Specker Balázs

Megint támadják a Rockstart

Az iskolai események kihirdetésére szolgáló üzenetközvetítő rendszeren át hívták fel a figyelmet a Rockstar játékának erőszakosságára.

Art Johnson, a Palm Beach Megyei Iskolai Vezetőség tanfelügyelője figyelemfelhívó üzenetet intézet a környék iskoláiba járó gyerek szüleihez. Az általában állami felmérők és aktuális iskolai események kihirdetésére szolgáló üzenetközvetítő rendszer segítségével ezúttal a Rockstar egyik legújabb játékának ártalmasnak vélt jeleneteire hívta fel a szülők figyelmét. A testület úgy véli, hogy a Bully című játék rossz példát mutat az ifjúságnak, és ezért a védelem első vonalaként a szülők feladata, hogy a gyermekeiket távol tartsák tőle. Johnson elmondta, hogy az iskolák minden tőlük telhetőt megtesznek az ügyben, ám a kezdeményezés a családnál van, és közös erőfeszítésekre van szükségük a sikerhez - írja a All Headline News.


A PS2-n futó játék a héten került a boltok polcaira. A fejlesztő Rockstarnak és anyavállalatának, a Take Two Interactive Software-nek korábban igazi perhadjárattal kellett szembenéznie a Grand Theft Auto egyes jelenetei miatt. A gyártó szerint az iskolai környezetben játszódó játék egyáltalán nem erőszakos, nincsenek benne fegyverek és véres jelenetek sem, ráadásul a játékos minden tette következményekkel jár. Például ha valaki ellóg egy tanítási óráról, később felnőttek hada vonja kérdőre.


Jack Thompson floridai ügyvéd, az erőszakos játékok megszállott inkvizítora egy Miami-Dade-i bírótól írásos kérvényben követelte, hogy tiltsa be a játékot mivel úgy véli, a Bully azt sugallja, hogy az erőszakosság bizonyos esetben elfogadható magatartásforma. "Ez volt a hajtóerő a Columbine középiskolánál, és a többi iskolai vérengzésnél is" - áll Thompson írásában. A játék a bűzbomba receptek mellett más csínytevésekre is buzdíthatja a gyerekeket. A bíró azonban elutasította Thompson kérelmét, mivel nem áll jogában betiltani a forgalmazást. A Rockstar fejlesztői pedig úgy néz ki elkötelezettek amellett, hogy továbbra is ilyen jellegű játékokat dobjanak a piacra, szóval a helyzet változatlan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indigo #26
    Aki a-t mond az mondjon b-t is :)
  • lomex #25
    a
  • Fec papa #24
    Én nekem tetszik! :D De én a a karikát nyomkodtam volna ezzerel . Én nekem is "kifordul a gyomrom" az ijenektől! de viszont valahogy a leszbiket meg csípem. (félre ne értsen senki!! hetero vagyok!! ) eltudnék vele lenni. aki meg olyan hülye hogy szétveri baseball ütővel a termet meg stb.... az vessen magára..
  • ldavid #23
    Egyébként tényleg érdekes, állandón a Rockstar-t perelik pedig nem csak ők csinálnak durva (?) játékokat.
  • animatrix #22
    ez a játék a képek és az olvasottak után kurva jó!!!!!!Nekem bejön az egész biztos megszerzem
  • Hoz_Hun #21
    Na ezek után nem is kell PC-n.
  • King of Roads #20
    hajrá ROCKSTAR!! aztán nyomjátok majd a GTA4-et is kifelé tépjék csak a hajukat!!!
  • Petys #19
    Egyetértek!!! TILTSÁK BE!!! HETERO JELENETEKE BELE!!! :D
    A buzis jelenetektől kifordul a gyomrom, és remélem minden más normális embertársamnak, ha még vannak ilyenek... :(
    Remélem betiltják, a másságot ne hirdessék nekem játékokban!!!
    (még jó, h nincs PS2-m :D)
  • JimKirk #18
    smacilaci
  • Zenty #17
    Hát ez téleg pfuj....
    TILTSÁK CSAK BE EZÉRT :D

    Sex lehe tbenne nah de ne buzulás vazzeg..