Berta Sándor

Counter Strike iráni módra

A népszerű játékban ezúttal nem terroristákat kell legyőznünk vagy bombákat hatástalanítanunk, hanem a fő ellenség szerepét az Egyesült Államok és az amerikai létesítmények jelentik.

Az egyik célpont egy amerikai tankhajó, amit mindenképpen fel kell robbantanunk. A játékban az a feladatunk, hogy két bombát kell elhelyeznünk a tanker testén és úgy kell elsüllyesztenünk, hogy a Hormuzi-szorosban merüljön a tenger fenekére, így gátolva meg a további hajózást, ezáltal pedig a tengeri olajszállítást. Amennyiben a támadás sikeres, megbéníthatjuk a világ olajellátásának jelentős részét. A programra jellemző, hogy az a Counter Strike módosított helyi változata, és az iráni állam támogatásával készült. Vagyis mintha Irán ezzel is jelezni akarná, hogy a saját programját fordítja az Egyesült Államok és szövetségesei ellen.


Ötlet terroristáknak: a Hormuzi-szoros lezárása a benzinárak elszabadulását okozná

Szakemberek a program kifejlesztésében, bejelentésében és piacra dobásában Ali Khomenei ajatollahnak, a legfőbb iráni vallási és politikai vezetőnek júliusban tett nyilatkozatát látják virtuálisan megvalósulni. A politikus nyáron ugyanis kijelentette, hogy amennyiben az Egyesült Államok megtámadja Iránt, úgy az egész Perzsa-öbölben megbénulhat az olajszállítás. A Hormuzi-szoros a Perzsa-öblöt köti össze az Ománi öböllel az Arab-tengerrel és az Indiai-óceánnal. Ezen a szoroson keresztül bonyolítják Irán, Irak, Bahrein, Kuvait és az Egyesült Arab Emirátusok olajkikötőinek teljes forgalmát, valamint a szaúd-arábiai tengeri forgalom jelentős részét.

"Világosan megmutatjuk az embereknek, hogy pontosan hol kell a bombákat elhelyezniük ahhoz, hogy a tankhajó biztosan a szorosban robbanjon fel és ezáltal elrontsuk az amerikaiak tervét" - nyilatkozta Ahmadreza Nouri, a játék grafikájáért felelős 27 éves programozó. A program hozzájárulhat ahhoz, hogy az elmúlt hetekben ismét kiújuló amerikai-iráni vita újra fellángoljon és élesebbé váljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SHARK13 #80
    Ezt az iszlámista propaganda CS-t le lehet tölteni valahonnan???
  • fade2black #79
    ,hogy csak MOL finomíthat MOon olajat? Más bese hozhat? vámmal sujtják? vagymi?

    mol monopolium megszünt 1993
  • fade2black #78
    Elmondom mégegyszer lassabban, hogy megértsd:
    Elkövettem azt a hibát, hogy válaszoltam a szadeszezésre. Hiba volt megvan annak is a topicja ott kell.
    És vkinek kell olyan oksnak elnnie, hogy lezárj az offot és nemválaszol. Megtettem.

    Tudod nemillik mást leköcsögözni, mert nemakarja szétoffolni a topicot. Meg másért sem. ha ezt nemtdod feldolgozni, sorry....
  • Dragonlords #77
    Ez letölthető ^^?
  • Morden23 #76
    Ez az 1.6-os CSÉ.
  • animatrix #75
    Nekem soha se tetszett a CS!Én Cod2-s vok de ez a progi eléggé jól nézki!
  • Saskatlan #74
    A HATALOM ÁTMENTÉS kifejezést ismered?
    Ha olyan drága lesz már az olaj, hogy az Usa szarba kerül, áttérnek valami másra (pl.:biodízel...) és kész.
  • Morden23 #73
    A tőkevisszaforgatás még ráadásul elég jól működik a MOL-nál, működtetnek olyan ágazatokat, amik gyakorlatilag még a szaldót sem érik el, és szinte csak azért nem szüntetik meg őket, mert ezzel lapátra tennének egy rakat embert (na meg persze vezetősgi illetőleg magasabb beosztású arcokat is). Ilyen például a földgázkitermelés.
  • Komolytalan #72
    Ezt nem teljesen vágom. Az állam már b.sztatta a molt, matávot is elég rendesen, mégse borult a bili. MOLlal szemben is volt 250-es határ, amit tilos volt átlépnie, mert akkor az államnak kellett volna csökkentenie a jövedéki adót, ami magávan vonzott volna egy atom, vagy inkább APEH csapássat a MOL fejére. A matáv is elég sokáig kénytelen volt a 150ft/éjszaka konstrukciót fenntartani, mivel állam belóbált neki mikor meg akarta szüntetni.
    Nyilván nem annyira csesztették hogy elhúzzanak innen, de azért egy olyan multi mint mol/matáv elég könnyen rávehető hogy a közteherviselésből méltóztasson kivenni a részét, és ne 100%-ban lopja külföldre amit kisajtolt a népből, csak mondjuk az 50%-ben.
  • Morden23 #71
    ...oda, hogy borul a bili, ha az állam basztatni kezdi a MOL-t.
    A helyzet az, hogy a benzinár-emelkedés nem a MOL következetes geciségéből ered.
    A magyar autósok nem a MOL miatt szopnak, hanem a globális recesszió miatt. A MOl haszna maradt, amennyi maradt.