Ötvös Tibor

Visszatér a WarCraft trilógia

Visszatérhet a WarCraft trilógia a mai modern számítógépekre - legalábbis a Blizzard ezt árulta el a BlizzConon. Jelen pillanatban külön csapat dolgozik a felújításon.

Az idei BlizzCon is viszonylag tartalmas volt, bemutatkozott a World of WarCraft legújabb kiegészítője, a Warlords of Draenor és a Heroes of the Storm bétája is bejelentésre került. Ám számomra a show-t kétségtelenül egy elejtett félmondat vitte el, mely a kultikus WarCraft sorozatot érintette. Miközben az ember nézte a MMO új kiegészítését, eszébe jutottak azok a szép kilencvenes évek, mikor az ember még építkezett és katonákkal győzte le az orkok seregeit.

J Allen Brack, a Blizzard produkciós direktora szerint a csapaton belül is akadnak ilyen hangok. "Igazából van egy srác a csapatban - pontosabban jó pár ilyen fickó -, aki jelen pillanatban is mellékprojektként egy olyan megoldáson dolgozik, amely a kultikus trilógiát a mai modern gépeken is futtathatóvá teszi. Mi is nagy rajongói vagyunk a WarCraft 1, 2 és 3 címeknek és nagyon örülnénk, ha újra tudnánk játszani velük."

Az még nem ismeretes, milyen formában is gondolják ezt megvalósítani, remélhetőleg az egész játékot újradolgozzák akár HD-formában is. Egyébként csupán az 1994-ben megjelent WarCraft: Orcs & Humans és az egy évvel később napvilágot látott Warcraft 2: Tides of Darkness és kiegészítőik átdolgozására lenne szükség, a 2002-es Warcraft 3: Reign of Chaos és a 2003-as kiegészítő, a The Frozen Throne ugyanis a mai gépeken is elindul. Az első két epizód is, csupán sokat kell vesződni vele.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ha a WarCraft Trilogy HD (ez a cím csak a mi képzeletünkben létezik jelen pillanatban) sikeres lesz, talán megágyazhat egy negyedik epizódnak is, amit már közel egy évtizede várnak a rajongók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #16
    Meh elirasok: Kael`thas Sunstrider, Cairne Bloodhoof
  • cateran #15
    Nem, Illidan halott, Arthas halott, Jaina kisse megzakkant es megoszult, Thrall apuka lett es felig-meddig visszavonult, Caine Bloodhoof halott, Kael`thas Sunrider halott, Lady Vashj halott. Zajlottak az esemenyek:D
    Ebbol a listabol raidbossok (jatekos altal szajonvaghato) Illidan, Arthas, Kael es Vashj.
  • MaRee #14
    Minden ami a WoW-ban történik hozzá adódik a hivatalos lore-hoz.
  • toarpad #13
    Eléggé levagy maradva :D
  • Vol Jin #12
    A WoW nem annyi, hogy csináltak egy multiplayeres lehetőséget csak hősi kalandozásra, ami semmiféle gyári sztorival nem rendelkezik? Tehát csak úgy kardozgatnak egymással a szereplők és gyűjtögetnek mindenféle varázstárgyat?
  • Stranger666 #11
    Úgy vissza lett hozva a WOW-ba.
    Mindemellett már sajnos sok WC3-as hős elhulott...
  • Vol Jin #10
    A 4-be valahogy visszahozhatnák Ilidant, hogy például nem hallt meg a Jégkorona gleccsernél, csak súlyosan megsebesült és Kael vagy Vashj megmentette.
  • Vol Jin #9
    Akkor hivatalosan nyírták ki és nem a játéktérben egy csapat?
  • Molnibalage #8
    Az átlaguser számára ez megoldhatatlan probléma, akinek a one click installer a szoftverkezelés csúcsa.
  • kékherceg #7
    win 7-en simán fut a warcraft 3, asszem full hdben is.