Gyurkity Péter

A Microsoft lesújtani készül a Halo 2 kalózmásolatának terjesztőire

A Microsoft súlyos büntetéssel fenyegette meg csütörtökön azon személyeket, akik bizonyíthatóan részt vesznek a következő hónapban megjelenő Halo 2 lopott változatának terjesztésében.

A redmondi cég szóvivője elismerte, hogy az Xbox tulajdonosok által várva várt játék francia verziója szerda óta elérhető egyes hírcsoportok internetes oldalain és a népszerű warez oldalakon. "A még meg sem jelent játék lopott változatának terjesztése, vagy letöltése lopásnak minősül, és az elkövetőnek vállalnia kell a felelősséget tetteiért. Igyekszünk kideríteni, hogy honnan kerülhetett ki a játék kódja, és a hogy ki a felelős a játék kiszivárogtatásáért. A Microsoft rendkívül komolyan veszi az intellektuális tulajdonhoz kapcsolodó jogok megsértését, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a felelős elnyerje méltó büntetését" - jelentette ki a vállalat szóvivője.

A Halo első része - amely a Microsoft által felvásárolt Bungie Studios fejlesztése - a mai napig a legnépszerűbb alkotás az Xbox játékok terén. Az újabb rész éppen ezért nem puszta folytatása az eredeti verziónak, hanem rendkívül fontos tényező a vásárlói kör megtartásában, illetve kibővítésében. A Microsoft a hét elején jelentette be, hogy a játék elkészült, és november 9-ig a boltok polcaira kerül.


A vállalat közleménye leszögezi, hogy a kalóz verzió felbukkanása nem változtat a korábbi terveken, és - a szintén rendkívül népszerű Half-Life második részével ellentétben - a játék megjelenése nem szenved semmilyen késedelmet. A Halo 2 esetében nem is jelent akkora veszélyt a kód eltulajdonítása, hiszen a kalóz verzió futtatása érdekében magát a konzolt is módosítanunk kell, ami nyilvánvalóan lecsökkenti azok számát, akik hasznát vehetik a lopott verziónak.

A vállalat szerint a kód valószínűleg valamelyik európai gyártónál szivároghatott ki, ahol a játék sokszorosítását végezték, de a cég egyelőre nem rendelkezik bizonyítékkal. A Microsoft arra kér mindenkit, hogy aki információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, az minél előbb jelezze számukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halo2345 #50
    idefigyelj kódos barátom mekem csak végig kellett írni hogy 0!!!!!
  • DeathMatch #49
    És mivel csap le légycsapóval
  • manoG #48
    Há!

    Nemtom mijaza Háló 2,de most kaptam meg az 1-et.
    Az a probléma, hogy a 25 karakteres kódot tartalmazó kis "kapszula" elgurult.Azóta sem találjuk, pedig a hörcsögeinkre fejlámpát szereltünk, de ők sem jutottak semmire az ágy alatt.

    Véletlen enm tudja valaki mi vót a kód benne?
  • Razgon #47
    Rögeszmékkel nincs értelme vitatkozni, arra van Dr. Csrnus.
  • Sityi #46
    "azok jatekjajik sem fognak hasonlitani a pc jatekokra" - Még szerencse! A változatosság gyönyörködtet. :)

    "a konsoel jatekokat lehet ketten jatszani" - Próbálnál ki egy 6 vs 6 Counter-Strike-ot, elsírnád magad a 2 játékos mód miatt. Amúgy annyiban igazad van, hogy manapság egy gépen nem lehet ketten játszani PC-n (mármint a kiadott játékok ilyenek). Én annyira nem hiányolom, mivel egyrészt baromira lassítja a játékot, másrészt pedig a beszűkült látótér engem nagyon zavar. Verekedős gammánál van kvázi értelme a dolognak, de azt PC-re nem adnak ki.

    "tokeletesen vannak meg alkotva, bugok nelkul, optimiyalva vannak" - Tökéletes program márpedig NINCS! Az, hogy elvakult vagy és nem veszed észre a bugokat, egy dolog. PC-n megvan a lehetőség a hibajavításra a patcheken keresztül. Amúgy ez az egész "bugos PC-s játékok" szindróma abból adódik, hogy volt sajnos pár példa arra, hogy félkészen adtak ki játékokat, és ebből a konzolbirkák általánosítottak. Képzeld el, mire lehet jó egy patch a hibajavításon kívül: pl. a Vampire The Masquerade: Redemption-höz egy(!) db patch jelent meg, és az sem hibajavított, hanem lehetővé tette azt, hogy bárhol menteni lehessen, illetve harc közben leállíthassuk a játékot és úgy osztogassuk ki a parancsainkat.

    "mennek ugyanazon a konsolon az uj jatekok is" - Ez így van PC-n is. Persze egy 486-on soha nem fog futni a Doom3, de egy másfél éves gépen még eldöcög. Az öcsém gépe már lassan 3 éves és vígan játszik a Doom3-mal.

    "sokkal jobban neznek ki mint a 2 eve megjelentek" - Mintha PC-n nem lenne grafikai fejlődés... Ez azért nevetséges érv, nem gondolod? Ha viszont arra gondoltál, hogy ugyanazon a hardware-en, akkor elárulom, hogy ha pixel shaderes VGA-d van, akkor ez az állítás PC-re is igaz. Van pár (relatíve) időtálló fejlesztés PC-re is (pl. T&L, pixel shader), ahol jelenleg csak az órajelek feltornászása folyik (illetve a funkcióbővítés, de ez a játékokban lassabban követhető). Nem kötelező félévente gépet fejleszteni. Sőt, én jól elvagyok a lassan 1 éves konfigommal. Akkor sem volt csúcskategória, most pláne nem az, ehhez képest minden játékot full grafikán játszom 1024x768-ban, és remekül fut mind.

    "sokkal jobban lehet szorakozni azok jatekokal, sokkal jobbak is" - Ízlésről vitatkozni hülyeség. Valakinek bejönnek a konzolos játékok, valakinek nem, ezt értelmetlen összehasonítani. Ha megfigyeled, totál másképp állnak le konzolos játékot fejleszteni, mint PC-set. Tipikus konzoljáték pl. a Tony Hawk-sorozat (fix helyeken mentés, időlimit, rengeteg színes bigyó, titkos karakterek/helyek/akármik), míg mondjuk egy Wizardry 8-at nehezen tudnék konzolon elképzelni (kötetlen játékmenet - bár ebben a Morrowind jobb (de az megjelent Xboxra is), akárhol menthetsz, nyugodtabb játékmenet, a szürkeállomány intenzívebb használata). Ne akarjuk a két játékpiac termékeit összehasonlítani. Nem véletlenül fanyalognak a szakújságírók akkor, amikor egy konzolról PC-re portolt játékhoz semmi olyan pluszt nem adnak hozzá, amire a PC képes (még a Konami is igyekszik, pl. a Silent Hill-sorozatnál akárhol menthetünk, illetve a grafikát az egekbe tornázhatjuk - azért egy TFT kijelzőn 1280x1024-ben jobban mutat, mint TV-n).

    "van verekedos jattek, tekken, adventure, minden fajta" - Verekedésből PC-n hiány van, ez igaz, de a piac diktálja így (szerintem mindenki sajnálja a billentyűzetét/gamepadét szétverni :))) ). Amúgy a Tekkent miért vetted külön? Az nem bunyó? Hadd kérdezzek vissza: szimulátor van konzolon? Nem ilyen akciógagyi, hanem rendes, igazi szimulátor, mint pl. a Flight Simulator-sorozat, vagy a Falcon 4.0, a JANE's-sorozat, Il-2 Sturmovik? Kötve hiszem! De ugyanezt mondhatnánk a menedzserjátékokról, akár sport, akár gazdasági menedzser-programról van szó. Kalandjáték kell? Tessék: A.G.O.N., Wanted - A Wild Western Adventure, Nancy Drew: Curse of the Blackmoor Manor, Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, Myst IV Revelation, és ezek csak az újabbak. Óvodás szint fölé emelkedve: amire a legnagyobb igény van, abból kap a legtöbbet a vásárló. PC-n az FPS a nagy divat, ebből van a legtöbb. Ezért szidni a PC-t, mint platformot, btaság.

    "esmost hogy a playstation hoz is van eger, a strategiakat is jol lehet jatszani" - Egy korábbi vitában ha jól emlékszem te vagy Dzson bizonygatta, hogy gamepaddel is lehet RTS-eket játszani. Most akkor hogy is van ez? Amúgy nem az egér teszi a stratégiai játékokat. egyrészt erre akkora igény nincs a konzolosok körében, másrészt én nehezen tudnám elképzelni, hogy egy komoly stratégiai programot -lásd pl. Rome: Total War - elbírna akármelyik konzol.
  • IGAZIWILLIAMS #45
    nem baj Dzsonszi,lehet tőlem egy '386-os is,ha kijön belőle röccenésmentesen egy Ninja Gaiden,Riddick,HALO 2 stb
  • Csaba #44
    Hehe, azért tök jó, hogy akármelyik játékfórumba téved az ember, a Konzol-Pc harc mindenütt ott van! Öröm olvasni.:-)
  • Cvd #43
    "a konsoel jatekokat lehet ketten jatszani" - PC-n nincs multiplayer ugye?

    "tokeletesen vannak meg alkotva, bugok nelkul" - Én eddig PC-n is elvétve szívtam bugok miatt, azokat is javítottak később.

    "optimiyalva vannak" - Akkor miért szaggatnak rendszresen?

    "amik sokkal jobban neznek ki mint a 2 eve megjelentek" - PC-n is, akár hardwarefejlesztés nélkül is.

    "es a nagy plusz, van verekedos jattek, tekken, adventure, minden fajta" - A verekedős játékokból tényleg hiány van PC-n, de nekem pl. abszolút nem hiányoznak, azokkal se játszok amik vannak. Ettől eltekintve meg éppenhogy PC-n van több fajta játék.

    "a strategiakat is jol lehet jatszani" - Azt a 3 darabot ami kb van? :)
  • Keldor #42
    szo*j**ak le!!!
  • Rockk #41
    A konsoleok , ps 2, Xbox, NEM PC K!!! soha nem lesznek, es azok jatekjajik sem fognak hasonlitani a pc jatekokra. Peldaul: a konsoel jatekokat lehet ketten jatszani, tokeletesen vannak meg alkotva, bugok nelkul, optimiyalva vannak,mennek ugyanazon a konsolon az uj jatekok is, amik sokkal jobban neznek ki mint a 2 eve megjelentek, es sokkal jobban lehet szorakozni azok jatekokal, sokkal jobbak is, es a nagy plusz, van verekedos jattek, tekken, adventure, minden fajta, esmost hogy a playstation hoz is van eger, a strategiakat is jol lehet jatszani.

    Konzol - tobb mint Pc.