Specker Balázs

Az EA vette meg a Gyűrűk Ura könyv játékjogait

Az EA Games kedden bejelentette, megszerezte a Gyűrűk Ura könyv játékjogait, ami remekül kiegészíti a már tulajdonában lévő filmes játékjogokat.

Eddig az EA Gyűrűk Urához kapcsolódó játékai pusztán Peter Jackson rendező-író népszerű filmtrilógiáját vehették alapul. Az eredeti mű játékjogait az EA egyik fő riválisa, a VU birtokolta. A vetélytárs két játékkal rukkolt elő ebben a témában: A The Lord of the Rings: War of the Ring című valós idejű stratégiai játékkal és a multiplatformos The Hobbittal, ami Tolkien azonos című regényét követi. Azonban, az EA játékaitól eltérő módon, a fejlesztőkk egyikben sem kölcsönzött semmilyen grafikus elemet vagy akár színészek arcát Peter Jackson szuperprodukciójából - írja a GameSpot.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"Végre kiterjesztjük Gyűrűk Ura világunkat Tolkien könyveire is, így összehozhatjuk a film vizuális hatását a könyv összetett történeteivel" - mondta Steve Gray, A The Lord Of The Rings Tactics, az EA új játékának producere. "Az RPG műfaj különösen alkalmas történetmesélésre. Tolkien munkáinak eddig ismeretlen mélységeit igyekezzük majd felfedezni" - nyilatkozta a producer a The Inquirernek. A híresztelések szerint, a játék a könyvet fogja követni és Playstation Portable készülékekre jön majd ki. Mindkét oldalon kipróbálhatjuk magunkat, tehát nem feltétlenül csak a gyűrű védelmezőinek szerepében tevékenykedhetünk majd. A másik készülő játék a The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II lesz, a valós idejű stratégiai játék folytatása.

Két héttel ezelőtt az EA részvénye hatalmasat zuhant miután megerősítették, hogy a cég A keresztapa könyv, illetve film változatára épülő játéka idén még nem jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dr4gonlord #5
    Neeeeeeeeeeeeeeeeee...
    -EA Games: Devastating Critical: Lord of the Rings
    -LotR: Fort. save failed.
    -LotR: Death.
    Kb, mondjuk ami a képeken van az már rég kijött, és jó is volt, (BfME), végigvittem azt' annyi, de én útálom az EA-t, amúgy. *sigh*, azért, ha egy jó RPG-t összehoznak LotR-ből, az jó lesz, csak ne csesszék el, ha elcseszik, akkor marad a DA, meg az NWN2.
  • Lenny #4
    Köss má' bele mindenbe! :D

    A képek amúgy jól néznek ki...
  • Esrohnoil #3
    "Mindkét oldalon kipróbálhatjuk magunkat, tehát nem feltétlenül csak a gyűrű védelmezőinek szerepében tevékenykedhetünk majd."
    Ezen jót nevettem. :D
    Melyik oldalnak is volt célja a gyűrű védelme? Ha úgy nézem, akár mindkettőnek, de belemagyarázhatom azt is h. csak a gonoszoknak. :D
  • NEOreg3 #2
    valami jó kis RPG-t csinálhatnának belőle
  • Black Penguin #1
    ebből még talán jó is kisülhet.

    Ha olyan minőségű játékot tudnak készíteni. amiben nem a gyűrűk ura filmet viszikvégig hanem olyat ameikben a történettől elszakadva kell szórizni én bennevagyok.