Specker Balázs

Nintendo: megvan a legmenőbb nagyi?

A New York-i Rockefeller Plazaban az újdonságokra fogékony nagyszülők számára rendeztek videojáték-versenyt.

Az ohiói Barbara St. Hilaire-t tüntették ki az Idei év legmenőbb Nintendo-nagyija címmel, miután megnyerte a nagyszülők napja alkalmából megrendezett tornát. A 70 éves hölgy a Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day című játékban mérte össze tudását idősebb vetélytársaival. Az ilyen agytornára serkentő programok mostanság egyre népszerűbbek az amerikai nyugdíjasok körében. "Nem hiszem el, győztem! Nem hittem volna, hogy ennyire jó vagyok. 13 unokámmal játszom - mind vérbeli játékos. Óriási élmény!" - lelkendezett a veterán konzolos az All Headline News oldalán, aki 1975 óta megszállottja a videojátékoknak.


St. Hilaire nyereménye két Nintendo DS Lite gép és tíz DS játék volt. A verseny során számos szórakoztató megmérettetésen estek át a versenyzők, melyek között olvasási, számolási, matematikai, illetve a memória tesztek szerepeltek. A Nintendo úgy véli, a játék segíthet mindenkin, aki karban kívánja tartani szürkeállományát. A Brain Age egyike azoknak a Nintendo játékoknak, melyekkel a cég megpróbálja kiszélesíteni játékosbázisát.

A saját bloggal is bíró nagymama, aki az elmúlt 30 évben igencsak kitanulta a "szakmát", leginkább a szerepjátékokat részesíti előnyben, és köztudottan gyenge a virtuális sportokban. Állítása szerint átlagosan napi 10 órát hódol szenvedélyének, és ezzel még 23 éves Timothy unokáját is lekörözi; bőséges konzolarzenálját pedig irigykedve bámulná a legtöbb tizenéves kissrác - írja a CNet.

"Én így kapcsolódom ki. Nem bántok senkit sem azzal, hogy káromkodók a tévé előtt" - kommentálta játékstílusát az idős asszony, aki éppen napokban vitte végig a Dead Rising és a Resident Evil zombi-ölős darabokat. Ezek után jogos lehet a kérdés, hogy vasárnapi ebédek alkalmával vajon milyen pitével örvendezteti meg családtagjait az idős hölgy - persze ha egyáltalán van ideje ilyesmivel foglalkozni két mészárlás között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #25
    Ez komolyan mondom beszarás.
  • Morden23 #24
    Az sem semmi,de ennél biztosan nem durvább.

    Egy pixeltömegből álló elflányra rejszolni... na erre mondom, hogy "shoot on sight"
  • Tinman #23
    Spectrumon tolhatta...
  • John Wayne #22
    "1975 óta megszállottja a videojátékoknak"?
    Akkor itt még TVje se volt mindkinek. (Igaz ma sincs, pl. nekem se, de ez más kérdés:) )
    Ott már videojátékok voltak?
  • Tinman #21
    És akik anime rajzfilmre rántanak rá? Semmivel sem jobbak. Mondtam én neked, hogy rendesen rohad a társadalom ;-) Úgy fest szériából már minden ~3. gyerek félbemaradt lesz :-D
  • Rómeomaci #20
    Majdnem megfulladtam.Annyit röhögtem. Köszönöm. Még nem volt ilyen boldog 5 percem!
  • Morden23 #19
    Na basszus. Most aztán leültem.

    Ennek az embernek véglegesen tönkrement az élete. Akik ismerik, azóta rajta röhögnek.

    Sajnálom, hogy nem ismerem.

    Ezennel megleltem az emberiség legalját :D
  • Anubys #18
    A képet elnézve elég mocskos körme van a nagyinak... :)
  • neevous #17
    A videókat nézve elég mocskos szája van a nagyinak:D
  • PíszLávJuniti #16
    :DDDDDDDDDDDDDDDD