Ötvös Tibor

Bezár az egyik legnépszerűbb tört World of WarCraft szerver


Hétvégén bezárja kapuit a tört World of WarCraft világának legnépszerűbb szervere, a Nostalrius hálózata.

A World of WarCraft világa milliós rajongótáborral bír mind a mai napig és nem csak a hivatalos szervereken látható ez a tömeg (ami azért jelentősen alacsonyabb, mint a korábbi években, de még így is impozáns). A különböző tört játékok számára is indultak szerverek, ahol természetesen nem kell havidíjat fizetni. Az egyik ilyen és talán magasan a legnépszerűbb a Nostalrius "központja", mely tavaly indult el és a World of WarCraft 1.12-es változatával volt játszható (vagyis a Burning Crusade előttivel).

A Nostalrius szerverein tavaly 800 ezren fordultak meg és ezek közül elég sokan valódi előfizetői voltak a World of WarCraftnak, azonban a Burning Crusade utáni átalakulás már nem tetszett nekik, így maradtak a korábbi változatnál. A bezárást természetesen a Blizzard rendelte el, aki egyébként elég érdekes módon egy éven át szemet hunyt a szerverek létezése felett. Most azonban véget ért a "türelmi időszak" és április 10-én, este 11 órakor végleg leállnak a gépek.

Ez arra ösztönözte a nagyjából 150 ezres aktív Nostalrius tábort, hogy petíciót indítsanak a szerverek leállítása ellen (jelenleg 30 ezres aláírásnál járnak). Az, hogy valóban elérik majd a céljukat az aláírásokkal szinte teljesen kizárt, hiszen maximum akkor járnának sikerrel, ha a Blizzard végül úgy döntene, hogy felveszi a hivatalos szerverek közé a Vanilla néven is ismert gépparkot... akkor azonban csak eredeti játékkal lehetne fellépni és így éppen a lényegét veszítené el.

Mindenesetre a tiltakozás folytatódik, de három nap múlva a szerverek leállnak. Érdekesség, hogy akadnak olyan szerverek, melyek már évek óta működnek, a Blizzard mégsem tesz semmit az ügy érdekében. Persze lehet, hogy olyan alacsony látogatottsággal bírnak, hogy nem érdemes foglalkozni velük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #21
    Jó embernek magyarázod, aki szerint még az énközpontú értetlenkedés is menőbb mint szövegértést gyakorolni. LOL.
  • AcsMarci #20
    Érdekes, bezzeg magukat nem perlik be a tisztességtelen üzleti gyakorlat miatt. Mert az sehol sincs leírva, hogy ha megveszem az alapjátékot, azzal nem tudok sehol sem legálisan játszani, mint ahogy az sem volt leírva sehol, hogy jönnek majd olyan dolgok, amiket kötelezően meg kell venni, különben azzal sem tudok majd játszani, amit már megvettem.
  • Meridian #19
    Az a szép benne hogy nem tört az a szerver... Hanem egy emulátor... Kliens programból faragják, és minden amit a szerver csinál, azokat a scripteket saját maguk írják meg újból, méghozzá úgy, hogy az eredeti játékot játszva kielemzik a hálózaton keresztül ki és bejövő adatcsomagokat, és ennek alapján újra megkonstruálják azt, ami kell a mobok, NPC, és bossok mozgatásához. Nem éppen egyszerű feladat, de ez nem törés, hanem reverese engineering... a leghíresebb ilyen anno a IBM BIOS-ának lemásolása volt, ha még emlékszik rá valaki, és a Compaq mérnökei kivitelezték ezt először 100%-osan.
    Ennek köszönhető az "IBM kompatibilis" kifejezés, és ennek köszönheted azt, hogy most is van PC-d.
    Utoljára szerkesztette: Meridian, 2016.04.14. 21:10:16
  • Zombee #18
    Ostobaság az, amikor leostobázol valakit, aki nem érti ezt az ostobán összedobált szöveget.
  • Zombee #17
    Akkor írjatok egy olyan petíciót, amiben a Blizzard-tól kértek régi verziójú szervert! A tört szerver az tört szerver.
  • Zombee #16
    Az a szomorú, hogy Amerikában van is esélye megnyerni a pert. De itthon is engem vesznek elő, ha a kert közepén agyonvágja az áram a gyümölcstolvajt.
  • SupraMKIII #15
    Aldo moro: +1

    Cateran: Attól, hogy szak és speciális kifejezéseket használ, attól még lehet írni magyarul!
  • BladeW #14
  • bakvarnyu #13
    Az ilyen hozzászólások miatt érdemest az sg-t látogatni:)))
  • cateran #12
    Pedig egyszeru:D 3 honapot jatszott a pandas kieggel es majd 6-ot a Warlordsszal, a world pvp (a nagyvilag) hasznalhatatlan a "realm hopperek" (azt hasznaljak ki, hogy lehet bizonyos hatarok kozt egyik szerverrol a masikra ugrani, hasznos rare mob farmolashoz, etc) miatt, a battlegroundok (elhatarolt, instanceolt pvp teruletek) az oroszok miatt jatszhatatlan (temeto gank, amikor annyira beszoritanak, hogyha fel is tamadsz a temetoben, azonnal levadasznal ott helyben) pve-ben pedig az lfr 1 vicc (legalacsonyabb szintu raideles es meg ezen is elhasal az atlag wow jatekos) a normal es heroic pedig unalmas es egyszeru. A hunter es druid kasztok tulontul erosek (szerinte:D) A ragnaros szerveren a huncsat szintje alulmul mindent. Vegezetul pedig goldszerzeshez azt javasolja, hogy par karakterrel menjen a delikvens cataclysm raideket farmolni (heti 8-10k/karakter osszejohet beloluk)