Gyurkity Péter

Hackerek árulják a FIFA 21 forráskódját

Az EA elleni támadásban emellett több másik játék motorját is megszerezték.

Az Electronic Arts kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy a kiadó egyértelműen a mobilos játékok felé fordul, vagyis a jövőben számos jól ismert név (valamint új érkezők) válnak majd elérhetővé a különböző hordozható kütyükön. Most egy ellenük irányuló hackertámadás miatt kerültek a hírekbe, ez ugyanis komoly következményekkel járt.

A Vice adta hírül a napokban, hogy az EA elleni sikeres támadás révén az elkövetőknek a FIFA 21 forráskódját, valamint a számos különböző játék (így például a Battlefield, a Madden, valamint a Star Wars) alapját adó Frostbite Engine kódját is sikerült megszerezniük, ezt pedig most, a támadás után nem sokkal, már a különböző darkwebes fórumokon árulják a potenciális érdeklődőknek. Megemlítik a fentiek mellett további, szintén a cég szellemi tulajdonát képező anyagok, valamint fejlesztői kitek eltulajdonítását, ennek tényét a támadók állítólag képernyőképekkel igyekeznek igazolni, bár arról nem szólnak a hírek, hogy mennyit is kérnek az adatokért.

Az ellopott állomány mérete meglehetősen nagy, ennek teljes kiterjedését 780 GB-ra becsülik, bár erről egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos számok. Az Electronic Arts a maga részéről nem sokkal később megerősítette a támadás tényét, elismerték, hogy „korlátozott mennyiségben” adatok kerültek ki a cégtől, viszont azt gyorsan leszögezték, hogy a felhasználók személyes adatait nem érintette az akció, vagyis senkinek nem kell attól tartania, hogy neve, illetve bankolási és elérhetőségi információi szivárogtak ki. Az illetékesek elmondása szerint további intézkedéseket tettek, ezzel megnövelték a biztonság szintjét, ezzel egy időben pedig a hatóságokkal együttműködve próbálják elejét venni a még nagyobb bajnak.

A hackerek komoly vásárlót keresnek, meglátjuk, mit eredményez majd a mostani próbálkozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)