Gyurkity Péter

Készülőben az Xbox 360 tavaszi frissítése

A Microsoft több újdonsággal készül az Xbox 360 vonalán, amelyek május első hetében jelennek meg. Helyet kap itt egy érdekes külsejű billentyűzet, valamint a Live Messenger, amely a konzolra is kiterjeszti saját közösségét.

A szoftvercég bejelentette, hogy május első hetében több kiegészítés is megjelenik, amelyek a konzol népszerűségét hivatottak növelni a meglévő funkciók és lehetőségek kibővítésével. A jelek szerint Redmond sem kíván lemaradni a versenyben és néhány érdekes fejlesztéssel áll elő a játékgéphez. Billentyűzet, azonnali üzenetküldő szoftver, valamint a Live hálózat több kiegészítése kapott helyet a listán.

A hivatalos bejelentésben mindössze a Live Messenger megjelenéséről esik szó, amely az asztali PC-k, laptopok és Windows Mobile eszközök után immár a konzolon is elérhető lesz. Az Xbox Live és a Messenger saját hálózatán meglévő kapcsolatokat, közösségeket egyesítik, a konzoltulajdonosok pedig látni fogják, hogy az azonnali üzenetküldő hálózatról ismert felhasználók rendelkeznek-e játékosnévvel. A cég természetesen nagy előrelépésként értékeli az egyesítést, amely mintegy 260 millió meglévő felhasználói fiók közös használatát teszi lehetővé, a televízióktól kezdve a számítógépeken át immár a konzolig bezárólag.


Nemhivatalos források eközben arról számoltak be, hogy készül egy QWERTY-billentyűzet, amely az Xbox 360 vezérlőjének hátlapjára csatlakozna és lehetővé tenné a gyors információbevitelt. Érdekes húzás ez a Microsoft részéről, hiszen Redmondban eddig szigorúan tartották magukat az eredeti állásponthoz, miszerint ilyen eszközre nincs szükség a konzol esetében. A jelek szerint azonban meggondolták magukat és a tavaszi frissítés részeként a billentyűzet is elérhetővé válik a készülékekhez.

A kiegészítések között említik az Xbox Live Video Marketplace és az Xbox Live Arcade további finomítgatását is. Előbbinél lehetővé válik a letöltés alatt lévő videók "csévelése", utóbbinál pedig a barátlistán gyorsan megtekinthetjük, hogy kedvenc ellenfeleink éppen milyen játékokkal játszanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrúdí #18
    Miért nem inkább az Xvid támogatáson dolgoznak???
  • Indigo #17
    Hát ez az... Játék közben úgysem írsogál az ember, ha meg csetelni akar, arra ott a billentyűzet. Akkor ez mégis minek? Egy ilyennel biztos nem nyomorgatnám a kezem
  • NitroX #16
    hát de miért kéne játék közben írni? eh van nektek xbox360 egyáltalán? nem életszerű. Pláne erről játszani? Mekkora hülyeség.
  • NEXUS6 #15
    Rájöttem, ezt az eszközt koalamaciknak fejlesztették!!! Asszem nekik 2 a többivel szembefordítható újjuk is van. Szal miközmen markolják a kontrollert, a másik hüvelykújjukkal még tudnak írni.
    ;)))
  • dez #14
    Bizonyára úgy gontolták, majd hüvelykujjal írkálnak. De próbáljátok csak ki, hogy a nagyjából ökölbe szorított kezeteken megpróbáljátok elérni a hüvelykujjatokkal a kisujjatokat... ;)
  • NEXUS6 #13
    Dehogy hiányzik!
    Fogod kétkézzel a kontrollert és egy felcsatolható műcsőrrel meg viszed be a karaktereket.
    ;)))
  • bandypappa #12
    A tervezöknek az ergonómia kifejezés hiányzik a szótárukból.
  • Ronny #11
    azért az elég genny dolog, hogy egy 200 dolláros billentyűzettel még játszani sem lehet, mert késik mint a disznó.
  • NEXUS6 #10
    Szerintem ez a hozzárendelés kb 100%-ban ki van csukva.

    Csetelni, MSN-ezni az OK, de hogy ezeket az eszközöket járékban is használd, az rendeletileg tiltva van. Nem hiszem hogy az M$ ezen az álláspontján változtatni fog.
  • NitroX #9
    hát de hello, ez a kis billenytűzet nem is könyvek begépelésére termett, hanem az egymásnak küldött eddig igen nehézkesen begépelt szöveges üzenetek beírásának megkönnyítésére :D na az pár sor, vagy chat a film alatt kis ablakban ilyenekre gondoljatok, szerintem nagyon jó ötlet