62
  • Laza
    #62
    Hihi ... ugy adjak elo magukat, mintha "akik éhezik az Xbox 360 által nyújtott következő generációs, high-def élményt" mar nem jutottak volna reg masinahoz ennel joval olcsobb aron :)
    Nembeszelve az emlitette jatekokrol, amelyekkel megtisztelnek minket, hogy 'megjelentetik' nalunk :P
  • gery36
    #61
    kövi generáció
  • csorfab
    #60
    Mi a halál az a nextgen??
  • arty
    #59
    a hddvd kezdeti ára a spekuláciok alapján 399 dollár ...

    ettől függetlenül most karácsonykor a 360ra lesz egy százas játékválaszték, ps3-ra.... izé... ps3 nem lesz europában (PAL) idén :)

    szevasz ... :(
  • Tinman #58
    Van már PS2-re, de sok köze nincs a PC-s verzióhoz.
  • entreri
    #57
    Na egy Heroes jó lenne konzolra. :)
  • Tinman #56
    Igazából arra próbáltam meg rávilágítani, hogy a Box még erre sem képes, amit a PS2/PS3 alapértelmezetten tud. Ez az akarom, vagy nem akarom kérdése... MS nem akarta /valamilyen okból/, hogy Box-os játékokat futasson a user az új nextgen gépen.

    Egyre több olyan PC-s guy van /főleg külföldön/, akik a PC-t már nem évente cserélik 1-2 játék miatt, hanem 3-4 évente, de mellette ott figyel egy konzol a nappaliban.
    A változatos játékélményhez nem elég ömagában a konzol... az arany középút szerintem egy konzol és egy középkategóriás PC.
    Ezerszer megesett velem is, hogy egyik héten még ICO-ztam, a másikon meg a Heroes éppen aktuális epizódját toltam, vagy FPS-t játszottam.
  • adam first
    #55
    Hát elég szomorú néz rá egy driver2-re vagy egy gt2-re sokkal de sokkal jobb play stationon.Ne akard már megmagyarázni hogy ps2-n szebb és jobb,elhiszem hogy jó az emuláció,de mivel play stationra írták először a játékot azon jobban is mutat,szebb efektek,az emuláció kicsit gázos ezért nem is szeretek ps1-es játékokat ps2-n játszani.Milyen változások,a pécésguyok maradnak a pécéjüknél.Attól még hogy az sg-n 1-2 hülyegyerek áttér a pc után a ps3-ra,attól még én azt a helyzetet nem nevezném változásnak.Ps3-at két db címért érdemes vennem mgs,gta.Engem ezekkel megtudnak venni.
  • Tinman #54
    "Az emuláció olyan is lesz."

    Senki nem tudja még, de te már tudod.


    Azért soroltam a PS3-as játékok közé, mert ha nem vennéd észre alapvető változások zajlanak, a játékosok egyre inkább észreveszik, hogy PC = lehúzás.
    Akinek eddig nem volt PS2/PSX-e az ha nemsokára vált majd, nem marad le semmiről, így a PS2 egyik húzócíméről a GoW 2-ről sem.

    Én éppen a Silent Hill 1-et tolom PS2-ön... nem tudom miről beszélsz, de nekem semmi gondom nincs vele.
  • adam first
    #53
    Az emuláció olyan is lesz.
    Most nyomok ps1-es gammákat ps2-n és utána kiprobálom eredeti ps1-re amire tervezték ég és föld.Már bocs textúrák minősége(romlás) stb.Amúgy te ps3-as gammának állítotad be a gowot,nem néztem félre semmit sem, nem tudom mire gondolhatsz amikor a ps3-as játékokhoz felsorolod.Olvass vissza.
  • Tinman #52
    WOW! Nem mondod?!

    És akkó' mostan' majd nem is megy PS3-on?
    Jaaaaa, merhogy' a PS3 az compatible ám lefelé is
  • adam first
    #51
    God of War2 Ps2-re lesz.
  • Cat #50
    "a PS3 sokkal jobb lesz mint az X360 (2x nagyobb teljesítményben"

    Aha, mondja a sony. Az xbox 360 már egy éve kapható, a ps3 még sehol nincs. Most akkor miről is beszélünk?
  • AMD64
    #49
    Hát én abból indulok ki hogy 2-3 évig biztosan nem fogok válltani hdtv-re,és szerintem magyarországon nagyon sokan gondolják még igy.ezért számomra teljesen feleslegesnek tűnik hogy olyan meghajtóra költsem a pénzemet amit nem használok ki.
    Arról a mellékes tényről már nem is beszélek hogy kiváncsi vagyok milyen warez lesz PS3-ra a BR miatt.Mert szerintem semmilyen.Persze nagyon szívesen kiadok egy jó játékért pénzt hogy eredeti legyen,de ahoz előtte le kell tesztelni hogy egyáltalán megéri e.Mert jártam már úgy jól hogy a
    megvettem valamit eredetiben mert az jónak tűnt a game aztán megse fogott meg később és soha nem használtam.
  • Capra Ibex #48
    Tévedés. 267 játék van eddig a listán.
    Már csak 93 és új értelmet nyer az elnevezés! :D
  • 2504
    #47
    a PS3 sokkal jobb lesz mint az X360 (2x nagyobb teljesítményben!!!) .Személy szerint én a a PS3 veszem meg ,mert még ráadásul a PS2,(PS1) lemezekkel is kompatibilis leszÁ!AZ X360 cask 122 játékkal lesz kompatibilis az elődjénél!
  • Capra Ibex #46
    OK, de csak kép alapján nem lehet megítélni (és így elítélni sem kell) egy játékot.

    SotC: rumor-ból van rengeteg, pl, hogy az egyet átírják PS3ra és így lesz SotC hi-def
    Szó nem volt róla (nálam) = hivatalos vagy "megbízható" forrásból nem hangzott el.
    De én nagyon örülnék ha lenne kettő, mert nekem az egy az idei év legjobb játéka.

    Normális véleményt nem tudok mondani, mert nincs miről. Majd ha lesz kipróbálható PS3 akkor igen.

    p.s.: Viva Pinata-t nem kell bántani, az gyerekeknek és hallucinogén anyagokon élő felnőtteknek készült. :D
  • Tinman #45
    A képeket azért tettem be, hogy tisztán lássanak az emberek, hogy fent a cikkben, milyen játékokról volt szó.
    Akinek ez bejön az ezt veszi... nekem nagyon nem jön be 1 kivétellel.

    God of War 2 valóban nem nextgen, de szerinted az alant levő játkok közül, hány nevezhető nexgen-nek? Egy? ;-)

    Sotc: According to the latest rumor section in EGM (Electronic Gaming Monthly), they are reporting that Shadow of the Colossus 2 will be heading to the PlayStation 3 console. We all could have guessed this, but it's still quite interesting. We will have more information as it becomes available.

    Az, hogy szó sem volt róla az mióta egyenlő azzal, hogy te még nem hallottál róla.

    A véleményemet írtam le, azt, hogy én miért voksolok vásárlóként, egy még ki sem adott konzolra.

    Pont erről beszéltem... senki nem ír le normális véleményt, csak beszólogatni tud.
  • JackSparrow
    #44
    Elég drága de remélem megkapom karácsonyra!!
  • Ma2ska
    #43
    Föleg mert amellett hogy nagyok, valami mobilkamerás shot lehet némelyik.
  • Capra Ibex #42
    (Megkímélhettél volna minket ekkora képek belinkelésétől... különben sem /csak/ ettől lesz egy játék jó.) De, hogy ne csak kötözködjek (... ja de, mégis) :
    Resident Evil 5 lesz boxra is
    God of War 2 nem next gen
    SotC 2 (??).. ha ez Shadow of the Colossus 2 akart lenni akkor linket, mert az a csapat valóban PS3ra fejleszt majd, de szó sem volt folytatásról (bár akármi is lesz én nagyon várom)

    Egyébként még kurvára nincs értelme összehasonlítani semmit sem. Majd télen.
  • Sanyix
    #41
    Előbb utóbb... 5 év mondjuk. Az meg még nagyon messze van. Miért ne vele beszéljem meg, ha ő vetette fel, hogy dvd kapacitás kevés lesz? Ez egy fórum, erre való.
    Amúgy. Nem az számít hány fájl van a lemezen, hanem az, hogy azok mennyire vannak tömörítve. Lehet hogy csak be vannak pakolva egy konténerfájlba, de semmi tömörítés nincs ráengedve, és lehet hogy van rajta a tömörítés. Amúgy meg pont a poligonszámok számítanak a legkevésbé, mert egy 3d-s modellnek viszonylag kicsi a mérete, és jól tömöríthető. A textúrák foglalnak sok helyet (itt már a mennyiségtől függ, mert minőségben elérték a határt), videok, hangok, ha nincsenek tömörítve.
  • Dzson
    #40
    A microsoft azt mondta, nem lesz játék HD-DVD-n, csak és kizárólag film. A programozóknak meg kell, vagy azért, mert a játék igényli (GT4 PS2-n dupla DVD-n jelent meg, mondjuk látszik is rajta), vagy mert csak (a bénaság nem számít, hardveres a textura tömörítés a mai GPU-kban már elég régóta). Elég zavaros jövőkép. Vagy nem lesz multiplatform pár játék az X360 kárára (nem bírja a dupla dvd sem), vagy lesz sok multiplatform játék a PS3 kárára (fos textúrák - mint eddig az X -> PS2 egyes multigamékban). Ezért is biztosabb a jövő január - februári X360 vs PS3 összehasonlítás, és a pénz tartalékolása a befőttes üvegben (rohadjanak meg a kamatadóval...).
  • Tinman #39
    Teljesen egyet is értek, amennyiben PC-ről beszélünk. PC-n már-már hagyománya van az optimalizáció elhagyásának
    Az Onimusha 4 viszont a kakukktojás. Agyon van optimalizálva, látszik, hogy a PS2 képességeinek határait veszegeti... a lemezén gyakorlatilag csak pár db nagy fájlt találsz.
    És mégis 7-8 Gigán terpeszkedik... mondjuk nem két perc végigvinni sem (a leghosszabb epizód), de a textúrák, a karakterek poligonszáma is a PS2 képességeihez képes nagyon magas színvonalon vannak.
    Lesz itt még 2 HD DVD-s játék ;-)
  • Indigo
    #38
    Ezt a tömörítést a programozókkal kellene megbeszélned, mert pl. Tinman vajmi keveset tehet az egészről. Abban azonban igaza lesz, hogy előbb utóbb játékoknak is kelleni fog a HD-DVD, illetve a BR.
  • Sanyix
    #37
    (ez utóbbi érthető hozzáÁLLÁS)
  • Sanyix
    #36
    Ja amúgy még nem említettem, hogy léteznek balfasz/nemtörődöm programozók, akik nem ismerik a tömörítést, vagy leszarják az egészet, vegyé több vagy nagyobb lemezt, és van egy csoport akik azt mondják azt mondják, majd akkor tömörítünk ha kevés lesz a hely(ez utóbbi érthető hozzászólás) ha ígyis úgyis ráfér a lemezre.
    Amúgy egy linux testre szabást is általában ingyen csinálnak nagyjából pont ez a különbség a disztribúciók között.
  • Tinman #35
    Ismered a Metal Gear Solid 2. részét vagy a Bards Tale-t? Mondd meg nekem mi volt ezekben a játékokban akkora méretű, hogy egy Dual Layer lemezre fért csak fel?
    De felhozhatom példának a PS2-es Onimusha 4-et.
    A PS2-höz képest eszméletlen szép grafikája volt, nem számottevően sok CGI betéttel és mégis 8 Giga körül volt a játék... és ezek a nevek bizony nem 2006-ban jöttek ki!
    Igen, én biztos vagyok benne, hogy a HD DVD és a Blue-ray lemezeken hamarosan eszméletlen színvonalú játékokat láthatunk majd.

    Értem amit a Linux-PS3-al kapcsolatban mondasz, de a képek alapján ezt TESTRE KELLETT szabniuk a Sony-nál... igen, értem, hogy nem a Sony írja rá a Linux-ot, de ilyet nem mondtam... végig testreszabásról beszéltem.

    Nézd csak meg a képeket:





    Már pedig ezt valakinek a PS3-hoz kellett igazítania, hogy az egyszeri user majd a kontrolleljével majd szépen tudjon ügyködni.
  • Sanyix
    #34
    Én pl útálom ha hülye videokkal pazarolják a helyet. Jó minőségű textúrák, még sokszor egy dvd-t se töltenek meg, és még ott vannak a kétrétegű dvd-k. A 2048*2048-as felbontású textúrák megtalálhatóak már a legtöbb mai játékban(ami felfér akár 1 rétegű dvd-re is), az ennél nagyobb felbontást nem is nagyon támogatják a fejlesztők, sem a videchipgyártók (mert nincs szükség nagyobbra), amikor még csak az 1920*1080-as felbontású kijelzők se nagyon terjedtek el.
    És látom nem értetted mire gondoltam. Arra, hogy a NEM a sony írja rá a linuxot, max módosít rajta, hiszen úgytudom már a cell procira van linux, de persze nem a sonytól származik, mivel nem CSAK a ps3-ban van, és lesz cell. Mellesleg ugyanazok, akik átportolják a linuxot ingyen, pc-re mac-re, powerpc-re, szuperszámítógépre, megcsinálják ugyanezt cellre.

    A linuxos árpéldádhoz meg mégegyszer leírom, a supportot fizeted meg, meg azt az 1100 oldalas könyvet amit kapsz mellé, + a dvdt. Amúgy már a 10.x-es suse linuxot is rég le lehet tölteni a suse ftp-ről ingyen. És mindíg így volt.
  • Tinman #33
    Kövezz meg, de én örülök a színvonalas animációknak 1-1 játékban... és azt se bánnám ha több lenne a játékokban ilyen Square szintű animációs betétekből.

    Egyébként egy program mérete nem csak az animok miatt lehet méretes, de ezt te is tudod.
    Gondolj bele, hogy egy HD DVD-s játék már milyen magas minőségű textúrákat mutathat fel, aki pedig megteheti annak DTS hangsáv is dukálhat a gámák alá :-)

    Linux:

    Azért azt kétlem, hogy csupán pár percbe tellett volna a Sony-s fiúknak a Linuxot olyanra szabni, hogy az a PS3-on az átlag user által használható legyen.

    Egy példa a Linux árával kapcsolatban: http://szoftver.hwsw.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=14&products_id=66
  • Sanyix
    #32
    Nem hozza magával azokat a játékokat amik nem férnek el dvd-n. Nem kell telerakni hülye animációkkal videokkal, enginemoviekat kell csinálni, és simán ráférnek dvd-re...
    A linux minden disztrubúciója ingyenes, support-ér lehet fizetni, ha az nem kell ingyen van. Nemhiszem hogy a sony dolgozna rajta, hiszen nem csak a ps3-ban lesz cell, úgyhogy ígyis úgyis át kell írni rá.
  • Tinman #31
    Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a MS pusztán a filmek miatt árulja majd a külső HD DVD olvasót?
    Egyertelmű, hogy a nextgen magával hozza azokat a játékokat is, melyek már nem férnek el egy DVD-n ;-)

    Igen, a Linux egyes disztribúciói ingyenesek, egyesek meg nem. Gondolod, hogy csak úgy mókából dolgozgattak rajta ott Sony-éknál azért, hogy gond nélkül szaladjon a PS3-on? Szerinted ingyen dolgoztak azok akik testreszabták? Nem. Akkor?
  • Tinman #30
    Engem egyelőre ezért nem győztek meg MS-ék:

    Project Gotham Racing 3:


    NFS árkád, jólnézkiegytucat... nemkő'.

    Kameo



    Küllem nem egy nagy szám nextgenhez képest, biztos jó lehet, de nekem inkább a Wii-s Zelda meg a PS3-as Final Fantasy dobogtatta meg szívem.


    Perfect Dark Zero



    FPS-t még mindig nem szeretek konzolon játszani, főleg ilyen tucatot nem.

    Gears of War



    Nagyon ígéretesen fest, de inkább majd Crysis PC-n.

    Crackdown

    Phoschtalichka,tucatlövöldözős, XIII-re hajazós. Thx no. Húzócímek között szerepeltetni elég vicces.

    Viva PINAta



    Erre nincsenek jobb szaval: OMG, LOL, ROFL, muhaha!

    Forza 2

    [img]http://static.howstuffworks.com/gif/forza-2.jpg [/img]

    Haggyyyyááálógvaazunalmasautósszarokkalmá'.

    A képlet egyszerű PS3-ra 5 olyan húzónevet ígérnek amiért érdemes játszani (Resident Evil 5, Final Fantasy XIII, God of War 2, Heavenly Sword, SotC 2).

    Egy konzolt a játékok tesznek "értékessé". E mondat alapján érdemes dönteni ;-)

    Ezt azért írtam le ilyen bőven, mert mindenhol csak egymás osztogatása és az oltás megy... "szar Ps3, szar Box."
    Egyik sem szar... csak !MÁS!
    Egyik fél sem szokta nagyon kifejteni, hogy miért PS3 vagy miért Box... személy szerint én örömmel olvasnék olyan hsz-eket már végre, hogy EZÉRT (hosszú felsorolás) és EZÉRT NEM (felsorolás).

    Szóval no flame, more game!
  • Sanyix
    #29
    "Ehhez még ha felszereltségben fel akarsz zárkózni a PS3 mellé, akkor ugye megveszed a HD DVD lejátszót..." aki hülye, és felzárkózgatni akar, az költ. Normális ember csak akkor a szüksége van rá.

    "Egyelőre 140k körüli összegekről beszélnek PS3 ügybe, mely ugye tartalmazza a vinyót, Blu-Ray lejátszót és Linux-ot." Tartalmazza a linuxot, ami amúgy ingyenes :)
  • Tinman #28
    Ez igen! A totális laikus megnyivánulás egyik legszebb példáját olvashattuk.
    A warezos hozzáálásoddal meg

    Egyelőre 140k körüli összegekről beszélnek PS3 ügybe, mely ugye tartalmazza a vinyót, Blu-Ray lejátszót és Linux-ot. Ebből az árból a hírek szerint még tovább engedni kényszerül a Sony, a X360 miatt.
    Számoljunk Ps3-ra 130k-t.

    Egy 360 premium azaz a 20 Gbyte-os HDD-vel (wireless gamepad, füllhallgató, 1 hónap GOLD előfizetés a Live-hoz) szerelt Box ára 96990 Ft /forrás: konzolstudio/. Ehhez még ha felszereltségben fel akarsz zárkózni a PS3 mellé, akkor ugye megveszed a HD DVD lejátszót... melyre úgy gondolom még a 25.000 Ft-os becslés is kevés lehet.

    Tehát: X360 20Gb HDD-vel és HD DVD lejátszóval = 96990 + 25.000 =
    121.990 Ft

    Mindjárt nem olyan óccsó' mi?

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Box egy szemét, hanem azt, hogy nem érdemes kapkodni... az nyer most aki vár egy kicsit, árak le, játékok mennyisége fel és majd eztán érdemes egyik vagy másik mellett letenni a voksunkat.
    Egy biztos "Box 75k-ért" nagyon marketinges beszólás és igaz is!

    Ez kb. olyan mint 7 nap Egyiptomban 45k-ért! Valóban 7 nap és valóban Egyiptomban, de a repülőt te fizeted+illeték, a szállás meg Ekhmed uram padlásán van, reggelit is kapsz, ha túlélted a szalmazsákot meg benne lévő bogársereget ;-)
  • klastrom
    #27
    Már van Saints Row és tolom is ... :DD
  • klastrom
    #26
    150-ért PS3 azt a [email protected]ább 360+warez kicsit ócsóbb...
  • Richard90
    #25
    inkább a ps3 jönne már ki :)
  • pTk
    #24
    asszem ugyanarrol beszéltek
  • Sanyix
    #23
    De a Ps-t ha megveszi és nem jön be neki, akkor végképp semmi pénze nem marad. Tehát fordítva ugyanez. És nem kell hddvd hdtv-n filmézéshez, se bluray, a HD felbontású filmekhez sem ;)