Dojcsák Dániel

Globalizálódik a World of Warcraft

Megjelent a World of Warcraft 1.9-es javítócsomagja, ami a szokásostól eltérően számos komoly tartalmi változtatást is rejteget. Új instance, új aukciós házak, és szinte minden kaszt ismételt megvariálása borzolhatja a fanatikusok kedélyeit.

Talán a legnagyobb horderejű változás, hogy mostantól minden nagyvárosban található majd aukciós ház, ami azt jelenti, hogy Szövetség oldalon Ironforge városa mellett Stormwind és Darnassus is kapott egyet-egyet, Horda oldalon pedig Undercity, Thunder Bluff, a goblin városok közül pedig Everlook és Booty Bay. Természetesen ezek nem különálló üzletek, hanem a kínálat a frakción belül megegyezik. Ezzel talán feloldódik az örökös tömegnyomor, ami főként Ironforge-ot jellemezte. Ezentúl a Trade és LFG (azaz kereskedő és csapatkereső) csatornákat is közössé tették a nagyvárosokon belül, így jóval könnyebb lesz mostantól partit is találni.

Klikk ide! Klikk ide!

Tartalmi fejlesztésként egy dupla raid instance-et mutatnak be, de nem akármilyen előfeltételekkel. Egy kapu őrzi a Silithus déli részén megbúvó katakombát, aminek a kinyitása minden szerveren egy úgynevezett World Event (egyszer történik meg) lesz, amihez több tíz, illetve százezer nyersanyagot kell összegyűjtenie a szerver lakosságának. A patch megjelenése óta egyébként már szorgalmasan gyűjtik az emberek a virágokat, bőrt, fémeket stb.

Természetesen a kasztok is újabb kozmetikán estek át. Ugyan a legtöbb minimális javításokat kapott, de a sokat vitatott warrior és paladin kasztok erősebb vágáson mentek át. A példa kedvéért a Warrior Enrage képessége 40% helyett mostantól 25%-kal növeli csupán a támadás erejét. A paladin teljesen új tehetségfát kapott, ami azt jelenti egyben, hogy mindenki újraoszthatja pontjait ezen kaszton belül. Sokan féltek, hogy legyengítik a paladint - ami egyébként egy kezdők számára könnyen kezelhető karakter, ráadásul jól használható különféle helyzetekben és erős is. Első látásra ez a gyengítés nem lett olyan mértékű, mint amitől sokan tartottak. A warriortulajok lehetnek kicsit csalódottak inkább.

Klikk ide! Klikk ide!

A warlock szintén örülhet, hisz mostantól hordhat Soul Baget, amibe a kinyert lélekszilánkokat gyűjtheti, maximum 20-at (recept Gadgetzanban). De léteznek nagyobb tárolórekeszek is, melyek szabásmintáit a legkeményebb helyeken nyerhetik el a szabók, mint Molten Core. Ezeken kívül számos javítás, kiegyensúlyozás és apró változtatás került be a játékba, melyeket nincs értelme sorolni. A patch automatikus letöltése és telepítése közben nagyon ajánlott átolvasgatni a módosításokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #46
    Szerintem egy fikázó takonypócot nem kell kímélni. Fingja nincs a játékról, havi fizum rá hogy nem vette meg és fizetett elő legalább egy hónapot is, csak úgy gondolja, hogy ha lefikáz 1 gámát ami 1 év után is ottfigyel a top5-ben az eladási listán, akkor ő a jani. Pedig nem jani, csak egy porbafingó kis senki.
    A hozzászólásod második feléhez meg annyit, hogy valszínűleg te se játszottál 10 szinttől többet, mert akkor már nem annyiból áll a játék, hogy ölj meg x típusú lényből jó sokat (8-10 gondolom jó sok, egy típusúból max ennyit kell). Menjél vissza a Panzershoz, aztán élvezz arra, hogy a sherman kilövi 5 méterről a tigrist, lol.
  • phredon #45
    Sztem meg kicsit gondolkozz el magadon. Eléggé úgynézki a nevedet megcáfolva komoly függővé váltál, ha anyádat szidnák így, még megérteném a reakciót, de egy játékot...

    Egyébként meg mindenkinek más jön be.Én kipróbáltam és nem tetszett, számomra rohadt unalmas,hogy minden küldetés uabból áll ölj meg x tipusú lényekből jó sokat.

  • Komolytalan #44
    Biztos több mint annak, hogy a szüleid téged összehoztak. Ezt 5 millió játékos várja, miattad meg csak egy szakadt gumit átkoznak.
  • rudiking #43
    Ilyen szar játékot mi értelme van kiegészítgetni???
  • Komolytalan #42
    Nem szoktam inni, de van ismerősöm akinek ismerem a fogyasztását, és elosztottam vagy 2-vel, gondoltam az az átlag:-D De úgy őszintén, havi 14 EUR - ez egy mozi két személyre, kukoricával. Letöltöd a filmet, megnézed otthon a barátnővel, és rászoktatod őt is a WoWra - sokkal jobban jársz:-D
  • Komolytalan #41
    Hát nem tom, mondjuk 59-ről 60-ra több mint 200K XP, 1 mobért meg kapsz mondjuk 2-300XP-t, küldiért 3000XP-t, ha normal a rest státuszod (ha rested duplát, ha tired akkor felét se). Azért ezt összekaparni idő, pláne pvp szerveren, ahol gyakran órákig csak a küldiző/farmoló területért folyik a harc. Szóval nem a szintek száma a lényeg.
    Ráadásul nem csak szintben lehet fejlődni - 60-ig megy a szintben fejlődés, utána meg a cuccban fejlődés, ami eléggé neverending story, max atom kockáknak van már meg minden lényeges 1 év alatt. Viszont a talent felépítés miatt senki se lehet jó mindenben - mittomén pvp, insta, farm - ezek közül max 2-re jó minden talent felosztás, meg minden cucc. Nameg egy insta kockának azért gyakorolni is kell ahhoz, hogy pvpben ütőképes legyen.
    Ami azonban a legfontosabb, hogy bármit akarsz csinálni, mindig van több lehetőséged. Pl. pénz szerzésre sincs egy bizonyos atombiztos mód, amit mindenki csinálna. Horgászással lehet többet keresek, mint legtöbb kocka MC farmolással:-D Apropó horgászás - ugye itt nem csak ölni kell, hanem lehet mással is tölteni az időt (pl labdázni, horgászni, virágot szedni, stb:-) Bliz mindig rak bele vmi hülyeséget:-)
    Aztán unaloműzőnek ott van a pvp, 3 féle BG most (1 assault, 1 CTF meg 1 domination), de lehet raidelni ellenséges városokat, vagy vadászni ellenséges frakcióra, csak úgy spontán.
  • senoy #40
    Te aztan nem vagy kispalyas Komolytalan!
    Ha en egyszer kevesebbet megyek berugni,akkor meg sehol sem vagyok a wowhoz.
    Vagy csak en nyomom low budget-ben az ivast?
  • hopp #39
    párszor már én is majdnem elcsábultam, de még tartom magam.. :D júliusig van még anarchy online előfizum, ha lejár, akkor meggondolom wow-ot ;)

    nem kevés a 60 szint? (ao-ban 200 alap, 20 shadowlevel, 30 alien level van. talán egy tucat 220/30-as ember van.. :D)
  • ubuntu #38
    Ezeknél az online játékoknál nincs mit tenned, ha használni akarod meg kell venned. Mivel a servert nem adták ki, hiába buherálják a klienst nem lesznek 'alternatív' ingyenes serverek amikhez csaklakozhatsz vele, mint pl. unreal esetében.
    Talán próbálj ki olyan szabad alternatívákat mint a planeshift. http://www.planeshift.it
    Nem olyan mint a Wow, inkább az elsp EQ-re hasonlít. Viszont ha van időd és kedved beszállhatsz a fejlesztésébe (főleg új grafika terén), és nem jellemző benne a kijavítatlan hiba sem.

  • Komolytalan #37
    Nem veszel meg 1 fél bakancsot, meg nem mész el havonta csak 1el kevesebbszer berúgni, és már van is WoWod.