Demkó Zsolt

Nyár végén jön a frissitett Counter-Strike

A Valve Software az idei E3-on jelentette be, hogy a Counter-Strike 2 része előtt, a Half-Life 2 megjelenésekor meg fog jelenni egy frissített Counter-Strike. Most a fejlesztők újabb információkat szellőztettek meg a programról.

A frissítés azt takarja, hogy a CS-ot egy az egyben átportolják a HL2 motorjára. Ez annyit jelent, hogy a játékmenet gyökeresen nem fog megváltozni, de a látvány ütőképes lesz. A látszólagos dolgok mellett a fizikai motort említeném meg, mert ennek köszönhetően új lehetőségek kerülnek majd a felszínre. Érdemes megnézni a tegnap megjelent videót, amely a német PC.Games-ben jelent meg.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A videó elején a de_Italy-t nézhetjük meg az új motorral. A kis piactéren az asztalról leverhetjük a gyümölcsöket, a ládákat. A pálya felépítése alapjaiban nem változik, "csak" minden sokkal szebb és interaktívabb lesz. A videón még rápillanthatunk a de_Dust, de_Cbble és a de_Havana pályákra is. Az eddig csak díszként szolgáló lámpáknak most már jelentőségük is lesz, ugyanis a karakterek árnyékai valós időben lesznek kiszámolva. Ez nagy előnyt jelent majd annak, aki a leghamarabb ki tudja majd használni, például egy ajtón kilépve - ha mögöttünk fényforrás van - akkor az árnyékunk előbb ér ki mint mi. Így nem valószínű, hogy meglepetést tudunk majd okozni egy kiugrással.

Érdemes nézni a tereptárgyakat, fákat és villanypóznákat is, amik remélhetőleg ledönthetőek lesznek. Az Italy bebútorozott szóbái átrendezhetőek lesznek. Élethűbb gránáteffektekre is számíthatunk, szétrobbanthatóak lesznek akár a fedezéknek használt kisebb pályaelemek is. A lökéshullám a játékosokat pár méterrel arrébb is lökheti, akár a fegyvereket is elejthetik. Ez megemeli a gránát jelentőségét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Azért megemlíteném azokat a dolgokat is amik nekem nem annyira tetszettek. Mint tudjuk leghamarabb augusztusban érkezhet meg a játék, biztos sokat javítanak még, de: az egységek mozgás elég érdekes. A mostani 1.6-ban sokkal életszerűbben mozognak az emberek - lehet hogy lopakodási elem, de sokáig halandó ember nem tud ilyen gübbetten járni, belefájdult a derekam a látványba. :)

A videó riportokat is tartalmaz. Az egyik Erik Johnson-al, a Valve Program Manager-ével, a másik Jess Clife-el készült. Nagyon sok érdekes dolog hangzik el, a leglényegesebbet ki is emelném: Erik azt nyilatkozta, hogy ezt a CS verziót ingyenesen töltheti le az, aki megvásárolja a HL2-t! Az E3-kor még arról volt szó, hogy csak pénzért lehet majd megvásárolni vagy a Steam-en keresztül letölteni. Ha nem téves az információ, akkor ez nagyon jó hír.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Pár hete az is felmerült, hogy a CS frissített verziója a HL2 multiplayer része lesz, úgy tűnik ez nem lehetetlen. Jess Cliffe azt nyilatkozta, hogy 10-szer nagyobb pályákat lehet majd készíteni az új CS-ba, óriási külterületeket, erdős terepet és városi pályákat is. Járművek viszont ebben a verzióban (hivatalosan) nem lesznek. A tereptárgyak alkalmasak lesznek arra, hogy barrikádot építsünk az ellenségnek. (Lásd: Italy részlet) A videó végén még elhangzik egy lényeges információ: "Summer.". Remélhetőleg még ezen a nyáron megjelenik valami végre a Valve háza tájáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • N.E.O.!!! #27
    ja... havi 10 ezerért...
  • Wing Rockling #26
    Nekem csak akkor lenne a Neten játszás az erősségem ha ADSL-em lenne.
  • Wing Rockling #25
    Múltkor feltettem megint a régi HL-t, és kedvem támadt végigvinni mert unatkoztam. Ahoz képest, hogy majd 5 éve még kezdő koromban 1 hetet szarakodtam vele, most végigjátszottam egy délután alatt.
  • droland #24
    "a videót nem lehet leszedni mozillával. ( firefox) juj dejó mod használnom kell azt a bugos IE-t.
    csak ennyit akartam."

    Mozilla egy 100%-os hibátlan bugmentes program...vannak még naív emberek...

    Mellesleg flashget...
  • N.E.O.!!! #23
    Már minden játékot a HL2 motorjára ki akar adni a Valve? Először a sima HL-t, aztán meg ezt. Én akkor sem fogom letölteni/megszerezni az említett játékokat, mert nekem a HL2 kell. De ahelyett, hogy azon dolgoznának inkább kiadják ezeket a régi szarokat új köntösben. (Minden HL és CS rajongótól elnézést kérek, amennyiben mélyen belegázoltam a leki világába, de az interneten való játsszás nem az én erősségem)
  • M@TriX #22
    hát mivel elég bazi nagy a CS rajongó tábora így szerintem nem lehetetlen de majd meglátjuk. :)
    vagy így vagy úgy, de a HL2 megjelenésekor megjelenik.
  • mireez #21
    már aki:D
  • Wing Rockling #20
    IE-vel én még bejelentkezni se tudok.
  • SuperCow #19
    a videót nem lehet leszedni mozillával. ( firefox) juj dejó mod használnom kell azt a bugos IE-t.
    csak ennyit akartam.
  • nemcsakfeel #18
    na nehogy már ez legyen a hl2 sima multiplayere is ! hát az nem lenne annyira baró.
    a hl1 nek is az MP je néha élvezhetőbb ( kis játékos létszám esetén ) mint a CS .. Meg a HL és CS között nem túl sok hasonlóság van. Az egyedüli szinte a graf motor. Nem kéne egybevonni