Specker Balázs

Gyermekük haláláért a Blizzardot okolják

A Xinhua kínai hírügynökség jelentése szerint a 13 éves Tianjin szülei azért perelték be a játékcéget, mert gyermekük haláláért a World of Warcraft online játékot tartják felelősnek - írja a GamesIndustry.biz.

Az online játék-függő kisfiú egy épület tetejéről vetette magát a mélybe. A szülők úgy vélik, gyermekük a játék egyik jelenetét játszotta el, amikor leugrott a magasból. A szülőket az internetfüggés ellen folytatott küzdelem egyik élharcosa, Szang Csunliang ügyész képviseli majd. Csunliang eddig 63 olyan szülővel beszélt, akiknek gyermekeik online-játékfüggők. A jogász kollektív per indítását fontolgatja - áll a Red Herring oldalán.

Az, hogy az ügy ekkora nyilvánosságot kapott jól példázza, hogy az online játékipar szédületes iramban terjeszkedik. A World of Warcraft már 4,5 millió fizető játékosnál tart. A Blizzard a The9-nal együttműködve terjeszti a játékait Kínában. A The9 második negyedévi bevétele 6,7 millió dollárra rúgott, ami az előző évi 1,5 millió dollárhoz képest hatalmas előrelépést jelent.

Sok kínai szülő nehezményezi, hogy gyermekeik órákat töltenek el a különböző játékokkal az internetkávézókban, nem törődve egész­sé­gük­kel, fittyet hányva a tanulásra vagy munkájukra. A kínai kormány feladatának tekinti a helyzet orvoslását, a páciensek gyógyítására akár elektrosokkos kezelést is bevetnek. Az ország vezetői most bejelentették hogy egy úgynevezett lemerítő technika segítségével kívánják szabályozni a folyamatos játékidőt. Három óra játék után a játékos már automatikusan vesztene valamennyit életerejéből, öt óra után pedig szinte az összes energiáját elvennék. Ezt követően pedig 5 órát kellene várnia, hogy a játék teljes egészében újra elérhető legyen.

Az elemzők és a piac szereplői azonban úgy vélik, hogy egy ilyen jellegű intézkedés jelentős mértékben visszavetné a kínai online játékipart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gordonmail #88
    Ha repűni van kedve akkor segíthetünk ezen, szólok a NASA-ás haveroknak oszt felkötik az egyik rakettára oszt szájja béjbee
  • gordonmail #87
    Ilyen kis fi..soknak inkább nyalókát kellene adni cumival a szájukba, nem egy 6000 MHZ-es gépet, ami nanotechnikával van ellátva, fuh...
  • Szoszages #86
    Izaz nincs meg a WoW, de nemhiszem hogy olyan dolgok vannak benne amitöl valaki öngyilkos lessz.
    Legfeljebb függő.
    Ha egy 7 éves hülye gyerek Dragon Ball-t utánoz az leugorhat amiatt a 10. röl.
    De egy 13 évesnek más baja is lehetett.Szerintem nemsok köze van a WoWhoz.
  • Cinző László #85
    hello zacsi így köszöntelek!!!
  • zachi #84
  • zachi #83
    hello újra itt vagyok(sajnos)
  • Evaneboy #82
    Aki meghülyül egy játéktól azt nem kéne engedni játszani(amúgy nem véletlenül vannak a számok a doboz jobb alsó sarkán).
  • Luminas #81
    Szerintetek levette az itemeket és meztelenül alsónadrágban ugrott vagy vállalta a 10% durability losst? :D
  • zachi #76
    mesefiguráktól nem lesz valaki őrült(vagy mégis?)
  • Cat #75
    index cimlap tetején hozza ezt az izét - igaz, négy nappal később