Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Godus, Molyneux új játéka

Peter Molyneux fénykorában számos klasszikus címet alkotott. A Bullfrog élén olyan projektekért felelt, mint a Dungeon Keeper, a Theme Hospital vagy a Magic Carpet. Ám élete fő művének a legtöbben a Populous sorozatot tekintik.

Épp ezért örömteli a hír, hogy a Lionhead Studios-szal való "szakítás" után végre leáll a Fable sorozat készítésével és inkább visszatér az isten-szimulátorok világába. A 22 Cans élén, a jelenleg is zajló PAX konferenciája előtt pár szerencsés újságírónak bemutatta az alkotást, mely a Godus címet viseli és egy Populous-Civilization egyvelegnek tűnik a végeredmény.

A játék elején Istenként kapunk egy egybefüggő területet, melyhez csatlakozik pár kisebb földdarab is. És természetesen itt már él pár előember is. Ahhoz, hogy a népességet elkezdjük növelni, át kell alakítani a környezetet. Ezt a megszokott módon, a természet átrendezésével tehetjük meg.

Itt teljesen szabad kezet kapunk: hegyeket emelhetünk, völgyeket alkothatunk, patakokat és folyókat hozhatunk létre és a fákat-bokrokat is áthelyezhetjük. Azonban figyelni kell. Az ilyen jellegű változtatások hatással vannak a világunkra és a természeti erőkre is. Az árapály megváltoztatása például hatással lesz a szélre és az időjárásra is.



Amint a népesség eléri a 750 főt, átlépünk a Bronz-korba. És itt lép be a Civilization fejlődési vonala. Ahogy a Firaxis alkotásában, úgy itt is egymást követik a korok, a teljesen primitív kőkorszaktól kezdve a modern időszakon át egészen az űrutazásig. Azonban minden egyes korszaknál más és más követelményeket ír elő nekünk a játék.

A Bronz-korba a népesség növelésével lépünk át, ám onnan csak akkor mehetünk tovább, ha a követőink modernebb eszközöket hoznak létre. Minden egyes váltáskor kapunk egy Isteni Kártyát, mely új képességet, erőt, hatalmat (a megfelelőt kéretik aláhúzni) ad. Egyesekkel csak a környezeten tudunk változtatni, míg másokkal igazi katasztrófákat hozhatunk létre (földrengések, meteorzápor). Ám ott az Isten Ujja lehetőség, mellyel a hasznavehetetlen embereket iktathatjuk ki.

Ezeket a kártyákat a pályákon elszórva is megtalálhatjuk, de multis küzdelmekben is kiérdemelhetünk egyet-kettőt. A multi egyébként visszatér teljesen a megszokott vonalra, azaz építkezünk, embereket fegyverzünk és indulhat a csata. Ám a legfontosabb "alapanyagunk" a hit. Ezt a követőink számának növelése után kapjuk és ennek segítségével alakíthatjuk át a környezetet és segíthetünk katonáinknak a harcban.

A Godus szeptember 13-án lesz elérhető a Steam oldalán. Aki kedveli az isten-szimulátorokat, annak érdemes lesz beszerezni a programot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #5
    Vagy igazuk van.Amugy manasag mar grafikailag illik kiadni egy megfelelo munkat. Osszhangban kell lennie a jatek minosegevel, jatszhatosagaval. Ezzel szemben...
  • undY1ng #4
    Nekem a grafika kifejezetten tetszik.. Semmi bajom vele és kár összehasonlítani a B&W sorozattal.. Nagyon gondolkodom rajta, hogy megvegyem-e az early access-t. Populous full egy az egyben és már régóta szerettem volna olyasmit, hogy lehessen online játszani, egymás ellen! De sokan fikázzák és ez egy picit elviszi a kedvemet (bár lehet csak sok a troll).
  • dundiego86 #3
    Hát ahogy elnéztem, a Populous - The Beginning minden tekintetben (még a grafikában is) jobb...
  • kissssss #2
    trollus
  • HarryProf #1
    Szeptember 13-tól csak béta lesz. A teljes játék jövőre jelenik meg várhatóan. Egyébként, ha már pont kikerült egy cikk az amazon szerverpiaci jelenlétéről, itt is meg lehetett volna említeni, mivel a játék számításai felhőben fognak történni, illetve amazon szervereken.
    Már csak azért is, mert minden játékos ugyanannak a (Jupiter nagyságú) világnak a része lesz, azon kapnak a játékosok egy-egy földterületet, és idővel a játékosok területei összeérhetnek.
    Akit bővebben érdekel, sok infót találhat róla a PAX-on készült egy órás demón: katt ide.