Gyurkity Péter

Javul az xCloud futása az iOS alatt

A rendszer alatt futó szolgáltatás frissült, bár a különálló app továbbra is csak álom.

A Microsoft felhő-platformja kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy ez az egér és billentyűzetek támogatásával egészül ki, vagyis a jövőben a játékosok jóval szélesebb tábora számára lesz kényelmesen igénybe vehető a szolgáltatás. A napokban közzétett újabb frissítéssel már az iOS alatt futó változatot javítják, bár a talán legfontosabb részlet nem változik.

A redmondi cég napokban közzétett hivatalos bejelentése alapján a most elérhetővé váló frissítés révén az iOS-készülékeket használó tagok számíthatnak komoly előrelépésre, elsősorban a teljesítmény és a futás folyamatossága terén. Állításuk szerint az eddig beérkezett felhasználói visszajelzésekben jóval nagyobb a pozitív vélemények aránya, a játékosok pedig átlagosan 35 százalékkal tovább maradnak az egyes címeknél, vagyis az aktív játékidő jelentős mértékben meghosszabbodott. Külsős beszámolók nagyjából megerősítik ezen állításokat, az akadozás nagyrészt vagy teljesen eltűnt, miközben a bevitel terén eddig tapasztalt késleltetés is alaposan lecsökkent.

A rajongók számára ezzel egy időben kellemetlen hír, hogy maga a felállás nem változik, az Apple ezzel kapcsolatos szabályozása miatt ugyanis a különálló alkalmazás integrálása egyelőre nem lehetséges. A felhasználók tehát továbbra is a Microsoft által erre kijelölt weboldalon kénytelenek bejelentkezni, és azon keresztül futtatni a szolgáltatást, ami nyilván nem segít az optimális sebesség és kényelmi szint elérésében. Amíg az Apple nem változtat a játékstreaming-platformokkal kapcsolatos politikáján, ezen a téren nem várhatunk komoly módosulást.

Az iOS- és az Android-változat között továbbra is látni különbségeket, a megjelenített tartalom nem teljesen ugyanaz, meglátjuk, ez mennyiben változik majd a jövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #3
  A cikk arrol szol, hogy ha nem kell a bongeszomotoron at menni, hanem lehet dedikalt alkalmazassal, akkor jobb a teljesitmeny. Apple keszuleken az app is csak az egyetlen hivatalos bongeszomotort tudja betolteni, mert nem engedelyez mast az Apple.
 • zola2000 #2
  Persze, androidon is a stadia működik appként is és böngészőből is hasonlóan, de valahogy appon keresztül jobb a teljesítmény, bár böngészőből sem olyan rossz.

  Aztán lehet hogy felső kategóriás tableten már kevésbé lehet érezni a különbséget, pcn sincs külön stadia app, mondjuk geforce nown ott is érzem hogy a programból indítva valahogy jobb mint a play.geforcenow.com oldalról.
 • Botond #1
  Valójában külön app van neki, nem is értem a picsogást emiatt. Odamegyek az xcloud részre, és leduplikál egy safarit, aminek xcloud ikonja van és az xcloud jön be, és teljesen app hatása van. Mikor elindítom a felhőjátékot akkor kirakja a gémet full képernyőre és bal felső sarokban a szokásos gombok.
  Az egész pont ugyanúgy néz ki játék közben, mint amikor az otthoni pc-men az xbox appal streamelem a játékot az xsx-ről, szóval ez az app miatti picsogás teljesen felesleges.