Berta Sándor

Új játéka miatt bírálják az Atarit

Nagyon sokszor érte bírálat a számítógépes és videójáték-fejlesztő cégeket, hogy a napjainkban megjelenő programok túl véresek, brutálisak, rossz példával szolgálnak a fiataloknak. Ezen a helyzeten próbált meg változtatni az Atari egy újfajta játékkal, ami miatt azonban ismét a kritikák kereszttüzébe került a cég.

A Getting Up: Contents Under Pressure névre hallgató programban a főhős nem egy zsoldos katona, egy bérgyilkos, egy kommandós, vagy egy pilóta, hanem egy graffitiművész, aki a különleges képességeit használja fel arra, hogy műveivel megbuktasson egy diktátort.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Elméletileg a megvalósítás és a háttértörténet miatt a játék afféle pedagógiai célú szoftverként is felfogható lenne, amennyiben nem tiltakozna ellene egy újabb szervezet. Ezúttal a nagy-britanniai Anti-Graffiti Association (AGA) emelte fel a szavát. Derek McGovern, a brit szövetség elnöke azért szólalt fel a program ellen, mert annak megjelenése után a legrosszabbra számít. Szerinte felháborító és példátlan az, hogy egy olyan neves játékfejlesztő cég, mint az Atari, az elítélendő vandalizmust, vagyis a graffitikészítést egy számítógépes játékkal népszerűsítse.

Az Atari eddig hivatalosan nem akart reagálni McGovern szavaira. Mindenesetre elgondolkoztató, hogy amikor egy véres játék megjelenik, akkor azonnal a támadások kereszttüzébe kerül és hasonló sors jutott egy új, erőszakot és vért nem tartalmazó alkotásnak is.

A Getting Up: Contents Under Pressure a tervek szerint februárban jelenik PC-re, PlayStation 2-re és Xboxra. Árat a kiadó egyelőre még nem közölt.

Hivatalos oldal

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zachi #35
  a kurva anyjukat hogy ilyen baromságokat kitalálnak azok a hülye gecik.szopjanak le az ilyen hülye ötletek kitalálói "éljen a gta san andreas és vice city"
 • zachi #34
  ez igaz
 • TommyGun #33
  katasztrófa idióta birkák...és ezek a politikusok szavazzák meg hogy mennyit keressenek...RÖHEJ !
 • dtk1985 #32
  Legalabb a graffitizesrol berakhattak volna egy kepet, hogy megis hogy nez ki a jatekban.
 • Figura Szilvia #31
 • orkenyid #30
  Ebbe is van graffiti, és mégse tiltották be :)
  http://www.citydisc.ch/pix/art/gross%5C1320410.jpg
 • VRSDM #29
  ami a legnagyobb tirpákság hogy ez is csak a pc-t nézi, PS-re ezeregy ölös, véres, bunyos, zombis stb, game van tucatszám, kijön egykét alilvággal is csak belebele kostolos game és máris ESRB, én leszarom... kö/ögök, és ennyi
 • NEOreg3 #28
  Tony Hawks Underground 2-t megpróbálták betiltani? Abba is volt némi spray-zés, sőt meg is dobálhattad vele az embereket, mégis korhatár nélkül megvásárolható volt:P
 • haxoror #27
  Még nincs ESRB rating
 • Venom1986 #26
  Én nem sem értem minek kell kiakadni az ilyen játékokon!Végeredménybe rajtuk van a korhatár és aki ezt figyelmen kívül hagyja azt büntessék meg,de ne a kiadót,meg a készítőket bírálják már könyörgöm!Kitudnak az ilyenek készíteni!