Spencer

Újra ölt a Counterstrike?

Április 26-án újabb szörnyűségnek lehetett szemtanúja a közvélemény: egy 19 éves német fiatalember automata fegyverekkel felszerelkezve, kommandósnak öltözve behatolt egykori iskolájába és végzett 13 tanárával, 2 diáktársával, egy intézkedő rendőrrel, és önmagával.

Robert Steinhauser
A tragédia után a sajtóban azonnal megindultak a találgatások, hogy vajon mi állhatott a fiatalember tette mögött. Robert Steinhauser rossztanuló volt. Több tantárgyból megbukott, évet ismételt, majd kitiltották az iskolából. A türingiai szabályok szerint az a diák, aki nem tesz érettségit iskolázatlannak minősül, mert az alsóbb iskolai tanulmányait sem ismerik el. Robert Steinhauser szülei nem tudtak a dologról, valószínűleg nem merte megmondani, végül ez a számára feldolgozhatatlannak vélt állapot késztethette a fiatalembert szörnyű tettének elkövetésére: bosszút állt a tanárain.
Counterstrike: több, mint
virtuális erőszak?
Az egykori osztálytársak beszámolói szerint Steinhauser magába forduló, zárkózott, társaságot feltűnően kerülő személyiség volt, rajongott a fegyverekért és a számítógépért. Kedvelte a háborús mozikat, szívta magába a háborút éltető, idealizáló történeteket. A Der Spiegel magazin azonban egyéb körülményeket is kiderített: Robert Steinhauser fanatikus Half Life: Counterstrike játékos volt. Órákat töltött naponta a játékkal, egy olyan virtuális világban, melyben az egyetlen cél a túlélés - gyilkolás, öldöklés árán. A Counterstrike-ban a játékos karaktere egy 3D virtuális világban maszkkal az arcán jelenik meg, kommandós katonának öltözve.

Steinhauser szintén kommandósnak öltözött: a tette reggelén fekete maszkot, és sötét színű ninja ruhát vitt magával, amelyet az iskola mosdójában vett fel.

Tavaly beszámoltunk egy hasonló távol-keleti esetről is. Akkor egy dühös Counterstrike játékos döfött kést játékostársának hátába, mert az egy meccs során virtuálisan "megölte".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #85
    Ja, nem a kommandósok a hibásak, akik a valóságban is ölnek, neeeem, nem őket utánozta a srác :)

    a büdös counterstrike odaadta a gyereknek a pisztolyt, a ninjaruhát, és elküldte öldökölni.
  • Don Vito #84
    Az télleg gáz hogy a cs-t okolják, mert ez csak egy játékos volt a sok közül. miért nem kenték rá egyből a német fegyvertartási törvényre? hisz a srác még eléggé fiatal volt, és tuti hogy ha szigorúbb, vagy alaposabb a pszichológiai vizsgálat. akkor már ott kiderült volna hogy a srác lobos egy kicsit.
    Vazze ezek a némez fiatalok idióták. nézzétek meg csak a német viva műsorát.
  • Ron Ragm #83
    Milyen érdekes hogy Japánban, ahol a meztelenséget és az erőszakot is csak félvállról veszik, kevesebb az ilyen eset és a nemi erőszak...
    Éljen USA :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • dookey #75
    A másik ami eszembe jutott, hogy hogyan is fogot meg egy kis doboz egy fegyvert?? Merthogy nem a CS ölt, hanem egy elmebeteg. Egy doboz, vagy egy cd még ha eredeti cdkeye van se tud felemelni egy fegyvert, és nem is hiszem hogy akarná... Ugyhogy a kedves cikkíró elgondolkozhatna kicsit a címeken, és lehetne egy kis fogalma arról a játékról amiről ír.
  • Rincewind #71
    Akkor jó lenne, ha mielőbb orvoshoz fordulnál, mert valami már nem teljesen működik rendben nálad! :/
  • Rincewind #69
    Szívemből szóltál. Arról nem is beszélve, hogy a srác. már eleve fegyver és háború mániás volt. És nem a CS tette ezzé, hanem ez szerettette meg vele a CS-t. Nagyon nem ugyanaz.
    Fene enné meg az ilyen köcsög, buzi, szenzációhajhász újságírókat!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • dookey #68
    De ha má itt tartunk akkor ne álljunk meg ennyinél. Mert mehetünk tovább is. Akkor kezdjül el okolni a stratégiai társasjátékokat, mondjuk hogy Hitler azon gyakorolta a világuralomratörést. Ez az egész baromság. Egy elmebeteg lemészárolt csomó embert. Sajnos megtörtént. Nem lehet mit tenni, de erőssen kétlem, hogy az ilyen FPS-ek fokoznák az agresszivitást. Sok ember (pl én is) épp ezen , és más játékokon vezeti le a feszültséget.
  • EqUiNooX #64
    Elmész egy lőszakkörbe, táborba, tanfolyamnak, nemtom hogy hivják ezeket. Ott ha figyelsz, megtanulhatod a fegyvert annyira kezelni, hogy ha legközelebb "találkozol" eggyel, akko tudni fogod is használni. A gyerek nem hirtelen felindulásbol ment és lőtte halomra a diákokat. Beszerezte a fegyvereket, szerzett kommandós "ninja" cuccokat, és valami terv alapján mehetett, nem csak előre és bumm-bumm. Erre utalhat az is, hogy csak tanárokat lőtt többnyire, nem pedig aki élt és mozgott az első teremben. Naszoval a gyerek tuti hogy rákészült, akkor pedig volt ideje tanulmányozni a dolgokat. A technikai fejlődésnek hála van annyi csatorna, tele filmmel, terroristákrol szolo dokum.filmekkel, tuszdrámákkal, hogy bőven volt lehetősége ezekből tanulni. Árulja már el valaki, hogy a CSből mit tanult, amit más játékokbol nem tanulhatott eddig meg? Sok embernek és nekem az b..a a csőröm, hogy megint a CSre fogták az egészet, meg a számitogépes játékokra.. Ő csak EGY felhasználó volt az összes közül, aki CSzett nap mint nap. De várjunk csak.. Lehet hogy szerette a TEJ-et, mint tápláló italt. Hajjaj. Ha jol emléxem az amerikai gyerek is ivott tejet rendszeresen.. Na tessék, tuti hogy a TEJ a hibás... na ugye, nincs értelme általánositani vagy balekot keresni..

    Azzal nem értek egyet, hogy fokozzák az agresszivitást a játékok. Pont hogy ellenkezőleg, a napközben felgyülemlett dühöt, feszültséget, ellentéteket lehet feldolgozni ugy, hogy mindezt kiadjuk magunkbol. Van aki 10percig káromkodik és megnyugszik abban a pillanatban (én legalábbis), van aki inkább szétver valamit, van aki elkezdi a falat csapkodni, rugdosni, és van, aki leül jáccani valami hentelős játékkal, és addig lövi halomra az ellenséget, amig elégtételt nem érez.. De ez lehet akár egy kocsmai mortalkombat játékgép, vagy akár egy flipper is.. Valszinű hogy nagyobb százalékben az fps-re bizzák magukat az emberek.

    Azzal viszont egyetértek, hogy igenis, mindenkinek adni kell egy ujabb esélyt ilyen helyzetekben. Ezt nem kell nagyon magyarázni, mindenkinek joga van hozzá, hogy megmutassa, mit is tud, és mire képes. Adni kell nekik lehetőséget, legyen az érettségi, vizsgák, vagy akár szinpadi fellépés, bármi. A bizonyitási kényszer, ami magunk és mások iránt hajtja az embert, ilyen dolgokhoz vezethet. Mert lehet hogy önmagának még meg is magyarázza az ember, de a szülőket, akik elvárják kötelező jelleggel mindezt, már nehezebb megoldani..

    ui: mindez csak egy hajnali eszmefuttatás volt, és mint az előbb, most is azt mondom, a játéknak minimális köze lehetett az egészhez, ellenben a környezetével, család, barátok, rokonok, akik előtt felnőtt, és nem vették észre ezt az elfojtott aggressziót.

    ui: A CSből hogy lehet megtanulni profi modon ölni? Mert még a SoF 1-2ből azt mondom oké, ott van egy jopár találati pont, de a CSnél azért ez lényegesen kevesebb. Ha a tuszt leszeded, az minusz pénz, az sem tul praktikus :]] Ezt a "gimis lányokat lehet benne öldösni" dolgot, meg majd magyarázza el valaki, mert az nekem magas.. Na további jonapot!
  • braindance #61
    És a Sim. gyilkosai is akciójátékokon nőttek fel?
  • TheZsenyka #60
    Szerintem nem halt meg - vélhetően még az öngyilkosság előtt elmentette az állást és majd később (ha már nem keresik) visszatölti.