Berta Sándor

Játékkal népszerűsíti gyógyszerét a Bayer

A német gyógyszergyártó konszern úgy döntött, hogy teljesen új, a mai világ igényeinek megfelelő módon reklámozza egyik készítményét.

Az Aleviator nevű online játékot a Bayer megbízásából kifejezetten az Aleve Liquid Gel nevű fájdalomcsillapító népszerűsítésére fejlesztették ki a szakemberek. A terméket elsősorban olyan 50 éves vagy annál idősebb betegek számára ajánlja a cég, akik Arthritisben vagy hátfájdalmakban szenvednek. Maga az Aleve egyébként már 13 éve létezik a gyógyszerpiacon, de a Bayer vezetői most úgy gondolták, a vállalatnak ideje valami újjal előrukkolni. A kampánnyal a konszern elsősorban a fiatalok figyelmét akarja felhívni az új készítményre.

Az akciónak egyúttal egy másik része is van. A Bayer ugyanis annyiszor 5 vagy 10 dollárt utal át a Conservation Fund nevű környezetvédelmi szervezetnek, ahányan végigviszik a játékot. "A résztvevők csak később tudják meg, hogy a játékukkal adományokhoz segítettek egy környezetvédelmi szervezetet" - jelentette ki Jay Kolpon, a Bayer HealthCare marketingmenedzsere.


A program két főszereplője Al, a kutató és Eve, a riporternő, akiknek videoklipeket és weboldalakat kell megtalálniuk, hogy azok által felderíthessék a People Against Internet Networking (P.A.I.N. - Emberek az Internet ellen, de a betűszó angolul fájdalmat jelent) nevű szervezet online összeesküvését és hogy így újra megindulhasson a világhálón a forgalom. "Amennyiben az ötletünk működik, akkor jó elképzelés volt. A kérdés csak az, hogy beválik-e? A virtuális kampányoknak ugyanis megvan az a veszélyük, hogy nem érik el a kellő hatást" - nyilatkozta Jez Frampton, az Interbrand vezetője.

Mindenesetre ez az első olyan alkalom, amikor egy gyógyszeripari cég online módon, egy játékkal szeretné megismertetni az embereket egy készítményével. Kérdéses azonban, hogy a közeljövőben hány gyógyszerkonszern követi a Bayer példáját és hogy a felhasználók találkozhatnak-e majd gyógyszerreklámokkal más játékokban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birge #15
    "A terméket elsősorban olyan 50 éves vagy annál idősebb betegek számára ajánlja a cég" - amúgy néhány kivételtől eltekintve, mikor szokott az ötven, vagy annál idősebb célcsoport interneten játszani?
  • birge #14
    Kíváncsian hallgatom a megoldást.
  • dez #13
    Nos, lehet tétlenül tűrni, görcsoldó+fájdalomcsillapító keverékét szedni, vagy lépéseket tenni a dolog könnyebbé tétele érdekében.
  • birge #12
    Igazatok van abban, hogy nem szabad minden szarra gyógyszereket kapkodni - én tényleg már csak akkor szoktam bevenni, ha nagy a baj - ugyanakkor néha elkerülhetetlen, és ha nincs ismerős, aki ajánlani tud valamit, elkél a reklám. Aki nem hiszi, járjon utána - melegen ajánlom a menstruációs fájdalmat. Egy élmény.
  • dez #11
    http://hvg.hu/panorama/20070720_viagra_mellekhatasok.aspx
  • dez #10
    (Gy.k. ami fejfájáscsillapítót szed, annak fájni fog a feje. :) )
  • dez #9
    Arról nem is beszélve, hogy a fájdalomcsillapítókra, nyugtatókra, és jópár más gyógyszerre elég keményen rá is lehet szokni. Tehát már azért kell szedned, mert nélküle "magától" jelentkezik a tünet, amit első körben meg akartál "szüntetni". Ezek igazi legális drogok. Hosszabb távon meg májkárosítók.

    Mellesleg kiderült, hogy a hétköznapi fejfájásra bevett pohár víz + fejfájáscsillapító esetén az esetek többségében valójában a víz múlasztja el a fejfájást (a gyógyszernek meg minimális a hatása, szerepe), mivel az esetek többségében az ilyen fejfájásokat a vízhiány, vagy valamely nem kívánatos anyag véráramba kerülése okozza, amit segít kiüríteni a víz.
  • dez #8
    Az emberiség hihetetlen mennyiségű fájdalomcsillapítot (és nyugtatót) szed, ami messze túlmutat az igazán indokolt eseteken. És ezzel legtöbbször nem segíti a problémák megoldását, hanem konzerválja őket. (Bár az idegbajos környezete problémája meg lesz oldva. :) ) És a gyógyszergyártóknak eszük ágában sincs ezen változtatni. (Sok más gyógyszerre is így van ez mellesleg, tisztelet a kivételnek.)
  • psishock #7
    "Ha migrénje van valakinek,akkor le kell vágni a fejét? Vagy ha meghúzódik egy izom és fáj,akkor jobb ha amputálják a végtagot? Vagy mégis hogy gondoltad?"

    hát ez az, így semmi féleképpen sem. :D
    Ha migréned van az azt jelenti, hogy idegi szinten vannak gondok, lehet megterhelt az agy, sokat stresszelt az illető, vagy csak nyomasztja valami. Az agy figyelmezteti, hogy nem kéne "azokat" tenned, a fájdalomérzet keltéssel. Ha meghúzódik egy izom és fáj, akkor azt szintén okból teszi. Meg van sérülva és szüksége van a gyógyulásra, valószínûleg nem érezné jól magát ha ráálnál. Persze mindent meg lehet "oldani" a painkillerekkel, de inkább meggyógyítom a beteg szervet (kihevered ha kell) mint sem hagyom a fenébe és lelövöm a segélykiálltását 1 fájdalomcsillapítóval.

    "Azt aláirom, hogy minden szir-szarért nem kellene fájdalomcsillapítót szedni (gyakoratilag azon élni) de azért hasznosak alkalomadtán...."
    NEM hasznosak :) mert nem a fájdalom okát szüntetik meg, hanem a fájdalmat. Nem tudom minek kell ennyire rettegni a fájdalomtól, ez egy jel amit az érző idegek adnak le ha interakcióba lépnek valamivel. Ha az interakció károsítja (vagy károsítaná huzamosabb terheléssel) a szervet akkor az intenzívebben jelez, ha nem akkor csak érezzük, hogy pl megfogunk valamit azaz sokkal gyengébb a jel. Ugye mennyire csodálatos lenne ha lezsibbasztanánk az egész idegrenszerünket és nem kellene soha többé fájdalmat (azaz egyáltalán érzéseket) éreznünk. Guess again. Inkább a mostani állapotot választom, mindenféle érzéssel. Nem rettegni kell a jelektől vagy pusztítani őket, hanem megtanulni értelmezni. Csak azért léteznek, hogy segítsenek minket.
  • cateran #6
    Ha migrénje van valakinek,akkor le kell vágni a fejét? Vagy ha meghúzódik egy izom és fáj,akkor jobb ha amputálják a végtagot? Vagy mégis hogy gondoltad? Azt aláirom, hogy minden szir-szarért nem kellene fájdalomcsillapítót szedni (gyakoratilag azon élni) de azért hasznosak alkalomadtán....