megszokod, igazából én a Gers of War-nál tanultam meg kontroller-el löni :), nah az felejthetetlen volt, az egész játék szingli részét haverommal Co-Op-ba toltuk végig egyik hétvégén, közbe persze headset és duma mit merre, honnan lőnek, LIVE jól ki van találva, pc-re elvileg az első ilyen játék ami tudni fogja, hogy a single/story részt is co-op-b/megmultizva nyomjad az talán a CrossFire ? vagy nem vmi ilyesmi fps izét hegesztget a Valve ?
  • archkoven #27
    A konzol tompaagyú hülyegyerekeknek való.
  • Petroczy #26
    Felnem foghatom, hogy tudnak emberek FPS-t gamepaddal játszani.
  • feamatar #25
    ez azért túlzás.
    amikenek nagy gépigénye lesz PCn azok még odébb vannak, és ha van monitorod akkor másfélévente elég gépre 80at rászánni, az meg simán megtérül a gámák árából+ emuzásból...
    Crysis kompatibilis gépet DX10es kártya kivételével már 50 rugóból össze lehet dobni...(persze feltételezem hogy vinyót nem cserél valaki másfél évente)DX10es kártyát meg mikor kellesz, max 30ból lehethesz szerezni...
  • Kain #24
    Azért a grafikán még dolgozhatnának, mert ez kb 2004-es szint...
  • narumon #23
    "hogy szó szerint aljadék módon, direkt addig vártak a PC-s megjelenéssel, ameddig csak lehetett, "

    Hát szerintem azért nem lehet anyázni őket mert saját kiadású játékot a saját konzolukra nyomnak. A konzolokat a játékok adják el, teljesen normális és bevett stratégia, hogy addig próbálják exkluzivna tartani ameddig csak lehet.
  • narumon #22
    Húhh ezt el sem olvastam vegyül úgy... wiire sok jó játék. No látod ezért nem érted miért megy a Hype a Halo3 miatt.
  • zola2000 #21
    Viszont minimum 150ezer forintot kellenet kiadnom pcre hogy játszhassak ezekkel, és az a gép nem lenne jó játékra három évig. Annyi pénzből kijönne egy ps3 a wii mellé, és az elég lenne 5 évig (vagy x360
    és még maradna is pénzem).
  • feamatar #20
    Hellgate London?
    The Witcher?
    Loki?
    nem lesz persze egyiknek se akkora vásárlóközönsége mint a Halonak de ez egy bonyolultabb ügy, nagyon szép exkluzív pc játékok jönnek ki őszel(ilyeneket mint Unverse At War, Settlers 5, Cryostasis meg még sorolható, persze lesznek átlagos gámák is... ezek közt is, de lesz nem egy kiemelkedő is...
    emellett pl a EuropaUniversalis, Medieval2, CoH kieg3as sztem minden stratéga nyálcsorgatott álma...

    bár sztem az EGÉSZ játékpiac, konzoltól PCtől függetlenül legnagyobb dobása a Spore majd csak jövőre jön...



  • Stryker #19
    Nekem például azért jött be a játék,mert többen is játszhattak vele Singelplayerben és ez kevés FPS játékról mondható el.