Ötvös Tibor

Nem minden újítást vett át a Fifa '15

Az idei világbajnokságon számos újítás mutatkozott be a foci világában, ám ezek közül nem mind köszön vissza a Fifa '15-ben.

Az idei labdarúgó világbajnokság tartogatott jó pár meglepetést és izgalmas pillanatot. A kis csapatok remekül szerepeltek (lásd Costa Rica vagy Kolumbia), a nagyok meglepően gyengén muzsikáltak (Spanyolország és Olaszország gyors kiesése, Brazília történelmi veresége) és a pályán is bemutatkozott két új rendszer, mely a bírók életét könnyítette meg. Az első a jelölőspray, amivel nullára redukálták a sorfal mozgása miatti sárga lapokat, a második pedig a gólvonal-technológia.

Nos, a ma megjelent információk alapján a spray, mint olyan nem jelenik meg a Fifa-sorozat idei kiadásában, a gólvonal-technológia viszont igen. Előbbi hiányát az idővel magyarázzák, hiszen mire az élőben is bemutatkozott, a fejlesztés már majdnem lezárult és ezért már nem vitték be a szükséges kódsort a programba. Így a jelölőspray majd csak a Fifa '16-ban debütál... ha addigra nem vonja vissza a Fifa a pályákról.

A másik érdekesség, hogy a sorozat történetében először mind a 20 Bajnokok Ligája mérkőzésnek otthont adó stadion elérhető lesz a Fifa '15-ben. "Ez a frissen megújított szerződésünknek köszönhető" - árulta el Nick Channon, a producer. "Így az eddig kidolgozott 8 stadion mellé további 12-t készíthettünk el, hivatalos engedéllyel és így mind a 20 BL-mérkőzésnek helyszínt adó épület teljes valójában jelenik meg az idei kiadásban. És ez a sorozat történetében először fordul elő."

Channon hozzátette, hogy a BL-ben szereplő csapatok folyamatosan változnak és éppen ezért idén 200 új játékos arcát és mozgását szkennelték be a rendszerbe és mindehhez jön még, hogy pár valódi mérkőzésen is kint volt az EA Sports, így az ott tapasztalt hangulatot is átültetik a programba. Az is biztossá vált, hogy a brazil bajnokság teljes egészében kimarad a Fifa '15 kínálatából. A játék szeptember 26-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valamit #2
    Azé a WC kiadáshoz megcsinálhatnák a sprayt.
  • kékherceg #1
    Premier League, nem BL.