Gyurkity Péter

Nem kelt el a FIFA 21 forráskódja

A tolvajok nem találtak vevőt, így a teljes kódot közzétették az interneten.

Még június elején számoltunk be arról, hogy hackerek egy csoportja ellopta a FIFA 21 forráskódját, néhány további információval együtt. A tolvajok azóta két eltérő úton igyekeztek pénzt szerezni, viszont egyik cél sem valósult meg, így egyetlen alternatíva maradt.

Külsős forrás adott hírt a napokban arról, hogy az elkövetők végül a teljes forráskódot elérhetővé tették a világhálón, miután nem sikerült haszonra szert tenniük. Az első körben az Electronic Arts megzsarolása volt a cél, a stúdiót azzal fenyegették meg, hogy a nagyjából 780 GB-ra rúgó adathalmazt másoknak adják el, a cég azonban nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni, mivel az eltulajdonított anyag nem tartalmazott bizalmas felhasználói adatokat. Ezt követően egyéb érdeklődők számára hirdették meg a kódot, komoly vevő azonban nem bukkant fel, mégpedig ugyanezen okból kifolyólag, a potenciális vásárlók ugyanis szintén leginkább bizalmas adatokban érdekeltek, amelyeket később a felhasználók ellen fordíthatnak.

Az eset óta napvilágot látott információk alapján a hackerek eredetileg az interneten vásárolt sütifájlokkal nyertek hozzáférést a cégen belül használt Slack-csatornához, ezen fájlok ugyanis egyes alkalmazottak belépési adatait tartalmazták. Ezt követően tudták lenyúlni a FIFA 21 forráskódját, valamint egyéb adatokat, amivel viszont nem sokra mentek, mivel az EA egyszerűen nem volt hajlandó 28 millió dollárt fizetni a tartalomért. A fent említett kudarcot követően a világhálón tették hozzáférhetővé a kódot, amivel tulajdonképpen bárki saját szerverén játszhat online módon, viszont amennyiben legális úton szeretnénk másokkal játszani, ezt nyilván az EA szerverein tehetjük csak meg.

A cég a maga részéről annyit közölt, hogy az incidens óta már növelték a biztonság szintjét, eközben pedig az illetékes hatóságok bevonásával zajlik a nyomozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ntex #1
    Csalás készítőknek minden bizonnyal jól jön majd...