Gyurkity Péter

Xbox-játékokon belül reklámozna a Microsoft

Alaposan kiterjesztenék a meglévő hirdetési platformot, ez azonban kevésbé lenne zavaró.

A Microsoft saját konzoljaival kapcsolatban nemrég arról számoltunk be, hogy felújított példányokat árulna a cég, eközben azonban a reklámok terén is egyre gyakrabban bukkan fel a hírekben a vállalat, amely legutóbb a Windows Explorer felületén is megpróbálkozott ezzel. A jelek szerint ez nem volt véletlen, most a konzolok szegmensében találkozhatunk hasonló törekvéssel.

Külsős forrás adott hírt a napokban arról, hogy a redmondi illetékesek az Xbox-konzolokon futó játékok kiegészítésén gondolkodnak, mégpedig olyan reklámokkal, amelyek az ígéretek szerint nem lennének túl zavaróak a játékosok számára. Ezt úgy oldanák meg, hogy nem a játékmenetet szakítanák meg az adott reklámok lejátszása érdekében, ehelyett azok az alkotásokon belül meglévő virtuális felületeken jelennének meg, különösebb a nagyobb tereken, ahol az együttműködő partnerek vásárolhatnának maguknak megjelenési lehetőséget. A konkrétumokról egyelőre nem beszélnek, viszont úgy tűnik, hogy mindenképpen szeretnék elkerülni a negatív visszhangot, amely egy ilyen lépés logikus következménye lenne.

A Microsoft jelenleg is igyekszik kihasználni a reklámokban rejlő lehetőségeket, ezek többek között az Xbox-dashboard felületén bukkannak fel, de a fejlesztések egy szűkebb köre esetében a játékokon belüli felületek is elérhetők, nyilván elsősorban ez utóbbit bővítenék ki jelentős mértékben. Az egyértelmű, hogy a Yahoo és az Anzu is közreműködik a meglévő erőfeszítésekben, viszont azt még egyelőre nem tudjuk, hogy milyen további partnerekkel közösen hajtanák végre a fenti lépést, az erre vonatkozó terveket ugyanis egyelőre még nem közölték a nyilvánossággal, a cég mélyen hallgat az ezzel kapcsolatos házon belüli ötletelésről.

A jelek arra utalnak, hogy több adtech-céggel is egyeztetnek, meglátjuk, mi születik meg a kezdeményezésből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #2
    Hajrá reklámok! :) Reméljük csak ott lesznek.
  • kvp #1
    Azert vicces lenne egy masodik vilaghaborus jatekban a falon egy iphone reklam vagy a kozepkori kocsmaban a coca cola logo. :-D Persze ertheto, hogy penzt akarnak keresni barmivel. Ha szivatni akarnek, akkor a jatek kozben alul a team chat es a health bar tetejere befuto reklamokat hoznam meg be, esetleg a terkep helyen jelenhetne meg egy rovidebb hangos reklamvideo. Meg FPS-ekben a celkereszt alatt veletlenszeruen felbukkano lebego hirdetesek, amiket egy joliranyzott lovessel lehetne bezarni.

    Lehetnek bonuszokat ado reklamok is, pl. ha valaki hajlando multiplayer-ben a karakterenek egy reklamfigurat valasztani vagy a ruhajan reklamokat viselni, akkor kaphat bonuszokat, pl. a mekis egyenruha teljes erteku lovagi pancelnak felelne meg, de ingyen lenne. Ez a game balance-ra is jo hatassal lenne, csakugy mint a pay to win konstrukciok.

    Ismerve a microsoft-ot valoszinuleg meg a toltokepernyokon fognak at nem ugorhato reklam videokat vetiteni vagy ha be akarunk lepni egy jatekba, akkor inditas elott X reklamot kell majd vegignezni hozza. Single player-es jatekoknal pedig ha bemegy a menube vagy pause-t nyom, akkor mar indulhat is a teljes kepernyos par perces reklamblokk.