Dojcsák Dániel

Ugrott a 160 000 dolláros Counter Strike-verseny

Technikai problémákra hivatkozva a szervező Cyber X Games felfüggesztette a korábban meghirdetett 160 000 dolláros összdíjazású BYOC Counter Strike versenyét. A Valve cáfolja, hogy a Steam problémái miatt kellett leállítani a projektet.

A játékosok ugyan még gyakorolnak, de az eddigi egyik legnagyobb díjért folyó harc elmarad. Az egész múlt hét csütörtökön kezdődött, mikor a világ minden tájáról érkezett több száz CS játékos megszállta Las Vegast, hogy teljesítse a Cyber X Games BYOC, azaz Hozd Magaddal a Saját Számítógépedet típusú versenyét. Az eredeti tervek szerint "double elimination" módban mérték volna össze ötös csapatok a tudásukat, ahol a fődíj 100 000 dollár lett volna, a második csapat 25, a harmadik pedig 10 ezret vihetett volna haza dollárban. Az egyéb ajándékokkal együtt 159 000 dollár talált volna gazdára.

A problémák viszont már a gépek összeraktása előtt elkezdődtek. Állítólag már az összeszerelésnél, kábelezésnél bajok voltak, ezután csak rosszabb lett a helyzet. Csütörtök estére a Valve Steam hálózati szolgáltatása leállt, mivel valakik DoS támadást indítottak ellene. Igazából hozzájárulhatott az is, hogy a Valve éppen előző este adott ki egy javítócsomagot, melyet mindenkinek le kellett töltenie, és ez leterhelte a rendszereiket.

Az eredmény a technikai fiaskók után, három lejátszott parti az első napon. Majd miután szombaton újraszerelték az egész helyihálót, rájöttek, hogy a Steam problémái miatt képtelenség akár a helyi tournament szerverekhez is csatlakozni.

Így a várva várt verseny 50 játék után kudarcba fulladt és a nagy díjakat kisebb 10 és 2 ezer dolláros mini versenyre változtatták. A hoppon maradt európai csapatok útiköltségét megtérítette a rendezőség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lolSL #14
    :(
  • shady23 #13
    sziasztok! ha valaki tudna nekem segiteni, hogy a counter strike deleted scenesben hogyan lehet multiplayer lan-t játszani, akkor legyen szives elmondani!!! e-mail cimem: [email protected]
    KÖSZÖNÖM!!!
  • Rincewind #10
    Ha ezt tudom előre, akkor elmegyek. :D
  • [NST]Cifu #7
    Mondjuk ebben van valami. Mintha ez a két map már a Béta 6.5-ben is benne lett volna (én akkor kezdtem még CS-zni).
  • [NST]Cifu #4
    LoL. Hát igen, a STEAM sajnos a nagy "mi lett volna ha" eset tipikus példája...
    Kedvenc bughalmazunk mindenesetre megint alkotott. Mondjuk ha lett volna egy kis eszük a szervezőknek, alapból a CS 1.5-el csinálják a bajnokságot, és kész. A megy tökéletesen, a CS 1.6 meg nem :)
  • Lacc #3
    Hát ez egy röhej. Ez a valve kezd elkanászosodni... Elöször nem adják ki a HL2-t és átvernek mindenkit, aztán jön ez a steam meg az amatőrködésük...
  • Runo #2
    Még jó ,hogy nem mentem ki :)