Tóth Kristóf

Véget ért a FIFA 2006 "4v4" Focikupa

A tegnapi budapesti döntővel zárult az Electronic Arts Magyarország FIFA 2006 "4v4" országjáró focibajnoksága. A rendezvényen a Ganxta Zolee - Rakoncai Imi és a Harsányi Levente - Nacsa Olivér páros is bebizonyította FIFA06-tudását.

A FIFA sorozat legújabb részének, a FIFA 06 megjelenése alkalmából a játékot forgalmazó Electronic Arts Magyarország 2005. szeptember 17. és október 2. között országos FIFA 06 "4v4" Focikupát szervezett. Az országjáró focibajnokság regionális döntőit Debrecenben, Pécsett, Győrben, Szegeden és Budapesten rendezték meg. A Westend bevásárlóközpont tetején megrendezett döntőn sztárvendégek jelenlétében küzdhetett meg egymással az összesen 39 csapat, azaz csaknem 200 diák.

Az előzetes várakozásokat felülmúlva az elődöntőkön összesen 201 csapat - azaz több mint 1000 diák - vett részt, és a nevezési helyek már a focikupa indulását megelőzően beteltek. "A FIFA 2006 '4v4' Focikupával egyedülálló módon szerettük volna ötvözni a sport, az egészséges testmozgás és az izgalmas számítógépes játékok által nyújtott élményeket. A résztvevők magas száma azt mutatja, hogy ez a kombináció bejön a mai fiataloknak" - mondta Joó Ildikó, az Electronic Arts Magyarország marketing koordinátora. "Remélem, hogy a '4v4' országszerte sok játékos kedvű, focirajongó fiatal számára jelentett remek szórakozást!"

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A döntő során Ganxta Zolee, Harsányi Levente, Nacsa Olivér és Rakoncai Imi, az R-Port frontembere is bebizonyították, hogy nemcsak saját műfajukban, de a virtuális focipályán is megállják a helyüket. A FIFA 06 játékon - mely péntektől kerül a hazai boltokba - Ganxta és Rakoncai a Boca Juniors, míg Harsányi és Nacsa a Barcelona színeiben mérkőzött meg egymással. A küzdelmet Világi Péter közvetítésében szurkolhatták végig a rajongók.

Rakoncai Imi - aki a valódi életben profi focista - első alkalommal próbálkozott a játék számítógépes változatán. Társai, Ganxta, Nacsa és Harsányi azonban már rutinos versenyzők, rendszeresen tartanak FIFA házi bajnokságokat is. Ganxta FIFA-beli profizmusa és Rakoncai életszerű tapasztalata azonban meghozta gyümölcsét: a csapat 3-0-ra verte a FIFA-ban egyébként otthonosan mozgó Harsányi - Nacsa párost. Az egyes kategóriákban az első helyezett csapatok tagjai Xbox játékkonzollal, adidas ajándékcsomaggal, és vadonatúj FIFA 06 játékkal lettek gazdagabbak, de a további helyezettekre is értékes nyeremények vártak. A nyeremények összértéke meghaladta a 2,5 millió forintot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Breki33 #6
    mivel focizott is
  • Breki33 #5
    ugye a lényege az volt hogy kispályás foci +számitógépes foci

    szval először nézni kéne aztán kritizálni P
  • Goth #4
    egészséges testmozgás? uhh ez odabasz.
    Egészséges ujjmozgás és szemmeresztés!
  • jefferson83 #3
    Na ez a bolond Nacsa Olivér még edzőcipőt is húzott :)
  • narazzino #2
    eléggé lol
  • SirLord #1
    "szerettük volna ötvözni a sport, az egészséges testmozgás és az izgalmas számítógépes játékok által nyújtott élményeket."
    -ez most komoly? testmozgás?:D nem éppen a számitogépes játékok miatt pattognak hogy nem mozognak miatta eleget a mai fiatalok? nevetséges marketing...egészséges testmozgás pfffff