Gyurkity Péter

A prémium játékokra koncentrálna az Atari

Hanyagolnák a többnyire mobilra kiadott ingyenes játékokat, nagy váltás jön.

Az Atari neve nem túl gyakran jelenik meg lapunkon, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a francia illetőségű cég az utóbbi egy-másfél évtizedben leginkább az ingyenes, többnyire mobilos játékokra koncentrált, amelyek a múltat idézték meg. Most komoly váltásra készülnek, az ezzel kapcsolatos munkálatok már zajlanak.

Legutóbb arról írtunk, hogy az általuk bemutatott konzol ára a nagyokéval vetekszik, ami nem sok jót vetít előre, viszont a jelek szerint ez nem vette el a kedvüket a további komoly tervek megformálásától. A most közzétett hivatalos közleményben arról számolnak be, hogy a jövőben inkább a PC-s és konzolos prémium játékokra koncentrálnának, ennek részeként pedig 5, jelenleg kínált ingyenes játékot kukáznak, házon belül pedig már zajlanak is a nagy átállással kapcsolatos munkálatok, így arra számíthatunk, hogy nagyjából egy éven belül megjelennek az első ilyen példányok. Azt még nem tudjuk, mely címeket támasztanák fel, mivel azonban a cég tárházában nagyjából 200 saját, exkluzív franchise található meg, bőven van miből válogatni.

A most megfogalmazott terv részeként a játékokra koncentráló Atari Games divízió, a fent említett konzol, az Atari VCS, valamint a licencelési tevékenység is a prémium játékokat helyezi majd előtérbe. Egy olyan erős értékesítési csatornát építenének ki a prémium szegmensben, amely a jövőben stabil bevételt biztosítana számukra, az elmondottak alapján a munka során a múltat és a jövőt kötnék össze, vagyis számíthatunk arra, hogy több, korábban népszerű, jól ismert nevet hoznak vissza új köntösben. Ahogy említettük, erre a közeljövőben kerítenének sort, ugyanis a jövő márciusban lezáruló jelenlegi pénzügyi évben jelenne meg több ilyen cím a piacon.

Meglátjuk, mennyiben lesz sikeres a próbálkozás, ezzel kapcsolatban nyilván további bejelentésekre kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vato loco #2
    Ha már nincs saját ötletük, elkezdhetnék remakelni a régi nagy klasszikusokat, azokkal úgyse foglalkozik senki. Populous, Defender of the Crown, Centurion, stb, persze némileg felpimpelve, azért a DOC féle "harc" a 21. században már elég kevés lenne.
  • duke #1
    Mi a bajuk a pong-al jo az meg ?

    Utoljára szerkesztette: duke, 2021.07.16. 20:01:01