Ötvös Tibor

Fifa '15 előzetes

A Fifa-sorozatban sokáig nem lehetett észrevenni komolyabb változást, ám az idei kiadásban azért akadnak előrelépések.

A Fifa-sorozatot gondolom senkinek nem kell bemutatni, hiszen talán nincs olyan játékos a világon, aki ne próbálta volna ki ideig-óráig az egyik fejezetet. Az évenkénti megjelenés miatt azonban egyre jobban ellaposodott a széria és már nagyon ideje volt egy kis vérfrissítésnek. A kiadó a Fifa '15 kapcsán már természetesen elmondta, hogy ez most bizony más lesz, itt aztán lesznek újítások, de azért ez fenntartásokkal kezeltük. Az általunk kipróbált változat nyüstölése után azonban megnyugodhatunk: valóban van fejlődés.

Az azonban kérdéses, hogy ez mennyire tesz jót majd a szériának. Mivel érdemes a rossz pontokon gyorsan túlesni, így rögtön meg is teszem. Számomra a legszembetűnőbb az volt, hogy a test-test elleni ütközésnek immáron valóban van súlya. Ha két játékos ütközik, ott bizony az egyik eldől. Sajnos azonban ez néha olyan nevetséges eredményeket produkál, mint például a félpályáig elguruló játékos vagy a duplaszaltót ledobó csatár, aki épp lőni akart a kapura, mikor rácsúsztak.



De akkor lássuk a pozitív változásokat. A Fifa '15 menüje átláthatóbb és könnyebben kezelhető, ahogy a grafika is sokkal élesebb, mint az elődökben volt vagy akár a brazil különkiadásban. A mérkőzések előtt továbbra is megvannak a már jól ismert készségfejlesztő játékok, melyekbe szintén vittek változtatásokat (például a büntetőknél már egy hatalmas karton takarja a kaput és csak két luk van szabadon, ahova lőhetünk).

Ennél jóval komolyabb változásokat lehet észrevenni a mérkőzések alatt. A legérdekesebb, hogy immáron tudunk csalni a sorfallal, vagyis amikor a bíró nem figyel, araszolhatunk előre a rúgójátékos felé. Jóval nehezebbé váltak a kapura lövések is. Itt tényleg figyelni kell, mennyire toljuk fel a kart, mert akár a kapu elől is lőhetünk a szögletzászlóhoz.

A visszajátszások immáron nem csupán az aktuálisan megtörtént eseményeket adja vissza, hanem akár pár perccel később is visszanézhetünk egy jó lövést vagy szabálytalanságot, amikor éppen van ideje a közvetítőnek. Elsőre ennyit tudtunk összeszedni, a megjelenés után (péntek), immáron a teljes változat birtokában még visszatérünk a programra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TBWarrior #4
    Még meg se jelent, de már késztetést érzel rá hogy fröcsögj.
    Eszedbe se jutott, hogy ez egy korábbi kép? Augusztus végén derült ki, hogy Torres a Milanba igazol. Ez lehet egy korábbi sajtókép esetleg egy demoból lőtt kép is, ahol nem feltétlenül az a fontos, hogy teljesek legyenek a keretek, hanem hogy ki tudd próbálni.
    Utoljára szerkesztette: TBWarrior, 2014.09.25. 16:56:17
  • laca70 #3
    Ez most komoly?
    A cikk első mondata: "A Fifa-sorozatban sokáig nem lehetett észrevenni komolyabb változást, ám az idei kiadásban azért akadnak előrelépések." És Torres van a nyitóképen Chelsea-mezben, miközben már a Milanban focizik.
    Na, akkor ennyit a Fifáról...
  • yesname #2
    Mi az hogy PC-s irányítás? Nincs olyan, hogy PC-s vagy konzolos irányítás. Bármilyen kontrollert csatlakoztathatsz, ha azt jobbnak tartod adott játékhoz.
  • Ender Wiggin #1
    a PES éa FIFA modern változatainak betegsége még mindig megvan: a PC-s irányítással a legtöbb ügyességi feladat (szabadrúgás célzása pl.) lehetetlen.