Gyurkity Péter

Létszámrekordott döntött a Counter-Strike

Az igencsak koros játék a pandémia alatt látott csúcsot is megdöntötte, a jövő szépen fest.

Annak idején, immár több, mint 10 évvel ezelőtt jeleztük előre, hogy már készülőben volt a Counter-Strike: Global Offensive, amely a sorozat legújabb tagjaként futott be, durván egy évvel később. Azóta ugyan meglehetősen sok változást láthattunk ezen a területen, azonban a játékot nem hagyták el, így fordulhatott elő, hogy most újabb létszámrekordot sikerült beállítani.

A Steam adatbázisának napi összefoglalójában, egészen pontosan annak február 11-i változatában, már ez az alkotás végzett az első helyen, mégpedig egészen kiemelkedő, 1,3 millió fő feletti eredménnyel. Ezzel nagyjából 11 ezer fővel sikerült meghaladni a korábban, még 2022 áprilisában felállított rekordot, ami már önmagában jelentős fejlemény. Tekintettel azonban arra, hogy ez utóbbi még a pandémia miatt az otthonokba szoruló tömegek kikapcsolódási vágyának következménye volt, a most látott új rekord még jobb színben tünteti fel az alkotást, amely a jelek szerint 11 év után is megfelelő ezen tömegek igényeinek kielégítésére.

Felmerül a kérdés, hogy miként lehet ennyire sikeres a több, mint egy teljes évtizeddel piacra dobott játék? A válasz kissé összetett, hiszen egyrészt egy, a mai napig szórakoztatónak bizonyuló fejlesztésről van szó, másrészt pedig ennek hardveres igénye kellően alacsony ahhoz, hogy még a vékonyabb pénztárcával rendelkező felhasználók is kényelmesen futtassák azt, nem beszélve arról, hogy a Valve az ingyenes jellegre történő 2016-os átállást követően sem hagyta el a nevet, időről-időre frissítéseket téve elérhetővé.

A cég másik hasonló címe a Team Fortress 2, amely néhány éves szünetet követően hamarosan szintén megkapja első nagyobb frissítését, nyilván a rajongók nagy örömére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dodo55 #1
    "amely a jelek szerint 11 év után is megfelelő"
    Van az 23 is... Az alapok már akkor megvoltak.