Németh Szabolcs

Collapse - harc az idegenek ellen

Ma reggel néhány friss kép fogadott a postaládában. Svetlana Ladoshkina, a Buka marketingese küldte el azt a nyolc képet, amely egy kisebb cikk írására ösztönzött.

Egy-két hírben már megemlékeztünk a készülő orosz csodáról, de a mostani képek után úgy döntöttünk, hogy egy hosszabb írással is megtiszteljük a Creoteam fejlesztőit, és persze a Collapse-t.

Sokan fanyalognak manapság, hogy mennyire szörnyű az életük, hiszen a kiszámíthatatlanság, az állandó jelleggel fellépő anyagi bizonytalanság miatt nem tudnak örülni az életnek. Azt el sem tudják képzelni, hogy egy sötét jövő ennél összehasonlíthatatlanabbul kegyetlenebb életet ígér. 2096-ban, azaz nem teljesen száz év múlva már nem, mi emberek, hanem a földönkívüliek tartják kezükben a stafétabotot. A mi szerepünk csupán a statisztákéra korlátozódik, más szóval mi leszünk a szükséges rossz, akik mint az igáslovak halálukig az idegeneket szolgálják. Törvény? Emberi jogok? Kegyelem? Ismeretlen fogalmak a gépek és megszállók által irányított világban.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egy ideig a Lordok sikeresen harcolnak az elnyomás ellen, de győz a túlerő és az összes ellenálló gyötrelmes szenvedések árán lép át egy szebb világba. Egyedül Rodan az, aki élve marad, igaz ő nem is vett részt a lázadásban, hiszen maga sem tudja, hogy milyen fontos része a sakkjátéknak. A történtek alakulása döbbenti rá főhősünket, hogy az emberiség és az idegenek közötti játszma meghatározó alakja, és ha ő elbukik, minden elveszik.

A Collapse-t a fejlesztők a kalandjátékok közé sorolják, de rávilágítanak arra is, hogy a szokványos felfedezős játékokkal ellentétben az akció, és a harc is kitüntetett szerephez jut a programban. Realisztikus mozgást (a Motion Capture technológiával megtámogatva), hatalmas, szabadon bejárható, zónákra osztott világot, intelligens ellenfeleket, egyedi grafikai motort és harcrendszert (több tucat speciális mozdulat, képesség), darabjaira összetörhető környezetet ígérnek és mindezt számos küldetés köreteként.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az aránylag gyenge géppel rendelkező felhasználóknak sincs okuk szomorkodni. A vállalat közlése szerint a játék egy 2-3 GHz-es gépen, és 1 GB memóriával, valamint egy Geforce 6800-al/Radeon X800-al már simán elfut. A játék várhatóan még idén megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #28
    simán elfut. persze.
    mondjuk mindent kikapcsolva, 640x480-ban, 0 vizuális élménnyel, egy mega-toleráns user esetében.

    én meg megint üvolteni fogok, mint a fába szorult féreg :) mikor megint azért kapok heccsátot, mert a 40-60 FPS egy pillanat alatt 15-re esik le, de csak harcban, és csak ha már becéloztak. SZerintem ugy van ez, hogy az ellenfeleknek van a BFG helyett egy BFG (Big Freakin' Gun vs Big FPS Gun) heheh
  • osho #27
  • Mr Gumby #26
    "2096-ban, azaz majdnem száz év múlva már nem mi, emberek, hanem a földönkívüliek tartják kezükben a stafétabotot, mi pedig őket szolgáljuk."

    A teljes magyar politikai paletta ismeretében nálunk ez már a jelen.
  • Wittgen #25
    Nem értem mit kell fikázni a cikket, ha csak annyit nyomnanának ide, hogy nesze 4 kép a játékból, abból oltárira nem tudsz meg semmit. A cikkben azért elhintettek jónéhány morzsát, hogy mire is kell számítanunk.
  • GrimReaper78 #24
    Elsőre azt olvastam címnek, hogy: "Harc az IDEGEK ellen"... :D
    Mondtam is magamban, hogy watafakk? ^^
  • Broafka #23
    az a nagy szörny tökre úgy néz ki mint egy Rancor (a Star Warsból)
  • Zocsi #22
    Frosty, Te miről beszélsz?
    Talán olvass vissza mielőtt "anyázásba" kezdesz... no komment.
    Ha így se esett vna le, akkor ajánlom figyelmedbe a #10.-et! ;)
  • Librarian #21
    Jó játéknak tűnik, várom. Szerintem a cikkel nincs semmi gáz, leírt mindent a játékról, amit eddig tudni lehet róla. Miért kell fikázni? Pff
  • m4G1c #20
    a dx10 korában miért adnak ki olyan játékot, ami simán dx7-esnek hazudhatná magát? (első gef. széria)
  • Cat #19
    katt rá a nickjére és kiirja.