SG.hu

Retro-konzolt adott ki az Atari

Az Atari 2600+ az eredeti konzol 1980-as évek eleji dizájnját veszi át és képes fogadni a régi és modern Atari 2600 és 7800 kazettákat.

Az Atari ma bejelentette az Atari 2600+-t, egy 130 dolláros retró konzolt, amely egy olyan kazettafoglalattal rendelkezik, amely képes fogadni a régi és modern Atari 2600 és 7800 kazettákat. Emellé természetesen kiadtak egy 25 dolláros CX40+ joystickot és egy 40 dolláros CX30+ kontroller csomagot is, amelyek szintén többé-kevésbé hűen utánozzák az eredetit. Az összes termék jelenleg előrendelhető és 2023 novemberében kerülnek kiszállításra. A konzol tartalmaz egy 10 játékot tartalmazó kazettát olyan kaland és akciójátékokkal, mint a Missile Command, a Haunted House, a Yars' Revenge és néhány egyéb. 2600-as játék.Az Atari 2600+ elülső részén műfaszerűen megmunkált faborítás és négy kapcsoló van. Mérete kicsit csökkent, a cég közlése szerint a konzol 20 százalékkal kisebb az eredetinél "így könnyebben elfér a modern lakóterekben". HDMI-kimenettel is rendelkezik és USB-C-t használ a tápellátáshoz.


A retrojáték-rajongókat azonban elriaszthatja, hogy a gép a játékok lejátszásához egy szoftveres emulátort használ a Rockchip 3128-as Arm SoC-n keresztül. Ez a megközelítés nem ritka az utángyártott konzoloknál, de a szoftveres emuláció olyan bemeneti késleltetést és pontatlanságokat okozhat, amelyek az eredeti hardveren nem voltak jelen. A termék kompatibilitási listája a "no cartridge left behind" marketingszöveg ellenére is felsorol egy maroknyi játszhatatlan játékot és még több teszteletlen játékot.

Persze eredeti hardver használata nélkül is elérhető lenne a közel 100 százalékos kompatibilitás egy FPGA chippel, amellyel az eredeti hardvert annak minden hibájával és furcsaságával együtt lehet emulálni, azonban a szoftveres emuláció és egy közönséges Arm lapka használata valószínűleg jóval olcsóbbá és egyszerűbbé teszi a rendszer előállítását. A rendszer 256 MB memóriát és 256 MB tárhelyet tartalmaz, ami bőven elég ahhoz, hogy megnyíljon a lehetőség az eszköz feltöréséhez és hogy használható legyen külső játékok futtatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!