Gyurkity Péter

A PS3 is túl­me­le­ge­dés­sel küzd?

A szeptemberi Tokyo Games Show alatt a kiállított konzolok többször újraindultak, ám ezt a lezárt burkolattal indokolják. Mások halk működésről és jókora súlyról számolnak be.

A Washington Post tudósítása szerint egyes elemzők nem mulasztották el megjegyezni a szeptemberben megrendezett Tokyo Games Show után, hogy a kiállításon bemutatott PlayStation 3 konzolok egyértelműen túlmelegedés jeleit mutatták, és több alkalommal újra kellett indítani őket, miután lefagytak. Többen máris arra gondoltak, hogy a laptopakkumulátorok kapcsán felmerült súlyos problémák ismétlődnek meg, ám ezúttal valószínűleg jóval egyszerűbb ok miatt jelentkeztek a gondok.

A Sony ugyanis szinte teljesen lezárt burkolattal szállította le a konzol első példányait, hogy a kiállításon még véletlenül se kukkantsanak a készülékek belsejébe a kíváncsi látogatók. Ez természetesen megakadályozta a felgyülemlett hő eltávozását, így könnyen túlmelegedést okozhatott, ami azután a gépek többszöri fagyásához vezetett. Éppen ezért a kiállításon történt incidensekből nem lehet súlyos következtetést levonni, annál is inkább, mert más források - közvetlen tapasztalatok alapján - másként nyilatkoztak a gépről.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A brit PS3M magazin munkatársai például kipróbálhatták a konzolt, amelyet a már fényképekről is jól ismert burkolattal kaptak meg. Ők több órányi játék és vizsgálódás után arról számoltak be, hogy a PlayStation 3 igen halk, ám meglehetősen súlyos, nehéz készülék, amire nyilvánvalóan a méretes, ventilátor nélküli hűtés, valamint a szintén nem kispályás belső tápegység a magyarázat. Ez a változat már nem volt lezárva, így a hő minden akadály nélkül távozhatott a konzol belsejéből, nem is fordult elő a tokiói esethez hasonló probléma.

Természetesen egyik változatot sem lehet véglegesnek tekinteni, hiszen prototípusokról van szó. Nem sok idő van azonban hátra a rajtig, hiszen bár Európában csak márciusban várható a megjelenés, az USA-ban és Japánban erre már novemberben sor kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xardas231 #59
    ja én ugy zom h inden harmadik x360 megsült itthon idén nyáron:P
  • xardas231 #58
    mindhárom pixel hibás volt
  • xardas231 #57
    Tom itt nem érdekes te haverom vett 3 PSP-t is...
  • mcfly84 #56
    Nos....valóban van némi igazság abban amit mondasz. Nekem a júliusi kánikulában a 40+ fokos tetőtérben sem fagyott a 360. :D Pedig gyári hűtéssel nyomulok. Na jó töredelmesen bevallom volt rá precedens, hogy elment a hang...pár másodpercre rá ki írta az X, hogy koszos a lemez és nem tudja olvasni megoldás: lemez ki, megtöröl, vissza és PGR3 online játszma folytat másnap délig. :D. Magam vettem a konzolt és nem bántam meg. Ha lesz ps3 azt is veszek. Feltéve ha lesz a játékkínálatában nekem szimpatikus gém.
  • Ma2ska #55
    A sony kezdő kinálata bezzeg jobb szokott lenni. Emlékezzünk a ps2 re, első évében a Dreamcast játékok széjjelalázták látványban, és tartalomban egyaránt az összeset.
  • cateran #54
    Hat nem az alap, az igaz:) Annal nagyobb szegyen a Sonynak:P Az en haverom pedig pont olyat vett ami nem melegszik (szolj hozza,mik vannak?!:)) es csak biztonsagi okokbol kert meg engem,hogy szerezzek egy olyan intercoolert neki (asszem 15 font volt tokkal-vonoval)!
    Az Xbox 360 grafikaja es jatekkinalata? Maximalisan egyetertek veled!En sem doltem el tole,legalabbis attol amiket(eloben!) lattam:)
  • Neurotoxin #53
    Király a távirányító. Legutóbb a '90es évek elején tervezett "ilyet" a Sony:D Retro!Jobban bírom az ilyet, mint pl azokat a lekerekített szappantartókat, amiket adnak manapság a DVD lejátszókhoz...
  • Sanyix #52
    "Az hogy az x360 tulajok nagyrésze nem vett észre a melegedésből semmit az azért nevetséges kijelentés mert akkor miért adtak ki a gépe megjelenése után hivatalos vízhűtést a géphez?:))))))"

    Őőő talán azért amiért a pc-kbe is kerül vízhűtés? Nevezetesen azért, hogy halkabb legyen? :) merthogy a vízhűtés "kicsit" csöndesebb mint a léghűtés.
  • dez #51
    Főleg a cím.
  • dez #50
    Ejj, ejj, újabb bulvárcikk. :( Közben az utolsó előtti bekezdésből kiderül, hogy nincs is semmi probléma.

    Meg az is "kiderül", hogy nem kispályás akkumulátor van a PS3-ban. :P

    "Többen máris arra gondoltak, hogy a laptopakkumulátorok kapcsán felmerült súlyos problémák ismétlődnek meg"

    Biztos az a belső akkumulátor!!