Gyurkity Péter

A Nintendo vezérlőit is támogatja az Apple

A legutóbbi szoftveres frissítéssel a japán cég klasszikus megoldásait is támogatják.

Az Apple hétfőn tette elérhetővé saját szoftvereinek legújabb verzióját, ebbe a körben a macOS Ventura, az iPadOS 16.1, az iOS 16.1, valamint a tvOS 16.1 került be, néhány érdekes újítással és kiegészítéssel. A hivatalos felsorolásban ugyan nem említették meg, viszont a jelek szerint a listán a Nintendo egyes klasszikus kontrollereinek támogatása is helyet kapott.

Egy külsős felhasználó jelezte saját Twitter-bejegyzésében, hogy az általa elvégzett gyors teszt alapján a most felbukkant új verziók már megfelelő módon kezelik a Bluetooth, illetve az USB-C csatlakozást alkalmazó Super Nintendo vezérlőket, ez pedig arra utal, hogy a cég az NES, az SNES, az N64, illetve a Mega Drive (Genesis) esetében is meglépte ezt. A mostani fejlemény azt jelenti, hogy a felhasználók a klasszikus Nintendo-élményben részesülnek, legalábbis részben, hiszen az emulátorok hiánya miatt a koros játékokat egyelőre nem futtathatjuk gond nélkül.

A Nintendo a maga részéről a Switch Online előfizetések esetében teszi elérhetővé ezen vezérlőket, amelyek egységesen 50 dolláros áron beszerezhetők. Eddig az Apple kompatibilitási listáján csak a Nintendo Switch JoyCon, valamint a Pro Controller volt megtalálható, a mostani lépéssel azonban alaposan kibővül a kör, bár azt még nem tudjuk, hogy ezen a téren milyen további kiegészítésekre, fontosabb fejleményekre számíthatunk. A japán cég csomagjában az előfizetéssel az N64 és a Mega Drive (Genesis) típusokra megjelent játékokhoz is hozzáférhetünk, azokat különösen probléma nélkül futtathatjuk, ez az Apple esetében nyilván még odébb van – és azt sem tudjuk, hogy ez egyáltalán szerepel-e a célok között.

A Nintendo Switch kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy ez a konzol már 111 milliónál tart, az online előfizetés is meglehetősen népszerűnek bizonyult, ebből azonban egyelőre csak a fenti vezérlők használata jelenik meg az Apple oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!