Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Star Citizen


Hivatalosan is bemutatkozott Chris Roberts legújabb alkotása, mely a Star Citizen nevet viseli és természetesen ezúttal is egy sci-fi programmal lesz dolgunk.

A döntés nem meglepő, hiszen Robert eddig olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint a Wing Commander, a Privateer vagy a Freelancer és épp ezért várják nagyon sokan, hogy mi is lesz az először Cloud Imperium majd végül a Star Citizen címet kapott új alkotása. Ma több részletet is megtudhattunk a játékról, mely PC-exkluzív lesz.

A játék története szerint az emberek világa hatalmas fenyegetéssel kell, hogy szembenézzen, mikor egy ismeretlen barbár horda bukkan fel egy ismeretlen univerzumból. Ez azonban csak a keret, a Star Citizen világában igazából szabadon csinálhatunk mindent.


Ám ahhoz, hogy ezt megtehessük, ki kell érdemelnünk az állampolgárságot. Hogy ezt milyen úton tesszük, az teljesen ránk van bízva. Ha gondoljuk, beállunk a seregbe és folyamatos harcokban lépünk egyre feljebb a ranglétrán (Wing Commander). De szabad kereskedőként is érvényesülhetünk és saját hajónkkal szabadon kereskedhetünk (Privateer/Freelancer stílusban).

A Star Citizen világában nincsenek határok. Ha mindent jól csinálunk, akkor saját univerzumunk is lehet, ahova azt engedünk be, akit mi akarunk. Az MMO-któl eltérően a Roberts legújabb alkotása nem a szintlépős módszert használja, hanem teljesen képesség-alap lesz. Az űrhajóinkat is folyamatosan is fejleszthetjük, szabadon vásárolhatunk bármit, amire csak szükségünk van.



A Star Citizen az eddig látottak alapján abszolút kivívta a nemzetközi játékvilág elismerését és sokan már megelőlegezik, hogy a játék lehet minden idők legjobb űrhajós alkotása. A fejlesztés még évekig elnyúlik, ez szinte biztos, de érdemes lesz várni rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #8
    Egyetértek. Addig soha nem jutottam el benne, hogy egy üzemet összehozzak. Iszonyatosan zavart a zártsága. A sztori meg elég nyögvenyelős, nem egy Mass Effect.

    Most próbálkozom a Galaxy on fire 2-vel. Mobilról ment át pc-re, ahhoz képest jó. Persze az x mögött van szinte mindenben, de egy hétvégét megér.
  • Zero 7th #7
    Remélem néhány fokkal annál jobb lesz. Az X sorozat gazdasági szimulátornak kiváló, űrhajós játéknak meg a legunalmasabb az összes közül.
  • Bendzs #6
    A leírás alapján erőteljesen hajaz az X-sorozatra (pl. X3: Terran Conflict), de grafikailag a toppon van. Remélem a játékmenet is felér majd egy X-hez... :D
  • Slainte #5
    Nem MMO lesz, legalábbis nem kizárólag. Az oldalon kihangsúlyozzák hogy offline is játszható, sőt valószinűleg saját szerverek is indíthatóak lesznek a hivatalosak mellett.
  • Celeborn #4
    Lehet, hogy figyelmetlen vagyok,de a cikken sehol sem szerepel, hogy ez most csak online játszható lenne, csupán egy utalás, hogy az MMO-któl eltérő vonásai vannak. Akkor ez most MMO lesz? Nagy kár lenne.
  • csimmasz #3
    Na erre én is kíváncsi leszek, jónak tünik a leírás alapján.
  • Slainte #2
    Talán ez lesz az a játék, ami a Battlecruiser Millenium lehetett volna,..
  • NEXUS6 #1
    YEEEAAAAHHH!!!!!!!!!