Specker Balázs

Apple-játékok a láthatáron?

Az Apple egy olyan új fejlesztőgárda felállításán munkálkodik, amely a cég égisze alatt játékfejlesztéssel foglalkozna a jövőben.

A GameSpot amerikai játékhír oldal egy IT-s körökben mozgó fejvadásztól szerezte az információt. Pillanatnyilag az Apple-nek nincs sok köze a játékpiachoz, meglehetősen kevés maces játék jelenik meg mostanában, és azoknak a vállalatoknak a száma sem sok, amelyek PC-s játékok maces átirataival örvendeztetnék meg az Apple-rajongókat.

Az iPodokhoz ugyan a videolejátszás már elérhető funkció, ám csak kevés beépített játék lelhető fel a hordozható médialejátszóhoz, és azok is igen egyszerűek. Eddig úgy tűnt, az Apple sem töri nagyon magát, hogy bővítse a kínálatot. A játékoldal úgy tudja, az Apple játékcsapata elsősorban az iTunes részlegre koncentrál majd. Ez az jelentheti, hogy a játékokat maga az Apple terjeszti majd digitális úton, és azok valószínűleg kompatibilisek lesznek az iPod eszközökkel.

A most alakuló csapatot Mike Lampell, a LucasArts korábbi technikai igazgató vezetné. Persze az elég valószínűtlen, hogy az Apple a PSP babárjaira pályázna, sokkal inkább a hétköznapi játékpiac meghódítása állhat a vállalkozás hátterében, olvasható a Gamesindustry.biz oldalain. Ha a Nintendo DS és az Xbox Live sikerére vagy a Nintendo Virtual Console-jára gondolunk, nem is tűnik olyan elképzelhetetlennek, hogy az Apple esetleg a játékokra is kiterjesztené az iPod felhasználhatósági körét a közeljövőben.

Persze egyelőre a Mac rendszerek sokkal vonzóbb platformok lehetnek a játékok számára, mint az iPodok, amelyek kezelőfelülete inkább alkalmas a menükben való navigálásra, mint a különféle videojátékok vezérlésére. Egyelőre az Apple nem volt hajlandó kommentálni a híreket, de ha tényleg saját játékfejlesztő-gárdát toboroz, akkor annak rövid időn belül úgyis meglesz maga a gyümölcse.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sámson #14
    Öcsém valamit nagyon félrenéztél az árcédulán...
    Apple bolt
  • Tetsuo #13
    Na jah, az iPod minősége nem vmi joah. De jól néz ki és sokaknak ez elég..
  • Inquisitor #12
    Nem tudom te merre szoktál vásárolni, de reefelé olyan ára van az iPod cucoknak, hogy árában kapsz 2-3 ugyanolyan tudású lejátszót vagy az ára 2/3 részéért sokkal jobb minőségű lejátszókat.
  • I.C.ram #11
    Én a legújabb generációs iPod 60 gb-semet 60 ropiért vettem Apple boltban, nem hinném, hogy ennyiért kaptam volna más mp3ast ilyen tudással :P
  • Yv@n #10
    Az innovációk épp nem, a divat termékek odabaszós árcédulával annál inkább.
  • I.C.ram #9
    szvsz körökre osztott játékokhoz bőven elég.
  • Cheesy #8
    Ha mégis kijönne az Apple egy marokkonzollal és azt iPod minőségben (ez az mp3 lejátszó messze maga mögött hagy minden konkurenst tudásilag, ergonómiailag) teszi, még akármi is lehet! Az innovációk az Appletól jönnek!
  • Radnix #7
    Nem is az újításai miatt szeretem.
  • quentit #6
    Az age of empires 3 a valaha kiadott legunalmasabb játék! 0 innováció...
  • Radnix #5
    jöhet rá age of empires 3 meg quake 4 meg ienek, na jó quake 4 irányítása húzós lenne...