Gyurkity Péter

A nagy konzolokéval vetekszik az Atari VCS ára

Nem lesz olcsó a hibrid megoldás, ez pedig befolyásolhatja az eladásokat.

Csaknem egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy végre előrendelhető az Atari VCS, amely elsősorban a retró iránt érdeklődő fanatikusok figyelmét igyekszik felkelteni, az erősen a nyolcvanas évekre emlékeztető kialakítással. Immár csaknem 4 éves múltra tekinthet vissza fejlesztés, most azonban végre a hivatalos megjelenésre is sor kerül.

A napokban számoltak be a területtel foglalkozó lapok, hogy várhatóan a hónap közepétől válik elérhetővé a hibrid konzol, a most közzétett árak azonban valószínűleg igencsak lehűtik a kedélyeket, hiszen mindkét példány esetében igencsak magas szintről beszélhetünk. Nagy eltérés lesz az eddigiekhez képest, hogy a hivatalos oldalon keresztül vásárolhatunk majd egy-egy példányt, tekintettel viszont a sorrendben 299 és 399 dollárros árra, minden valószínűség szerint nem kell majd óriási rohammal megbirkózniuk. Előbbi összegért az alapmodell lesz beszerezhető, utóbbiért pedig az Onyx vagy a Black Walnut All-in Bundle névre keresztelt csomag lesz kapható, a második változat egy vezetéknélküli botkormánnyal és modern vezérlővel egészül ki.

A hardver terén persze a kis cég megoldása messze elmarad a jelenlegi konzolgeneráció két fő képviselőjétől, legyen szó a PS5 vagy az Xbox Series X/S típusról. Csúcskategóriás komponenseket itt hiába keresünk, ehelyett az AMD Ryzen R1606G beágyazott APU felel a teljesítményért, viszont komoly előnyként említik meg, hogy a konzol tulajdonképpen hagyományos PC-ként is alkalmazható, hiszen arra Windows vagy Linux operációs rendszer is telepíthető, a gép pedig (legalábbis az illetékesek szerint) megbirkózik a 4K-videókkal, alapértelmezett módon viszont 100 retro-játék lesz elérhető azon, amelyek annak idején az Atari 2600-ra és egyes arcade gépekre jelentek meg. Ezzel gyakorlatilag 4 évtizedet repülhetünk vissza az időben, viszont az ár ehhez túlságosan magasnak tűnik.

A cég szerint az eredeti Indiegogo-kampány 11 ezer előrendelője már megkapta saját példányát, ezt követi június 15-től a hivatalos elérhetővé válás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KisKZ #2
    Hát igy ennek nem sok értelme van szerintem,
    A külcsíny nem nézve, ha a PC/Laptop egyéb mellé teszek egy RetroPI-t megkapom ugyanezt. Sőt!
  • muszalaslorinc #1
    Majd lerantjak rola szofvert es fel lehet tenni majd minden pc-re.
    Azzal az apuval nem lesz tul acelos a grafikai teljesitmeny se.
    Ennyiert megerdemlik a zakot ezek a seggfejek.
    Azoka jatekok meg max egy 3-4 colos kezikonzolra valok nem tv-re.
    Agyfasz mennyi penze van az embereknek huylesegekre.
    Utoljára szerkesztette: muszalaslorinc, 2021.06.09. 12:32:54