Gyurkity Péter

Visszatér az iOS-re a Fortnite

Erre utal a cégvezető bejegyzése, ezt viszont kerülőúton érnék csak el.

A Fortnite kapcsán nem is olyan rég arról számoltunk be, hogy az Xbox Could Gaming alatt ingyenessé vált a játék, a napokban viszont Tim Sweeney, az Epic első embere, osztott meg egy friss bejegyzést, amely már az Apple platformjára való visszatérésre utal, meglehetősen rejtett formában. Könnyen lehet viszont, hogy mindez megvalósul, bár az elsődleges ok nem a két cég kibékülése lenne.

A címben szerelő játék nemcsak kiemelkedő népszerűsége miatt fontos, hiszen annak idején éppen ennek kapcsán indult el az Apple és az Epic Games közötti pereskedés. A témában legutóbb arról írtunk, hogy új vádakkal állt elő az Epic, időközben azonban megszületett a felemás döntés, amely ellen az Apple azonnal fellebbezett. Utóbbi cég nyilván továbbra is arra törekszik, hogy csak saját rendszerén keresztül fizethessenek a felhasználók a játékon belüli tartalmakért, viszont december közepén az is egyértelművé vált, hogy az EU döntése értelmében hamarosan megnyílik az AppStore, mivel lehetővé válik az úgynevezett „sideloading”, amit az Apple hosszú éveken keresztül igyekezett megakadályozni.

Jó eséllyel erre épít majd az Epic, ezen keresztül tennék tehát ismét elérhetővé saját játékukat, az új Digital Markets Act (DMA) keretei között. Azt persze még nem tudjuk, hogy pontosan mit terveznek, viszont arra szinte mérget vehetünk, hogy az Apple nem adja majd be a derekát, vagyis hivatalosan nem állítják majd vissza az Epic és a Fortnite elérhetőségét, legalábbis nem az AppStore kínálatán belül. Korai lenne azonban még kizárólagos opciókról beszélni, az is előfordulhat, hogy az idei évben további komoly fejleményeket látunk majd ezen a téren.

Ezen fejleményekről mi is beszámolunk majd, egyik szemünket a jogi csatározáson tartva, hiszen ez továbbra is fontos tényező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!