Németh Szabolcs

Flight Simulator X - dombok felett

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező Flight Simulator tizedik része elvileg még idén a boltok polcain lesz.

A Microsoft vitatható minőségű operációs rendszere mellett igen korán beleszagolt a játékpiacba is. A FS nem csak a legnagyobb múltra tekint vissza, hanem az egyik legjobban fogyó játék is a Microsoft Game Studios történetében. Az évek során harcba szállt jónéhány repülőgép szimulátor a Microsoft fejlesztőinek gyermekével, de hamar belátták, hogy hosszútávon csakis vesztesen jöhetnek ki a csatából.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A legújabb részt az ACES Studios fejleszti jelenleg, akik hogy szavaikat idézzem, így vélekednek: "Le fog esni az állunk a realizmus tökéletességétől." Ennek a kijelentésnek a jogosságát illetve igazságtartalmát nem tudjuk leellenőrizni, mindenestre az biztos, hogy a sorozat tizedik tagja sem budget-játék lesz.

A játék teljesen a Windows Vistára optimalizálva érkezik, ami nekünk nem annyira jó hír, hiszen ennek kihasználására előbb telepítenünk kellene a - folyamatosan halasztott, ma már ki tudja mikor megjelenő - új operációs rendszert. Őszintén szólva ez az árukapcsolás egyik legdurvább formája, amikor szinte rákényszerítik az embert, hogy nyúljon mélyen a zsebébe és áldozzon súlyos tízezreket csak azért, hogy a kornak megfelelő felszereléssel rendelkezzen.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Flight Simulator X-ben - természetesen - valósághű fizikai és grafikai motort ígérnek a fejlesztők. A külcsín mellett a belbecsre is van gondjuk a készítőknek, a programban több mint 55 küldetés szavatolja majd az élvezetes órákat, napokat. A gépek terén sem lesz hiány, a legnagyobb utasszállítóktól a klasszikus gépeken (mint például a Havilland Beaver vagy a Grumman Goose) át egészen a vézna 172-es Cesznáig terjed a felhozatal. A játék igazi újdonsága a lemodellezett mintegy 24.000 repülőtér, ami mind a valóságnak megfelelően kerül be a programba. A hab a tortán az, hogy a fejlesztésnél műholdképeket vették alapul, így ha elég ügyesek vagyunk, saját házunk kifeszített 2D-s képe felett is elrepülhetünk majd.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VRSDM #41
    isten hozott :D
  • Clidey #40
    Akkóte kispályásvagy!
  • Papirzacsi #39
    Az arcotoktól már egy papirlap se fér be a topikba.

    Én csak olynaról hallottam, ami látott már olyat, aki ismer egy embert,akinek van ismerőse azok közül akik már láttak repülőt.
  • Clidey #38
    Én meg most is az vagyok, de énse akarok vele felvágni... :]
  • ColdFire #37
    apam pilota volt (29,21,stb.) de nem akarok vele felvagni... :]
  • Schika #36
    sorry... :)
  • Papirzacsi #35
    Köszönjük ,de van a proginak saját topikja, ahol már mindenki letöltötte. :-)
    FSX topik
  • Schika #34
    És innen is letölthető:)

    http://www.microsoft.com/games/flightsimulatorx/downloads.html
  • Schika #33
    Hölgyek-Urak, Tisztelt SG szekesztőség! Itt a DEMO!!!

    http://www.gamespot.com/promos/2006/flightsimulatorx-demo/index.html?tag=flightsimx_csbox_home
  • Sanyix #32
    Ja és fizika is van benne :)