Berta Sándor

Film készül a Haloból

Mindenképpen viszont szeretné látni a filmvásznon a népszerű xboxos játékot a redmondi óriáscég.

Az amerikai vállalat azonban nem adja csak úgy ki a kezéből a megfilmesítési jogokat. Annak a filmstúdiónak ugyanis, amelyik a Halóból filmet akar készíteni nem csak, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de néhány követelménynek is meg kell felelnie. Ezek között szerepel, hogy a Microsoft már elkészítette a film előzetes forgatókönyvét, amitől a szerencsés filmstúdiónak "nem illenne" eltérnie, ezenkívül a szoftveróriás széleskörű beleszólási jogokat is követel magának a produkcióba és a kreatív ötletek megvalósításába.

A tervek szerint az amerikai vállalat árverést hirdetett volna meg, amelyen a legtöbbet kínáló stúdió nyerhette volna el a filmkészítési jogokat, ám a neves filmstúdiók - ki tudja, miért - inkább ultimátumot láttak a dologban, mint biztos bevétellel kecsegtető üzletet. A legtöbb filmkészítő cég már egy nappal az árverés kihirdetése után bedobta a törölközőt, véleményük szerint ugyanis a Microsoft gyakorlatilag mindenbe bele akart szólni a film készítésével kapcsolatban, legyen szó a látványvilágról, a szereplőkről vagy más területről. Mostanra odáig fajult a dolog, hogy már csupán két hollywoodi filmstúdió érdeklődik a Halo iránt. Az egyik az Universal Pictures, a másik a 20th Century Fox. A két vállalat jelenleg is tárgyal a filmkészítési jog elnyeréséről.


Annyi már kiszivárgott, hogy a Microsoft mindenképpen kap ötmillió dollárt a filmjogokért. Ez az összeg akkor is megilleti a vállalatot, ha a filmből nem lesz semmi. Ezenkívül a mozibevételek tíz százaléka szintén a szoftveróriásé. A redmondi cég viszont legalább egy 75 millió dolláros költségvetésű filmet akar elkészíttetni, ebben az összegben azonban nincs benne a rendező és a színészek bére.

A Halo forgatókönyvét Alex Garland, a 28 nappal később nevű thriller forgatókönyvírója készítette el, méghozzá az eredeti játék fejlesztőivel közösen. Gyakorlatilag tehát már minden le van tisztázva, csak az a kérdés, hogy valóban készül-e film a Halóból? Ez azonban most már csak attól függ, hogy a Microsoft mennyire akar majd beleszólni az Universal Pictures vagy a 20th Century Fox szakembereinek munkájába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SiZo91 #46
    én erre a játékra nem mondanám, hogy csak mész és lősz más fps-kkel összehasonlítva. az fps-ek 90 százalékának, nagyon tré, vagy nuku története, egy átlagosnak vagy szarnak mondható AI-ja van, míg a halo-nak egyik legjobb sztorival (az fps-ek közül amelyekkel jáccottam, neki a legjobb) és nagyon jó AI-jal rendelkezik. aki azt mondja erre a játékra, hogy "mészéslősz" vagy nem tud jól angolul, hogy megértse a történetét (ebben a játékban ugyanis nincs felirat), vagy easyn jáccik, mert azon tényleg végig lehet rohanni (ott a heroic és a legendary fokozat), én előszőr normálon kezdtem, és helyenként így is nehezebb volt az átlagosnál. meg melelsleg megjegyzem, hogy rengeteg 90-95% feletti értékeléseket és rengeteg év játéka díjat kapott. én szívem szerint nagyon váram a filmes adaptációt, egyik kedvenc játékom, amit szeretnék mozivásznon látni. persze jól megvalósítva, sztorihoz hűen.
  • Devotus #45
    Halo 3 PC-re esetleg? Nekem ez az ötlet tetszene nagyon!
    A Film kérdése érdekes, manapság úgysincs túl sok élvezetes film, a játék adaptációk nekem tetszenek!
    A Halo 1-2ben a mész és lősz taktika max normál szintig megengedhető, azután mennél és lőnél, de már halott vagy...szóval oda kell taktika és reflex, szerintem
  • Lenny #44
    Az eladások azért voltak jók mert ez egy kurva jó játék, többek közt én is emiatt vettem X-et.
    Vedd már észre, hogy még szánalomra sem méltó amit művelsz ezzel a Sony brészopással.
  • winnie #43
    Minek ebből film?

    az ilyen hozzászólásokat sosem értem...

    zavar? aki megnézné a filmet az nem számít semmit? ha téged nem érdekel más se lássa?

    olyan baromi könnyű nem megnézni egy olyan filmet, ami nem érdekli az embert:)
  • Kis-Bob #42
    Én végigjátszottam az első részét. Hááááááát..... sokan dicsérték, hogy jó. Én nem teszem. Vannak benne értékelhető dolgok, de ez nem kompenzálja azt, hogy csak mész éslősz, ráadásul ua szörnyecskékre, amik elég fantáziátlanul néznek ki. Fegyverek tényleg gagyik. A taktikai része 0. Nem kell benne gonolkodni. Tehát jó....de felső korhatáros, amit 14 évben szabtak meg.
  • Ma2ska #41
    Höhö...te meg minden x-boxal kapcsolatos hirre ugrasz..szánalmas ez a Sony elfogultságod. Miért nem az agyonhypeolt végül hulladék lett Killzone-bol csinálnak filmet, igaz? Épp ezért..
  • Sas Alexander #40
    Király!!!!!!!!!! Kedvenc játékomból film készül. Már csak tisztelt májkoszoft, a 2. részt tessék kiadni PC-re, és nem háborgatom önöket. Max a Windows hülyüléseivel...
  • Dzson #39
    Minek ebből film?
    Az eladások tényleg azért voltak jók, mert X-re alig van olyan exkluziv game, amiért érdemes pénzt kiadni, igy ha kijön valami használható, akkor szegény SONY gyűlölő "x-gamerek" ugranak rá, és felkerül a 5-6 pontos listájukra, ami alapján szidhatják a playstation2-t. :))))))
  • Ratty #38
    Nekem az jött le a cikkből, hogy az m$ megint csak a pénzre megy. Bár ha a másik végletet nézzük, akkot lehet, hogy jó lesz, mert nem engedi télleg a stúdióknak h azt csináljanak vele amit akarnak.
  • rosemberg #37
    Hát ha már ilyen nehézkesen indul mikor lessz belőle film?!