SG.hu

75 ezer forint lesz a magyar Xbox

A Microsoft bejelentette, hogy 2006. november 3-ától Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is kapható lesz az újgenerációs konzol.

A közlemény a lipcsei Games Convention sajtókonferenciáján látott napvilágot. A megjelenések dátumaival együtt, a Microsoft a magyarországi piacon várható árakat is közzétette, mely szerint az alap rendszer ára 74 999 Ft lesz, a kiegészítőkkel ellátott pedig 99 999 Ft. A közlemény szerint kezdetben a "Project Gotham Racing 3" (Bizarre Creations/Microsoft Game Studios), a "Kameo" (Rare/MGS) és a "Perfect Dark Zero" (Rare/MGS) lesz megvásárolható. Később jön a "Gears of War" (Epic Games/MGS), a "Crackdown" (Real Time Worlds/MGS), a "Viva Pinata" (Rare/MGS) és a "Forza 2" (MGS), melyek megjelenése néhány héttel később várható. A játékosok ezzel egy időben további kiegészítőkhöz - Xbox360 vezeték nélküli kontroller, akkumulátortöltő csomag, Xbox 360 univerzális távirányító - is hozzájuthatnak.


"Nagy izgalommal tölt el mindannyiunkat, hogy Európa játékkedvelői még karácsony előtt hozzájuthatnak az Xbox 360-hoz. Reményeink szerint, addigra cégünk már 10 millió konzolt értékesített világszerte" - mondta Chris Lewis, az EMEA Home and Entertainment részlegének regionális alelnöke. "Olyan országok ezek, ahol a játék konzolok iránti kereslet ugrásszerűen növekszik. Azzal, hogy terjeszkedésünkkel Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot is elérjük, még sikeresebb üzleti hálózatot tudunk kiépíteni partnereinkkel, és még több játékoshoz juttathatjuk el a következő generációs játékokat, és az ezekkel járó szórakozás izgalmas élményét. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezen országok játékkedvelői az Xbox 360 által a lehető legkiemelkedőbb játék élménnyel gazdagodjanak. Ennek elérése érdekében a játékok helyi igényeknek megfelelő, széleskörű kínálatával, és a kiegészítők színes választékával jelenünk meg."

"Magyarországon is egyre erősebben hallatják a hangjukat azok, akik az Xbox 360-at követelik" - nyilatkozta a vállalat magyarországi szóvivője. "Országunkban nagyszámú és folyamatosan növekvő játékos közösségek vannak, akik éhezik az Xbox 360 által nyújtott következő generációs, high-def élményt. Párosítva mindezt remek játékokkal és izgalmas kiegészítőkkel, az Xbox 360 Karácsonykor nem csupán a régi játékosokat örvendezteti meg, de valószínűsíthetően új felhasználókat is magával ragadja majd könnyedsége, szórakoztató ereje és hihetetlen izgalma."

Az Xbox 360 2006-ban további országokban - Indiában, Brazíliában - is megjelenik, a jövő év végére pedig az Xbox 360 már közel 40 országban lesz hozzáférhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #62
    Hihi ... ugy adjak elo magukat, mintha "akik éhezik az Xbox 360 által nyújtott következő generációs, high-def élményt" mar nem jutottak volna reg masinahoz ennel joval olcsobb aron :)
    Nembeszelve az emlitette jatekokrol, amelyekkel megtisztelnek minket, hogy 'megjelentetik' nalunk :P
  • gery36 #61
    kövi generáció
  • csorfab #60
    Mi a halál az a nextgen??
  • arty #59
    a hddvd kezdeti ára a spekuláciok alapján 399 dollár ...

    ettől függetlenül most karácsonykor a 360ra lesz egy százas játékválaszték, ps3-ra.... izé... ps3 nem lesz europában (PAL) idén :)

    szevasz ... :(
  • Tinman #58
    Van már PS2-re, de sok köze nincs a PC-s verzióhoz.
  • entreri #57
    Na egy Heroes jó lenne konzolra. :)
  • Tinman #56
    Igazából arra próbáltam meg rávilágítani, hogy a Box még erre sem képes, amit a PS2/PS3 alapértelmezetten tud. Ez az akarom, vagy nem akarom kérdése... MS nem akarta /valamilyen okból/, hogy Box-os játékokat futasson a user az új nextgen gépen.

    Egyre több olyan PC-s guy van /főleg külföldön/, akik a PC-t már nem évente cserélik 1-2 játék miatt, hanem 3-4 évente, de mellette ott figyel egy konzol a nappaliban.
    A változatos játékélményhez nem elég ömagában a konzol... az arany középút szerintem egy konzol és egy középkategóriás PC.
    Ezerszer megesett velem is, hogy egyik héten még ICO-ztam, a másikon meg a Heroes éppen aktuális epizódját toltam, vagy FPS-t játszottam.
  • adam first #55
    Hát elég szomorú néz rá egy driver2-re vagy egy gt2-re sokkal de sokkal jobb play stationon.Ne akard már megmagyarázni hogy ps2-n szebb és jobb,elhiszem hogy jó az emuláció,de mivel play stationra írták először a játékot azon jobban is mutat,szebb efektek,az emuláció kicsit gázos ezért nem is szeretek ps1-es játékokat ps2-n játszani.Milyen változások,a pécésguyok maradnak a pécéjüknél.Attól még hogy az sg-n 1-2 hülyegyerek áttér a pc után a ps3-ra,attól még én azt a helyzetet nem nevezném változásnak.Ps3-at két db címért érdemes vennem mgs,gta.Engem ezekkel megtudnak venni.
  • Tinman #54
    "Az emuláció olyan is lesz."

    Senki nem tudja még, de te már tudod.


    Azért soroltam a PS3-as játékok közé, mert ha nem vennéd észre alapvető változások zajlanak, a játékosok egyre inkább észreveszik, hogy PC = lehúzás.
    Akinek eddig nem volt PS2/PSX-e az ha nemsokára vált majd, nem marad le semmiről, így a PS2 egyik húzócíméről a GoW 2-ről sem.

    Én éppen a Silent Hill 1-et tolom PS2-ön... nem tudom miről beszélsz, de nekem semmi gondom nincs vele.
  • adam first #53
    Az emuláció olyan is lesz.
    Most nyomok ps1-es gammákat ps2-n és utána kiprobálom eredeti ps1-re amire tervezték ég és föld.Már bocs textúrák minősége(romlás) stb.Amúgy te ps3-as gammának állítotad be a gowot,nem néztem félre semmit sem, nem tudom mire gondolhatsz amikor a ps3-as játékokhoz felsorolod.Olvass vissza.